bloggheader6

Gör egen chips i micron!

Skrivet av Caroline Eriksson 06.03.2019 | 2 Kommentarer

Jag utsåg mig själv till en mästerkock, då jag insåg att det gick att laga ägg på en minut - i micron! Nu har jag testat på något nytt:

att göra chips i micron!

 

Jag föredrar salt före sött, och har älskat chips sen jag knappt kunde stå själv på egna ben. Och en av mina största drömmar vore att bli sponsrad av ett chipsföretag, som tryggade mitt årsförbrukning av chips. Men (än så länge) har inget företag kommit på den idén, och jag får ta och göra min egen chips.

Och gott blev det minsann!

 

DIY CHIPS 1

Gör egna chips i micron!

 

Vad du behöver:

Potatis (jag har potatis från Petalax)

Olja

Osthyvel

(ett fat)

(kryddor enligt smak och tycke)

 

Gör så här:

Lägg lite olja på fatet, och smeta ut det så det blir jämnt fördelat. Skiva potatisen, och var försiktig om dina fingrar. Rada ut potatisen på fatet, salta lite och ställ in i micron på 3 minuter. Nu är allas micro olika, och du får känna efter lite hur länge de ska vara i.

Efter att de varit i 3 minuter, så tog jag ut dem (akta! fatet är varmt!), rörde om chipsen, och la i dem en stund till. För att få dem riktigt knapriga.

 

Om du har tålamod så låter du sen chipsen torka på papper, så överflöd av olja rinner av. Annars äter du ba med detsamma.

 

DIY CHIPS 2

Knapriga och goda chips.

 

Tadaa! Så här vackra blev mina chips. Fredrik trodde första att jag hade nappat hans chips och lagt i egen skål, men tji fick han. Och ja. Han fick provsmaka också. Chipsen fick godkänt.

 

De blev otroligt nog riktigt knapriga. Smakar som "riktiga" chips, bara utan en massa extra tillsatsämnen. Nu saltade jag med salt, men kommer att bli lite äventyrlig och testa dillchips, grillchips och.. ja, allt! 

 

Skulle jag vara en matbloggare skulle jag kalla mig microkocken. He he he.

 

 

Jag tvättade endast potatisen, och behöll skalet. Du får göra som du vill, men skalet är gott. Ba så du vet.

Kommentarer

 • Johanna 06/03/2019 7:20am (3 år sen)

  Kul! Jag ska prova nästa gång jag blir snål på chips????

  • Caroline Eriksson 06/03/2019 7:43am (3 år sen)

   Ja! De blev så goda, även om man får ha tålamod och vänta på micron ????

 • Bohemian Maggie 06/03/2019 11:37am (3 år sen)

  Nam! Vilket bra tips :) Angående skalet, så håller jag med om att det är gott (och nyttigt), men jag skulle vilja tipsa om att helst använda obesprutade potatisar i så fall. Även om de ligger i jorden och besprutningen sker på bladverket, så är det ändå en av våra mest besprutade grödor i Finland.

  • Caroline Eriksson 06/03/2019 11:45am (3 år sen)

   Tack för din kommentar.
   Jag stöder bönderna och närproducerat, och därför använder jag mig av potatis som vuxit på åkern bredvid oss. Jag hoppas alla förstår att tvätta sina grönsaker, och använda lokalproducerat, för att stödja bönderna, miljön och helt enkelt äta med lite bättre samvete. :)

Skriv en kommentar