HE

blir så sur

Skrivet av Emelie Svenlin 02.08.2017 | 2 Kommentarer

Åh, jag blir så arg bara. Och besviken. Och frustrerad. Och ledsen. Varför kan inte allt bara fungera nångång?

Idag på förmiddagen stod löpning i stavbacken med innehåll av 6x6 minuter FU2 på schemat. Luften var kvav, och jag kände redan på uppvärmningen att andningen inte riktigt funkade som den skulle. Fick in lite för lite luft hela tiden, och luftvägarna kändes lite för smala liksom. 

Jaja, vi började på och första draget gick helt okej. Redan under andra draget började andningen pipa, jag fick inte in tillräckligt med luft och kroppen blev stum av syrebrist. Jag kämpade vidare ändå, trots att all snurrade när draget var klart. Gjorde ändå ett tredje drag, då min laktatnivå inte var alltför hög och pulsen helt normal. Det tredje draget gick fruktansvärt tungt, kroppen gav upp och det svartnade och snurrade om vartannat. Angningen pep från första steget och musklerna ville inte vara med alls. Pratade med tränaren, som tyckte jag skulle jogga ner och låta denhär träningen sluta här.

PicMonkey Collage

Jag var så sjukt arg och besviken när jag gick tillbaka från backen. Är förvånad att stavarna inte gick av då jag slog dem så hårt i marken, och att människorna jag mötte inte sprang iväg av rädsla för min arga blick. Varför måste det vara såhär? Skulle så gärna villa träna hårt och så nu när jag för engångsskull inte är eller ens varit sjuk på ett tag. Så frustrerande att detta då sätter stopp för det. Vet inte ens orsaken denna gång. Brukar oftast ha sämre perioder med andningen då jag stressar och så, men kan inte komma på något jag stressar över för tillfället heller. Det måste ju vara nån underliggande stress jag inte vet om. Något är det, för jag känner mig faktiskt rätt ur balans. Kan inte förstå varför. 

Japp, nu har ni fått dagens dos av Emmis klagomål. Kände bara för att skriva lite, det känns faktiskt bättre nu. Har diskuterat med både pappa och tränare här på lägret. Pratat av mig lite. Det hjälper. Nu ska jag lyssna på musik och glömma den träningen, snart ska vi iväg på en ny träning som helt klart ska gå bättre. 

Bloggen9

Kommentarer

 • CorinneGrönholm 02/08/2017 3:54pm (4 år sen)

  Förstår verkligen din frustration. När man elitidrottar vill man så mycket och man blir tokig när det inte går som man vill och speciellt om kroppen strejkar. Försök hålla dig lugn, kolla om det blir bättre o annars kolla med läkare vad som är fel. Försöka TT inte stressa (lätt att säga, svårare att göra) men det gör bara situationen sämre. Det löser sig ska du se <3 kanske kroppen bara behöver extra mycket vila och att det inte fanns extra energi för träning idag. Kämpa på fastän det känns tungt!!

  • Emelie Svenlin 03/08/2017 12:57pm (4 år sen)

   Jaaa, precis. Man vill ju så himla mycket och blir helt galen när det inte går som man vill och förväntat sig. Ska verkligen försöka att inte stressa och ge kroppen lite tid, sjukt svårt är det ändå, men det vet ju du också. Tusen tack för dina peppande och fina ord, det betyder mer än du anar! <3 Känns så skönt med nån som förstår!

 • Jullan 06/08/2017 4:39pm (4 år sen)

  Vi och jag finns alltid här för dig och tröstar och peppar. Tillsammans är vi bäst. En dag vinner du över andningen. Jag tror på dig! Massa kramar!

  • Emelie Svenlin 07/08/2017 10:22am (4 år sen)

   Åååh bästa Jullan, du e verkligen guldvärd <3 Blir så glad, kram på dej!!

Skriv en kommentar