HE

Visa alla inlägg skrivna maj 2019

EXPHILEXAMEN & ADVOKATFIRMA

Skrivet av Emelie Svenlin 07.05.2019

Okej, hörni. Glädjens dag. Ex.Phil.-examen är över, och jag behöver troligtvis aldrig mer plugga Platon eller nån annan filosofs kaotiska, abstrakta, etiska teorier!!!! HUR TREVLIGT? Kan typ inte fatta det? 

Idag på morgonen traskade jag till Domus Nova. Där mötte jag Ina och Nora i läsesalen, och vi satte oss ner på varsin plats och loggade in i examensprogrammet på våra datorer. I exphil hade vi hemmaexamen, vilket betyder att vi fick ha böcker och grejer framme att ta hjälp av. Jag använde mig dock endast av en översiktsbok, och hade ALDRIG klarat mig utan den, haha. Filosofi är, som sagt, inte min grej. Jag hade knappt ens varit nervös inför denna examen innan, men när jag satte mig ner och väntade på att provet skulle öppna slog nervositeten till. Ännu värre blev det då provet verkligen öppnade, klockan 09.30, och jag läste frågorna. I panik. Med gråten i halsen. Och fattade ingenting. Haha. Jaja, då jag läste de tre frågorna (varav två skulle besvaras) cirka femton gånger, förstod jag att jag kanske kunde få till något av ett svar på en av frågorna i alla fall, så jag började på. Det flöt egentligen på ganska bra efter det, jag och filosoferna blev ett och jag flummade fram en text. Blev dessutom klar femton minuter innan provet stängde, och bara VA? Men jaja, bra så :-) Jag behöver bara bli godkänd liksom, D eller B, jag har verkligen ingen skillnad. Bara det står "godkjent" så är jag mer än nöjd. Kommer typ kissa på mig när resultaten kommer. Usch. Detta är inte något jag vill genomgå igen, för att säga som så. 

IMG 7018

Efter att jag skrivit klart satt jag och pratade med Ina och Nora en stund, innan jag begav mig av hemåt igen. Var tvungen att ringa både mamma och pappa för att prata av mig lite, haha. Väl hemma åt jag lunch med Fanny, och la mig sedan i soffan och kollade film. Kände att jag behövde ta det lite lugnt. SÅ skönt. 

38A566C0 E1D9 4D74 8A63 1CE77DB2E888

När klockan närmade sig fyra drog jag in till stan för att möta Anna, och efter det mötte vi upp Ina och Nora. Vi hade anmält oss till en kurs/föredrag/presentation av juridisk metode på en advokatfirma, så vi traskade mot Thommessen. Där spenderade vi nästan fyra timmar på kurs, så firade vi att exphil-examen äntligen är över. Härligt, va? Vi fick pizza och Solo dock, så vi var fyra, mycket förnöjda tjejer ändå. Trots att de två advokaterna som höll kursen var duktiga slog tröttheten till mot slutet. Jag klarade inte helt av att följa med sista halvtimmen, och var tröttare än jag trodde efter examen. 

IMG 7019

Morgondagen startar jag med ett tidigt träningspass på gymmet, och efter det ska jag göra upp en läsplan inför examen i jus och efter det plugga resten av dagen. Jag har anmält mig till ett yogapass klockan två också, så då blir det paus i pluggandet. Tänkte att det kunde vara rätt smart, egentligen. Mer än så har jag inte planerat inför morgondagen, men jag tror det räcker gott och väl. 

Nu ska jag hänga upp tvätten, tvätta av sminket och sedan krypa ner under täcket. En lång dag ligger bakom, och morgondagen blir inte kortare, precis. Ha en fin vecka! Puss o kram

Bloggen11


MÅNDAG VARJE DAG

Skrivet av Emelie Svenlin 03.05.2019

Just nu lever jag i en bubbla med måndag varje dag, känns det som. Pluggar oavsett dag, oavsett tid, oavsett allt. Haha. För tillfället läser jag endast på exphil, då vi, som sagt, har examen i det på tisdag. Motivationen för det ämnet dalar. Snabbt går det också. Med dalandet, alltså. 

Idag är det fredag, men för mig är det ändå som måndag? Ska upp tidigt i morgon för att plugga, wihoo. Denna dag började jag (surprise) med att gå till Domus Nova och läsesalen, där jag satt i dryga sex timmar och försökte banka in filosofi i hjärnan. Det gick galet trögt, kan jag meddela. Jag kämpade mig i alla fall igenom det jag enligt läseplanen skulle fixa, och traskade sedan hemåt. Väl hemma tog jag det lite lugnt en stund, och sedan åt jag middag med Fanny. Efter det hastade jag vidare mot gymmet. Där var jag och Anna med på ett Yoga Gymnastics pass, något jag inte testat förut. Det var SÅ KUL, och jag fick SÅN SAKNAD efter redskapsgymnastiken. Funderar seriöst på att söka nån förening eller klubb jag kan träna med en gång i veckan eller nåt, för alltså ÅH <33 Bästa. Blev glad i hela mig. Efter det passet gick vi ner till simhallen, och simmade ett tag. Det är underskattat, hörni. Ska börja göra det oftare. 

Hmm, vad har jag annars sysslat med sen i måndags då? Har gjort en löplänk med Fanny, gymmat, varit på grupptimmar, spenderat tid i skolan i läsesalen, haft majkalas i St. Hanshaugen (SÅ konstigt att de inte firar Valborg eller 1a maj här????), firat vappen med bästisar, haft fina telefonsamtal och mest bara flängt runt. Haft fullt upp. 

IMG 6954

Ja, och hörni. Vad hände med majsommaren som redan infunnit sig??? Imorse då jag steg ut genom dörren var det 1 GRAD och SKITKALLT? Blev sjukt irriterad, muttrade för mig själv och gick in och hämtade halsduken. Men liksom, det är ju maj? Det är ju nu det ska vara varmt? Soligt? Härligt? Men nejdå, vi kör på med iskalla vindar och typ SNÖ hemhemma? Ursäkta mig, försvinn igår helst? Jaja, ni fattar. Jag är irriterad på majvädret. Så kunde jag också skrivit det, men så är man väl en person som antingen är jättekär i vårvädret eller irriterad som sista dagen. Hehe. That's me. 

I morgon ska jag gå upp tidigt, sätta mig och plugga igen, och sedan göra ett löpintervallpass på gymmet efter det. Ska också en sväng in till stan för att försöka hitta en fin naturvit blazer till Anttas student, och sedan ska jag plugga lite till. Kvällen spenderas med vänner, har jag tänkt. Fint så. Utöver det kommer resten av helgen bestå av filosofiplugg och träning och ännu mer filosofi. Vad kul :) Yes :) Har aldrig varit mer taggad :) !!!

IMG 6953

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla Netflix. Typ moisturisera mina ben, som för tillfället torkar ut. Märkte det i simhallen, fresh, I know. Ska ta tag i det nu, så bli inte upprörda!! I'm on it!! Ja, och ännu en liten grej. Min älskvärda lillasyster var till Italien för ett tag sedan, och har publicerat superfina (och roliga) vloggar därifrån, som absolut är sevärda!! Sjukt fint redigerat också. In och kolla, klicka HÄR eller på videon nedan för att komma dit!! Pusshej

Bloggen11