header12

Lördag och påskmiddag

Skrivet av Emilia Sabel 20.04.2019

IMG 201904201

IMG 20190420

IMG 20190419 161014 191

Hej på er! Vad fint väder det är idag alltså! Riktigt vår väder! Idag har vi varit till Matias kusin på påskmiddag. Maten var super god, som alltid! Efter maten gick vi ut och njöt av solen en stund med Elin. Hon hade jätte roligt med henne! Hon blev tydligen kompis med henne genast haha. Men det är bara bra det! Hon blev inte heller blyg för dom andra som var där den här gången! Vilket är bra såklart. 

IMG 20190420 182722Att leka flygplan är kul! :D

Ikväll ska vi bara vara hemma, antagligen kommer min syster och hennes sambo hit en sväng. Och imorgon ska vi till mamma och pappa på påskmiddag som jag nämnde i senaste inlägget. Måndag är hittills ända dagen vi inte har något planerat så kanske vi bara tar det lugnt då så Elin blir helt frisk. Jag tycker jag håller också på att bli förkyld nu så ska nog inte göra så mycket extra på måndag. Eventuellt så kommer Anjelica ut på kaffe en sväng, men det är väl ända det. 

Hoppas ni har haft en fin påsk så här långt! Nu måste jag få en till kopp kaffe, har tydligen fått huvudvärk... Ha det bra! 


Påskplaner

Skrivet av Emilia Sabel 18.04.2019

Kategorier:

Hej där! Har inte haft tid att blogga nu på senaste veckan, jag har haft jobb och mycket annat att göra. Och livet utan Facebook går också bra! Tackar som frågar! Jag saknar det inte ett dugg, och har mycket mera tid nu att göra annat än att sitta och skrolla genom facebook på dagarna. 

Hur mår vi annars då? Ja tack, bara bra! I alla fall jag och Matias. Elin har dock blivit sjuk igen stackaren... Igår fick jag hämta hem henne tidigare från dagis då hon hade varit rätt så hängig och bara hostat hela tiden och näsan rinner också. Hon var ju sjuk för knappt två veckor sedan och nu är hon igen... Nåh, det är ju sånt som händer när dom börjar dagis. 

IMG 201904Påskpyntet flyttade in i jobbet tidigare i veckan!

På tal om påsk så har vi inga speciella planer till påsken. Förutom att vi är bort bjudna på påskmat på lördag till Matias kusin, och på söndag har mamma bjudit familjen på påskmiddag vilket vi har varje år. Ska bli kul! Annars blir det nog bara att det så lugnt som möjligt för Elins skull så hon skulle vara frisk till tisdag. 

Det var nu en kort uppdatering, nu ska vi se om det lyckas med att flytta Elin till egen säng! Hon har nämligen somnat för natten men ligger bara och hostar hela tiden... Hoppas på en bra natt i alla fall! Glad påsk och trevlig helg! 

Vad ska ni göra på påsken?  


Social media detox - facebook

Skrivet av Emilia Sabel 10.04.2019

img 1549

Bildkälla: Google.

Hej på er! Dom som varit vänner med mig på Facebook, har kanske märkt att det varit tyst från mig där nu ett tag... Varför kanske ni undrar? Jo, för att jag har bestämt mig för att avsluta mitt fb konto. Och det är ett något som jag funderat över nu i en längre period och äntligen tog mig tid att göra det. Det är många som har avslutat sitt facebook konto och tagit avstånd från det av olika anledningar. Samma sak med Instagram... Visst är det bra med alla sociala medier på något sätt, man kan hålla kontakten med vänner som bor längre bort osv. Men någonstans går väl gränsen ändå. Jag kände helt enkelt att nu får det räcka. Det finns så mycket skräp på Facebook nu för tiden så det är inte klokt... Visst man kan ju välja vad/vem man följer och så men ändå dyker det upp en massa onödigt i ens flöde som man själv inte ens bryr sig om.... Och sedan är det lätt hänt att man tänker "nå jag ska nu bara kolla fb en stund till" istället för att man skulle kunna göra något annat, som t.ex plocka undan disken, umgås med sin partner utan telefon i närheten, gå utomhus utan att ha telefonen i högsta hugg för att så fort det plingar till kolla vad som hänt... Jaa, ni fattar vart jag vill komma va?

Men här kommer en liten lista på varför jag valt att ta avstånd från Facebook: 

1. Minska skärmtiden

Jag vill inte ens veta om hur mycket tid man spenderat på sin telefon per dag under årens lopp. Och än mindre hur mycket tid som går åt sociala medier... Vad hände med tiden som man kunde umgås utan att ha en telefon i handen hela tiden? Tiden då barnen lekte ute med kottar och sten istället för att spela Pokémon Go. 

2. Andlighet

Ni som inte känner mig så är jag rätt så intresserad av andlighet och har alltid varit känslig och så när det gäller andevärlden och andlighet. När jag var liten visste jag redan långt på förhand att t.ex mommo och moffa skulle komma. Det och mycket annat vill jag ha tillbaka. Har nämligen haft en fundering att mycket tid på sociala medier kan ha gjort så att denna egenskap har försvunnit.. Rätta mig om jag har fel. 

3. Familjen är viktigast

Familjen är viktigare än sociala medier, det har verkligen varit härligt att kunna njuta och koncentrera sig på sin familj utan att skrolla sig genom fb var tionde minut.

4. Slippa bry sig om hur många likes man får osv.

Jag började märka att jag fick ångest över att inte få så så mycket likes på en bild, eller en status uppdatering. Kunde sitta och tänka "varför fick jag mindre likes på den här bilden då?" Vilket låter kanske dumt, men jag är säkert inte den enda som har fått ångest över en sån här löjlig sak.

5. Rädslan över att någon kopierar din identitet/tar alla bilder.

Vilket säkert låter dumt och händer kanske ytterst sällan att någon skulle skapa en fb sida under ditt namn men det har säkert ändå hänt någon gång. 

 

Okej, det känns som jag kunde skriva hur mycket som helst om sociala medier.... Men ni fattar säkert. Just nu kommer jag inte sluta med allt på en gång. Isåfall är det Instagram som står nästa på tur. Bloggen älskar jag, och den är något jag vill satsa på. Den är mer som en öppen dagbok för mig. Jag kommer skriva i ett senare inlägg lite mera om det här ämnet och vad jag lärt mig under tiden med livet utan Facebook om det är något ni läsare skulle vara intresserade av att läsa. 

Hur mycket tid spenderar du på sociala medier per dag? Har du haft en social media detox? Vad lärde du dig under den tiden? 


Första jobbveckan

Skrivet av Emilia Sabel 07.04.2019

Hej på er! Hoppas ni haft en fin helg! Som ni kanske vet så har jag börjat jobba nu, men första veckan gick inte som planerat... Jag hann vara i jobbet två dagar så fick Elin feber och var tvungen att vara hemma från dagis. Hon hade ju varit förkyld i snart två veckor i alla fall så febern skulle väl ändå smyga sig fram i något skede. Men varför just när jag skulle börja jobba? Som tur är förstod dom nog i jobbet att jag måste vara hemma med henne... Men fick ju ändå lite ångest över det... Nu är febern som bortblåst och förkylningen börjar bli bättre. Så till dagis kan hon nog åka imorgon. 

På tal om jobbet så trivs jag jättebra där! Kommer väldigt bra överens med alla, och har redan lärt mig bland annat vem av barnen som är vildast som det löns att ha extra koll på haha. Och med tiden kommer jag nog lära mig allas namn också! Just nu kan jag bara några... Så nog blir det bra det här! Hoppas bara slippa en massa förkylningar och så nu framöver.. 

Annars då? Så där annars har det inte hänt så mycket annat.. Nu i helgen har vi bara tagit det lugnt, igår var vi till mamma och pappa på bastu kväll och idag har min syster Karolina och hennes fästman Ricki varit hit och sedan kom även Matias mamma och syster på besök. Och annars idag har jag haft städdag, vilket är lite på hälft ännu som jag tänkte ta itu med nu när Matias for till jobbet. Så vi hörs i nästa inlägg, ha en fortsatt fin dag! 

IMG 20190

 

IMG 20190407 154904


Hjärtbarnens träff i Tropiclandia

Skrivet av Emilia Sabel 30.03.2019

Hej på er! Idag har jag, mamma och Elin varit på hjärtbarnens träff till Tropiclandia. Vi simmade inte för Elin har blivit förkyld... Vilket var synd för hon skulle säkert ha tyckt om det! Så länge de andra simmade så gick vi ut på en promenad så Elin skulle få sova sin dagsvila.

När vi kom tillbaka från vår promenad så beställde vi mat åt oss. Under tiden dom andra satt och åt så sprang Elin runt och utforskade aulan. Roligast var där de sålde allt limsa, basängsidan och två pojkar i lågstadie åldern som satt vid borden som hon hade roligt åt. Sedan sprang hon också och kollade vad dom andra barnen gjorde.

 

Hela eftermiddagen spenderade vi på Tropiclandia och sen for vi till mamma och pappa. Riktigt rolig dag har vi haft!

IMG 20190330 194225 837


Fem saker jag slösat pengar på

Skrivet av Emilia Sabel 26.03.2019

Hej! Denna vecka är det ekonomi vecka här på Sevendays, och första bloggrubriken som intresserade mig var denna: "fem saker jag slösat pengar på". Nu för tiden är jag en person som tänker efter varje köp jag gör, om jag går runt i en klädaffär och ser något jag gillar, så brukar jag tänka efter först väldigt noga om jag ens behöver plagget. Kan också tillägga att jag brukade få ångest över något som jag köpt, och det kanske sitter kvar i dagens läge också vilket betyder att jag idag sällan köper något nytt åt mig själv.

Men nu till dom fem saker jag slösat pengar på:

1. Krogen och alkohol

Jaa, du milde tid så mycket tid man spenderat på krogen för några år sedan... Vill inte ens tänka tanken på hur mycket pengar som rökt där. Kan tillägga att kompisgänget jag hade då kanske inte var den bästa för mig, var det inte hemma fester varje helg, så bar det av till baren. Tur man tänker annorlunda nu och har bättre kompisgäng! 

2. Gymkortet 

För några år sedan blev jag medlem på ett gym som jag senare fick ångra att jag blev. Var till gymmet ett få tal gånger, och det kostade ca 59€/månad.... Och inte var det lätt säga upp det heller, har hört flera som haft problem med att säga upp medlemskapet till det här gymmet..

3. Skräpmat 

Subway, Hesburger, Mäkken... Allt godis man köpt genom åren (choklad, chips etc) you name it... Har blivit bättre på att äta nyttigare och inte lika mycket skräpmat nu som tidigare! 

 

4. Wish 

Klädesplagg från wish som man aldrig ens använt/blivit använda en gång. Dock är det inte fråga om många plagg, men i alla fall... 

 

5. Smink jag aldrig använt

Visst jag använder smink, men inte dagligen. Har också produkter som bara legat i min sminkväska och samlat damm... Borde ta och gå igenom mitt smink någon dag... 

 

php54hQsA

Bildkälla: Google 


1 års rapport och nytt jobb.

Skrivet av Emilia Sabel 20.03.2019

Hej på er! Igår var vi till rådgivningen med Elin för 1 års kontrollen, och det gick till en början helt bra. Hon frågade först en massa frågor om hur det går och så... Sen var det dags att väga och kolla längden, då blev vi sura! Oj jisses vad arg hon blev, hon skulle då inte alls sitta på vågen så vikten blev lite ett frågetecken den här gången... Men längden var tillbaka på kurvan igen! Nu är hon 75,3cm lång. Rådgivnings tanten tyckte också att hon är en pigg och nyfiken tjej, vilket är roligt att höra! Vi får också börja ge henne mjölkprodukter nu. 

Hon har ju också förrestän börjat säga ord! Kakka och mamma är favorit orden haha. Hon övar också på att säga tack tack och kissa. Pappa har hon också lärt sig, men det är inte lika populärt som mamma. Bil betyder brumm-brumm.

 IMG 201

Hörni förrestän! Jag har hållit detta lite hemlit från er, men jag har fått jobb! Börjar jobba som eftisledare om två veckor!! Har sovit lite dåligt senaste veckorna men antagligen på grund av nervositet inför det nya jobbet. Ska bli kul att få börja jobba igen, men är även lite nervös för vi har inte fått familjedagvårds plats åt Elin ännu... Hoppas att det ordnas så fort som möjligt så jag behöver slippa oroa mig på vart jag ska föra henne under tiden jag jobbar. Kommer ju jobba nu ca 5h per dag, men i alla fall. Det är ju något ändå och hellre jobbar jag deltid än heltid nu till en början. :)

 


Mammalivet i 10 punkter

Skrivet av Emilia Sabel 15.03.2019 | 1 kommentar(er)

Hej hej! Mammalivet är ju inte alltid som en dans på rosor, det kan väl alla mammor hålla med. I dagens inlägg listar jag upp 10 punkter ur vardagen som mamma, varsågoda:

 IMG 20190317 233420

Bildkälla: @humormamman på Instagram. (Har fått lov av henne att använda bilden :) 

1. Barnet måste ha ett sjätte sinne, för så fort du börjar göra något annat så börjar dom ropa på dig. 


2. Det är helt uteslutet om att få gå på toaletten själv
. Om inte barnet ska vara med, är det någon av katterna. Har ni hört talas om privacy liksom?


3. Ditt barns favoritleksaker oftast är vardagliga saker som du behöver.
Det vill säga bankkort, nycklar, bindor, köksredskap, glasögon... 


4. När nattningen äntligen lyckats efter många om och men och du fått flyttat barnet i egen säng -
5 minuter senare *buuuääää*, vaknar dom till och kollar på en med super pigga ögon, bara för att mamma blundar och försöker själv sova!


5. Dom där fantastiska morgnarna på helgen
när barnet tycker det är dags att vakna 6.30 (helst tidigare)! Snälla vän, mamma behöver också sin skönhetssömn! 


6. När man efter amning glömmer att knäppa bh bandet, 
och upptäcker det 20 minuter senare att bröstet är ute.... Förhoppningsvis är du ensam hemma och ingen som kommer och knackar på!

7. Världen går under så fort mamma går och duschar.

8. Packa skötväskan hellre för mycket än för lite! Man vet aldrig vad som kommer behövas. 


9. Att få åka och handla själv är som semester! Det få gånger det faktiskt händer!

10. Note to self: Barnet får inte hjärnskakning av att hen stöter sig på något, t.ex tappar balansen och faller på golvet... Värre olyckor händer det nog!

Bonus punkt: När det blir tyst i huset, då vet man att barnet gör hyss! Då är det bara att avlsuta det man håller på med och gå och kolla läget...


Är det någon punkt ni känner igen? Eller har ni någon egen punkt att tillägga?


Mamma tag!

Skrivet av Emilia Sabel 12.03.2019

Kategorier:

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?
Just nu har jag har ett barn men vill gärna ha åtminstone två barn till i framtiden. Men risken här är den samma som det var när jag var gravid med Elin 50/50 att hen också får hjärtfel och Catch 22. 

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?
En riktigt bra babyvakt är nog ett måste! Speciellt när barnet sover utomhus i barnvagnen, eller om man har ett barn som envisas med att sova i föräldrarnas säng på dagarna och inte i egen och man skulle ha annat att göra än att vara i samma rum under tiden barnet sover...

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
Jag älskar att vara utomhus med Elin, speciellt en dag som är lika vacker som idag! Längtar till sommaren när man kan vara ute utan att klä på ungen halare etc! Om det är något hon hatar så är det man klär på henne ytterkläderna!

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
Det är ju klart att livet förändras när man får barn. Man har inte samma frihet längre som tidigare och egentid är ett minne blott. Men jag skulle ändå inte byta ut en enda stund av mamma livet! 

 

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?

Tjaa, nu har jag ju fått ärva de mesta av Elins kläder men måste man välja nån butik så brukar Lindex och H&M ha rätt så bra utbud på barnkläder. Och billiga är dom också, i varje fall på h&m.

 

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?

Ja, jag har alltid velat egna barn! Älskar barn, dom är så härliga. Om man inte räknar med trotsåldern förståss och när dom får tänder.... 

 

7. Det bästa som finns med att vara mamma?

Att se sitt barn växa upp och lära sig nya saker varje dag. 

 

8. Något mindre roligt med att vara mamma?

Som jag nämnde tidigare så har man inte samma frihet längre som innan. Barnet går före allt annat, så är det bara!

 

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?

Läs på om hur det är att vara förälder, det är inte alltid så lätt som det kanske ser ut att vara! Fråga hjälp av familj om du behöver/känner dig trött. Man är inte sämre mamma för det!

 

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn?!

IMG 20190130 105537

Listan hittad här: https://nouw.com/blogglistor/mamma-tag-24835938


Elins födelsedag!

Skrivet av Emilia Sabel 05.03.2019

Kategorier:
Taggar:

Screenshot 20190304 173948 01

Hej! Idag är det ingen vanlig dag! För idag har vi ett födelsedags barn i huset! Elin fyller 1 år idag! När vi vaknade sjöng jag födelsedags sången åt henne, såklart! Dagen började vi med ett tandläkarbesök, och hon var hur duktig som helst. Efter det for vi och handlade lite och sedan och hälsa på mommo till hennes jobb. Det tyckte hon var roligt, hon fick hälsa på mammas jobbar kompisar. 

Ikväll ska vi till Hankmo för hennes fammo fyller också år idag! Tror nog Elin visste att fammo fyller år idag också när hon bestämde sig för att komma till världen denna dag! :) Vilken födelsedags present det blev för henne! Den här tiden ifjol var vi på sjukhuset och krystvärkarna hade börjat sätta igång! Mer om det kommer i del 2 av min fb. 

Så idag är det Elins dag hela dagen! Hennes första födelsedag! Tänk va! Men ha en superfin dag hörni! För det ska vi ha! :)