Simple Banner LinkedIn Post Header 2

Planera dop

Skrivet av Emilia Järvenlahti 31.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 

C03F69B1 D1BC 44A8 8D56 297E15015F1C

Som rubriken säger.. Att planera dop? hur gör man? vad tänker man på?

Hade först stora planer var och hur dopet skulle se ut men att få datum, plats och präst att synkka var svårare än jag trodde. När jag hittade plats var prästen fullbokad samma dag, eller om jag hittade plats var alla bra datum bokade.

Så tillslut gav jag upp jakten på "något speciellt" och bokade Jakobstads församlingssenter till nått datum bara som var tillgänglig. Nog skall det bli bra för det även om det blev "riktigt vanligt" "dedär perus" "där typ alla e döpta" haha. Missförstå mig inte nu, vad jag menar är att jag först var så starkt på att hitta något speciellt, extremt, out of the box osv. Löjligt nu när jag tänker efter.

Iaf har jag möte imorgon med prästen kl 10, observera att jag inte varit så tidigt ute någonstans sedan lillen kom med i bilden, vi brukar ju faktist sova till 10!! Så att planera amningen, sovande, påklädnad, frukost och hur länge det tar för oss att gå dit är en annan femma! Nej nog ska det gå bra nog.

Dock vet jag inte vad jag skall tänka på med dopet. sånger? psalmer? Tur att jag har faddrar utvalda iaf, att jag nu har något att komma med, annars tror jag prästen får guida mig och berätta för mig hur det går till. Och dopklänningen har jag, den är vacker och använts av många i släkten från mammas sida, även av mig. Även om jag senast var på min lillebrors dop på samma ställe 7 år sedan, även fadder åt honom. Minns inte mycket av det helt ärligt - såhär strukturerat alltså med tanke vad som sades, vilka sånger vi sjöng osv. Dumt nog har jag glömt och diskutera detta med mamma även om jag skulle göra det innan detta träff imorgon bitti.

Borde kanske ringa henne medan jag går dit för en last minute chatt. 

 

 

 


Att resa med 6 veckors bebis

Skrivet av Emilia Järvenlahti 28.10.2019

IMG 20191028 WA0004

Tågresan ner till Åbo gick smärtfritt! Vi hade tåg byte i Tammefors, vilket gick lite långsammare än vanligen då vi fick ta hissen ist feör trappor. Tur att den andra tåget väntade på oss som kom med vagnar och småbarn. 

Lillen sovde hela vägen till tammefors, när vi där hoppade i tåget som gick till Åbo ammade jag honom nästan genast och så låg han vaken en stund i babyskyddet tills han somnade igen fram till Åbo. 

IMG 20191025 WA0009

 

5 tips för dig som tänker resa med bebis!

1 Amma/ mata innan färden så bebis kan sova nöjd och du behöver inte stressa med att ha en ledsen bebis medan du säker din plats/ klär av och ställer dina saker.

2 För en smidigare resa, lämna liggdelen hemma och res med vagnramen + babysyddet som du fäster på vagnen (om möjligt) 

3 Boka dina tur och retur biljetter i förväg och i godtid så du får plats nära igången som är gjord bredare och lägre för just vagnar och rullstolar etc.

4 Vill du slippa stressen med att hela tiden behöva hålla koll på vagnen så sätt ihop den och in i ett låsskåp. Dom är otroligt stora! Satte ihop vagn ramen och in i skåpet, samma skåp rymde även min dufflebag och babyskyddet! 0,50c är det i pant så får du låst. Hur smidigt!!!! 

5 Tänk int för mycket på allt, ta det som de kommer, Det går mycket smidigare då och du undgår stressen och kan faktiat njuta av färden (och uppmärksamheten av alla som beundrar din lilla skatt) 

 


Weekend getaway

Skrivet av Emilia Järvenlahti 24.10.2019 | 1 kommentar(er)

413FE567 8349 479E 865E 308B41713078

Har hela sommaren pratat med vännerna i Åbo när jag skall komma och hälsa på, men då jag jobbat skifte/ sjukskriven och varit gravid och en aning orkeslös har det bara skjutits upp. Äntligen tog jag tag i saken och bestämde mig att dra ner och hälsa på mina fin fina vänner jag inte sett på ja, pretty much exakt ett år. 

Ärligt är jag inte de minsta orolig över resan med en så liten bebis, även om vi far iväg på tumis. Det som dock lite irriterar där i tankarna är att de står på "Iltalehti" att de kommer vara j*vligt stormigt under helgen, och fredag kväll kommer vara värst (vi åker kvällståget ner)  Så tanken att tåget kommer krångla eller att det fallit träd eller dylikt på spåret som försenar färden irriterar en aning. Ja - sen poängtera min mamma dessutom "läst du, de kommer att vara jätte stormigt o dåligt väder nu i helg. Tänk om de händer nåt o ni måst stå ute i kalla vädret, du måst ju ta med jätte varma kläder åt honom" Nice. Thanks mum, blir inte alls nojig haha! Men vi håller tummarna.

Har tvättat en stor lass med babykläder här under kvällen så bara dom har torkat tills i morgon så är det bara att slänga ner det vi ska ha med ner i väskan och vi är redo! Skönt ändå att inte behöva stressa från morgon då våran tåg far först 16:59 om den nu inte är riktigt mycket försenat.

 

 


19 Oktober

Skrivet av Emilia Järvenlahti 19.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

 

fullsizeoutput 28ba

Jag har då gått och förstört skärmen på min telefon, nej! rättare sagt så är det inte "skärmen" som är sönder/ splittrad utan där in i telefonen har något förstörts och det är en stark grön ljust vid längs högra sidan av telefonen + att efter man stängt av den, kommer den inte på utan den blinkar grönt MEN man kan fortfarande använda den med svart skärm. Idag har jag då fått på den 2 gånger. Nu har jag en serier på viaplay som rullar på där så att den ska hållas på heltiden. Det är alltså 1 år gammal Iphone XS vi snackar om här.

Aja orkar inte stressa över det nu, ska försöka ta mig till någon reparatör butik eller liknande och diskutera om möjligheter. Skulle ärligt inte vara sugen på att köpa helt ny telefon, men inte heller betala en smaskig summa på +500€ som det säääkert kan ligga kring.

Idag var vi med Johanna och kolla på JBK - SJK akatemia matchen vid Tellus hallen. Det var minsann en intressant match att följa! Alla gick heta, domaren, spelarna och inte minst SJK´s tränare.

Efter matchen fick jag traska mig hemåt i REGNET utan paraply eller stövlar, Nu hade det dessutom börjat blåsa så regn dropparna kändes som isnålar då det slog mitt ansikte. Tur att det är varmt o skönt i vagnen i en riktigt maffig o varm vagnpåse.. 

Kände genast när jag steg innanför dörren att härifrån rör jag mig inte ut mera! Bytte om till torra mysiga kläder och satte mig i soffan under filten. Strax därefter vaknade lilla grabben och skulle ha mat.

Kvällens agenda blir mys i soffan kollandes på någon bra film och hamstra i mig en choklad platta. 

 


Dagar som denna

Skrivet av Emilia Järvenlahti 15.10.2019

Kategorier:

1B3D3D75 5124 4627 9FA4 043E0E329545

Hela mammaledigheten hittills (okej de e bara 5 veckor men endå) har vi varit på språng, haft besök osv. Men igår var vi stilla HELA dagen. Var hos mina föräldrar hela dagen och lämnade dit och sova dessutom då det blev så sent, och ja varför fara hem då jag ändå inte har något för mig där liksom!

Från tidig förmiddag till kvällen satte jag på soffan, förväntade mig nästan att det skulle lämna rumpavtryck på soffan där jag suttit så länge. Aja, de var faktist rätt skönt att bara vara för en gångs skull.

Idag är lillagubben 5 veckor gammal, och jag kan bara konstatera, - hur sjukt snabbt går inte tiden?! Och vad har vi gjort under dessa veckor annat än ammat, bytit x-antal bajsblöjor, druckit x-antal kaffe koppar och torkat spya / spuggel (??)

- Dock njuter jag av tillvaron. Vi har det riktigt bra, bebis och jag! Han börjar följa med mer och mer med blicken och det är verkligen underbart att se hur han lyssnar och tittar in i ens ögon när man pratar. Han har även börjat visa mer karaktär och "ropar" genast till då han vill ha uppmärksamhet, mat osv.

8D36A0ED 0C3A 45D9 8D60 3FCACCD10405