EMMA GEISOR 1

Visa alla inlägg skrivna mars 2020

Övningar du kan göra för att bli av med din ångest

Skrivet av Emma Geisor 22.03.2020 | 1 kommentar(er)

Ångest. Det är något som varit så stor del av mitt liv, att jag knappt visste vem jag var och hur jag skulle bete mig, då jag började ha ångestfria dagar. Till sist blev hela jag ångest. Ingen Emma utan ångest. Ingen ångest utan Emma. Men efter att ha sökt hjälp och gått i terapi har jag lärt mig så otroligt mycket om ångesten. Hur och varför den är och hur jag kan bli av med den, oftast. Jag vet att jag är långt ifrån den enda som lider av ångest, speciellt nu med tanke på allt som händer (läs:corona) och därför vill jag dela med mig av de knep jag lärt mig - både från terapi, men också från mitt yrke som sjukskötare.

IMG 20200319 085722

1. Andningsövningar

Det här tror jag är den vanligaste och den första övningen man tänker på då det kommer till ångesthantering. Ångest skapar ofta fysiska symptom, så som hjärtklappningar och andningssvårigheter, pga. att kroppen är i ett stadie där den förbereder sig för strid. Då man får fysiska symptom får man ofta mer ångest av symptomen. 

Genom att kontrollera och lyssna till andningen, får man pulsen att sjunka. Dessutom får du tankemönstret avbrutet. 

Det finns flera varianter av andningsövningar. En är att räkna till fyra: Andas in fyra, håll andan fyra, andas ut fyra, håll andan fyra och upprepa tills du känner sig lugn. 

Jag brukar helt enkelt andas lugnt och djupt, räkna mina andetag från 1 till 10 och börja om. In genom näsan, ut genom munnen.

2. Meditera

Meditation är något som är bra att ha i sin dagliga rutin. Det hjälper bra mot ångest på långt håll, genom att den minskar stress. Det finns en hel del youtube videor och appar. Jag gillar bäst appen Headspace.

3. Fem saker

Ett annat knep, som jag är egentligen min sista utväg, är 5-saker. Metoden handlar om att tvinga bort dina tankar från det som ger dig ångest. Den kan kräva en del övning. 

Den går ut på att du först ska SE på 5 olika saker, beskriv dem tyst för dig själv. Sedan ska du LYSSNA efter 5 saker, beskriv ljuden du hör för dig själv. KÄNN 5 saker, t.ex. hur ditt hår kittlar i nacken, hur det känns då du andas, hur ditt underlag du sitter/ligger på känns osv. LUKTA, här brukar det vara svårt att hitta 5 saker, men tänk på vad det luktar. Och till sist, SMAK. Här brukar det också vara svårt att hitta fler saker.

Om ångesten är seg och inte ger sig så kan man fortsätta nästa varv med 4, sen 3, 2 och 1. 

4. Byt aktivitet

Ett knep som funkar nästan alltid för mig, är att byta aktivitet. Dock är det något som hjälper bäst då ångesten inte ännu är "full blown" så att säga. Om du sitter och märker att du börjar älta på något och får ångest, byt aktivitet. Hjälper bäst med något praktiskt, något där man får använda händerna. Städa, laga mat, träna eller ta en promenad. Genom att göra något med kroppen och få nya intryck, så är det stor chans att komma på andra tankar.

5. Låt ångesten va

Ibland så går det inte att göra något åt ångesten. Ångesten är en känsla, som är psykisk. Den kan komma utan orsak och likadant kan den försvinna. Ibland om man slåss emot den, så kan den lätt förvärras. Tänk t.ex då du får hjärtklappningar och du börjar tänka, nej nu får jag en panik attack, nej nu känns det som att jag fick tungt och andas, jag slipper inte bort, jag kommer dö... Jaa bara av att läsa den meningen får man ju ångest. Men vet du vad. Ångesten kan inte döda dig. Fast den orsakar förjävliga symptom, så kommer den gå om. Ibland funkar inget annat än att bara acceptera att den finns. Sluta slåss. Låt den va. Den går om och du klarar dig. 

6. Prata med någon

Om du har ångest över en viss sak, så tycker jag det funkar bäst att prata om saken. Men märk väl: kommer du ingenstans i diskussionen, så är det bättre att prova något av de andra knepen. Men om det är så att det kan hjälpa att få mer perspektiv och synpukter - prata. Ring en vän, förälder, syskon eller prata med sambon. Har du ingen att prata så finns det chattar på internet, och det finns psykiatrisk sjukskötare på Vasa centralsjukhus. 

Du når sjukskötaren på 06 213 2009, 24/7. Spara numret i telefon så du har den då du behöver den!

7. Sök hjälp

Du kan få akut hjälp via samma nummer, som jag nämnde ovan. Sen kan du gå in på Psykporten, där hittar du allt från självbedömingsverktyg, samt vart du kan vända dig. Du skriver enkelt bara in din hemort, och så visar sidan alternativ. 

IMG 20200319 085953

Jag hoppas ni kan dra nytta av dessa knep. Kom ihåg att det är okej att ha ångest, den är inte farlig och du är inte ensam. Har ni några knep får ni jättegärna dela med er av dem i kommentarerna! Pok


Att vara sjukskötare nu.

Skrivet av Emma Geisor 18.03.2020

Överallt kan man läsa om hur det är att vara i karantän, hur det är att jobba hemifrån, hur det är att ha barnen hemma osv. Jag jobbar som sjukskötare och tänkte nu skriva om hur det är, för mig, att jobba som sjukskötare. 

För det första: jag jobbar inom missbrukarvården, så jag har inte tagit ett enda Corona-test, och kommer förhoppningsvis inte behöva göra det heller. Dock kan vi vid behov bli omplacerade till t.ex. centralsjukhuset om det där blir brist på vårdare. Och även om folk kanske tänker att man borde satsa alla resurser på att testa och vårda Corona-fall så ska ni veta: att alla gör en viktig roll. Vi tar hand om missbrukarna, så att de i sin tur inte behöver belasta akutmottagningar. För även om Corona nu är aktuellt, så försvinner inte behovet av annan slags vård - tvärtom så ökar den. 

Det har gått nästan tre dagar nu, sedan regeringen konstaterade att vi i Finland har ett undantagstillstånd.

På mitt jobb är en tredje del av kollegorna sjukskrivna. Man vet inte då man kommer till sitt skift, om man idag kommer ha någon kollega med sig. Vi sätter oss i risk, ger medicin och är i direkt kontakt med klienter, som har symptom. Man vet inte om man kommer kunna sluta för dagen och åka hem då skiftet är slut, för det kan alltid hända att den som skall komma på följande skift är sjuk. Vi har varit tvungna att ta bort vårdplatser pga. personalbrist, även om missbrukarvård-behovet troligtvis kommer öka under epidemin. Vi är tvungna att minimera all kontakt, vilket i sin tur gör att våra klienter inte får den stöd de behöver. 

Jag hoppas verkligen att alla tar regeringens direktiv på allvar. Du sätter inte bara dig själv i risk, utan alla som hör till riskgrupper, och även vårdare som ska ta hand om de sjuka. Handla lagom och planerat, tvätta händerna och viktigast av allt: stanna hemma helt och hållet om du har minsta lilla symptom. Och stanna hemma även om du inte har symtom, för även symptomfria har testats positivt. 

Symptom som hör till sjukdomsbilden är: Feber, huvudvärk, hosta, snuva, muskelvärk, andningsbesvär och halsont. OBS! du måste inte ha feber för att ha Corona, så stanna alltså hemma även om du är feberfri och har symptom!

P.S Blodbankerna behöver påfyllning. Även under epidemitider behövs blod. Så donera blod om du har möjlighet! Du hittar mer info här.

 


Min minimalist garderob

Skrivet av Emma Geisor 12.03.2020 | 3 kommentar(er)

Har fått ett önskemål om att skriva och publicera outfit-bilder här på bloggen. Därför tänkte jag idag att ni skulle få en liten dykning i min garderob - varför och hur den kommit till, samt vad den innehåller.

Har varit den som handlade som en galning på rean och hade fullproppad garderob med roliga färger och "statement kläder", som jag sällan använde. Det var alltid ett ända kaos och fast garderoben var full kände jag att jag inte hade något att ha på mig. Jag märkte att det var en viss sorts kläder som jag använde mer än andra och under de senaste åren har jag byggt upp en garderob med just såna kläder som jag behöver och använder. Så nu kan jag plocka vad som helst ur närmaste hög och känna mig bekväm. Kläder man använder året runt och oberoende mode är kläder jag vill ha i min garderob. Jag jobbar ju inom vården, och har arbetskläder, därav är det jag använder 5 dagar i veckan, plagg som man bara drar på sig

Men hur går man tillväga? Det handlar om att rensa, och överväga sina köp. Frågor man kan ställa sig är: Är den bekväm? Sitter den som den ska? Kan jag använda den till olika tillfällen? osv. 

Jag rensar min garderob fyra gånger per år, varje gång vi byter årstid. Om jag för några år sen hade tänkt mig att rensa fyra gånger per år hade jag tyckt att det var vansinne. Det tog ju en hel dag att riva ut alla kläder och gå igenom, och sen slutade det med att man satt på golvet i en klädhög och inte hade någon som helst energi kvar att vika in dem i garderoben. Oh well, så är det inte längre. Att gå igenom min garderob tar mig ca. 5-10 minuter.

Om ni vill ha ett inlägg om mina bästa tips hur du håller garderoben i ordning, let me know! En annan sak jag kunde ta upp är var du kan hitta kläder som tjockis. 

Nu över till min garderob och vad den består av, samt tankarna bakom:IMG 20200312 0843301. T-skjortor och byxor. 

Med mina t-skjortor är målet att vartefter de blir slitna, byta ut dem mot något i bättre kvalité. Dock har jag köpt några märkes, och tycker inte jag märker så stor skillnad. Har ni några tips på var man hittar t-skjortor som inte tappar form/färg efter några tvättar? Obs. Ska finnas i storlek 48. Eftersom tröjorna och byxorna ska passa ihop så satsar jag på neutrala färger. Jeans dessutom, som man aldrig behöver tvätta, behöver jag bara två par av. Har endast ett par just nu, för mina svarta gick sönder, så det lägger vi till på shoppinglistan! Sen har jag ett par cargopants för att: bekvämt, tidlöst och många fickor. IMG 20200312 084649Kriterier för jeansen är: De ska va så bekväma att jag inte vill ta av mig dem direkt jag kommer hem. För varför använda kläder man är så obekväm i att man vill slita av sig dem direkt man kommer innanför ytterdörren? Inte jag iaf. Dessutom ska de inte sitta åt kring magen, för man vill ju kunna gå på lunchbuffe utan att behöva känna att man ska knäppa upp knappen. 

2. Skor

Likadant som med jeans som man vill slänga av sig direkt man kommer hem, så undviker jag också skor, som man vill ta av dig direkt man får chansen. Alla mina skor går att använda året runt, oavsätt om vi har snö eller 20+ grader. Skorna ska också va tidslösa och hålla i flera år. MEN jag har ett par skor, som jag bara måste ha, trots att de är "slit och slängs" skor, nämligen vita sneakers. För det blir inte vår för mig, om jag inte köper vita sneakers. Vinterdepressionen ger sig inte utan dem. Så för mitt psykiska välmående så behöver jag krispiga vita sneakers till våren (skämt åsido). Men har funderat på om jag skulle satsa på ett par vita låga Dr. Martens (som är världens bästa skomärke btw). IMG 20200312 090358Har du förresten vägarna förbi London, så har de en skobutik i Covent Garden, där de säljer Dr. Martens billigt. Dom där röda har jag haft i 7 år, fortfarande i superskick! Ett tips är att köpa Dr. Martens med dragskedja, som mina svarta. Kom fram till att de röda inte blev lika flitigt använda pga. att det var så jobbigt att knyta varje gång, haha. 

3. Jackor / skjortor

Precis som mina skor, så använder jag även samma jackor året runt. Förståss bortsett från min varma vinterjacka. Mina långärmade och skjortor är "innerplagg" på vintern och på sommaren använder jag dem som jackor. På hösten upptäckte jag ett nytt favoritmärke, MAKIA, varifrån min vinterjacka och höst/vårjacka är ifrån. Märket är från Finland, har bra storlekar, och de använder hållbara material, som är bra för miljön. Tackvare den långa vinterjackan har jag inte behövt köpa utebyxor och den gröna höst/vårjackan är vattentät så den ersätte även min regnjacka. We allAtt handla jackor på secondhand går utmärkt! Kolla efter jackor som är gamla och i bra skick. Det betyder oftast att de är av bra kvalité och har de hållit i 20 år, så kommer de lätt hålla flera år till! Trench-coaten är faktist gjord i Östtyskland, vilket jag tycker är rätt coolt. Köpte den för ynka 10 lappen. Stp out in styleFörlåt för skit kvalité. Men här är ett exempel hur samma plagg funkar fint som skjorta och jacka. Den här kostade kring 5€, också ett loppisfynd. Ett stort plus är att även sambon gärna använder den! 

4. Festkläder

Då det kommer till "festplagg" så har jag prioriterat plagg, som går att använda på många sätt och är väligt tidlösa och enkla. Dessutom ska det gå att dansa fritt och äta mycketmycket god mat, utan att det ska vara obekvämt. Om man råkar ha så roligt att man snavar på trottoarkanten så är det inte möjligt att alla runtomkring får se hela härligheten (ni bara: lol ser ju det ändå på some).  Mina festkläder är plagg, som man lätt klär upp genom att ha fancy smink och smycken, och klär ner genom att ha enklare accessoarer. Och eftersom man sällan använder festkläder, och de knappt slits, så har jag köpt billiga sådana. Den svarta klänningen t.ex. kostade 10€ på rea, haft den ca. 4 år.  

Untitled design5. Smycken

Smycken använder jag rätt sällan, främst pga. att jag inte får använda till vardags pga. jobbet. Därför har jag satsat, även här, på tidlösa smycken i silver och guld, som inte är i vägen. Även här har jag satsat på örhängen som är i äkta guld och silver, för att de inte ska bli missfärgade efter en tid. IMG 20200312 92931Nyaste tillskottet är dom silvriga, kalevala örhängena. De är från vetovoima-kollektionen. 

6. Underkläder

Förr köpte jag alltid matchande underklädesset, eftersom jag tyckte det gjorde att man kände sig "put together". Men sen blev det ju ändå så, att det var 2/10 bh:n som var tillräckligt bekväma för att användas och resten blev kvar liggandes i skåpet. Jag var även en som tyckte det var fruktansvärt obekvämt att ha bh, så jag tog alltid av mig den, direkt jag kom hem. Sen hade jag en period, då jag bestämde mig för att inte alls ha bh, just pga. att det endast var obekvämt. Men det var rätt jobbigt och gjorde ont om man hamnade att gå raskt, gå i trappor eller köra på en guppig väg. Sist och slutligen bestämde jag mig för att gå in på en riktig bh butik. Och herre gud. Varför lär man inte sig i lågstadiet att bh:n ska köpas på en butik med personal som kan sin sak. Det visade sig att min bh var en pain in the ass pga. att jag hade två(!) storlekar för liten kupa. Nu har jag två bh:n. En svart och en beige, som jag haft i över ett år. Sitter som en smäck och livet som bröstbärare blev snäppet lättare. IMG 20191222 123938 639Nöjd chey. 

Aaja, det var det! Som sagt, vill ni att jag ska skriva fler inlägg om kläder och garderob, så får ni gärna kommentera med förslag eller frågor. Nu är det dags för mig att koka snabbmakaroner innan jag drar iväg på kvällskift. Ni ska ha en superfin dag, pok!


Mina bästa helgsnacks

Skrivet av Emma Geisor 06.03.2020 | 1 kommentar(er)

Fredagen är äntligen här! Det bästa med helgen enligt mig är att inte ha något schema. Man stiger upp på morgonen, då man sovit färdigt. Man får i lugn och ro göra en god frukost osv. Och på tal om frukost, så är det ju maten som gör helgen så fantastisk, i alla fall hemma på vår gata i stan (läs: på landet).

Maten är så mycket mer än bara näring och något man ska få i sig så man orkar med arbetsdagen. Maten på helgen är social, om det så är i soffan till en film med någon mysig person eller kring ett matbord med gott vin och middag. Eller varför inte brunch, som alla älskar. Sedan alla år med ätstörda beteenden är jag otroligt tacksam för att jag upptäckt njutningen i att äta god mat. Därför tänkte jag skriva ett inlägg där jag tipsar er om mina favoriter då det kommer till helgmat.

Låt oss börja i vanlig ordning, med frukosten. Min absoluta favorit helgfrukost består av både sött och salt och eftersom vi ofta äter frukost 9-10 tiden, så blir det en sorts minibrunch. Favoritmackan just nu har jag skrivit om här tidigare - den består av: rostat bröd med en god lufttorkad skinka/salami, sallad, brieost, rödlök och balsamico. Ett annat alternativ är toast i smörgåsgrillen.

Det söta till frukosten har under senaste tiden bestått av american pancakes. Jag har hittat det perfekta receptet, som gör dom perfekta pancakes'en, blir ca 3-4 pancakes var, som är en perfekt mängd för att få helt foodcoma direkt på morgonen. Receptet hittar ni här. Toppar pancakes'en med florsocker och lönnsirap och ibland om vi råkar ha någon passande frukt eller färska bär så är det ju extra gott. 

Detta med en god kopp kaffe: Arvid Nordqvist's Gran dia, är mitt favorit bryggkaffe. IMG 20200215 101601(Max får njuta av ett hundben, som ni ser på bild)

Till mat blir det ganska ofta något basic. Så det är kanske inte något jag behöver nämna. Så över till snacksen! 

Bästa chipsen: Estrella's "Herkku" chips, tillsammans med Estrella's "holiday" dipp och den ska va blandad i creme fraiche, inte gräddfil!

Bästa godiset: Prismas lösgodis! (bästa pris och smaker, samt alltid färskt) 

Bästa chokladen (för godis och choklad är två helt olika saker)Fazer's SALTY TOFFEE CRUNCH 

Bästa drycken: VIN VIN VIN, just nu rött. Ingen speciell favorit direkt, köper typ alltid olika och minns aldrig vilken som var bra haha. Men om man vill vara alkoholfri så Coca Cola Zero, bästa smaken. Vi brukar även koka ingefärssirap (recept), som man kan göra min favoritdrink: Kentucky Mule, eller också ingefärslemonad. Lemonaden gör man med en skvätt ingefärssirap + bubbelvatten + citron. 

Det var några basics, som kanske inte var något nytt för er. Sen till lite mer "avancerade snacks". 

Ostbricka: Här kan man ju ha allt möjligt. Mögelkorv är min favorit. Tycker den som heter "fuet" är bäst. Sen vill jag ofta ha någon hård ost, getost, brie och någon frukt t.ex vindruvor eller melon, för att få lite fräscht. 

Nachos: Eller "tacochips" som vissa säger. Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttfärs/vegofärs - tacokrydda. Fyll en ugnsplåt med nachos toppa med färs, salsa, cheddarsås, rödlök, majs, vårlök och riven ost. Lägg i ugnen tills osten smält. Toppa ännu med avocado/guacamole, creme fraiche och något grönt (koriander (om du är en sån) eller typ rucola). IMG 20191205 180428Brunch på kvällen: Jag har ofta rätt lågt blodsocker på morgonen, så brukar inte palla att stå i köket och fixa en brunch i typ 1-2h, dessutom vaknar jag och sambon rätt tidigt. Min bror däremot kan sova till 11. Därför har vi alltid med brorsan och hans sambo börjat fixa "brunch" på kvällen istället. Till brunchfavoriterna hör: Baconlindande dadlar, tunnbrödsrullar (med creme bonjour med smaken soltorkad tomat, rökt skinka och ost) och fruktbricka, 

Jag hoppas inlägget bidrog med någon sorts mervärde för er, haha. Nu tar jag helg! 

Kan inte ni tipsa om era favoritsnacks? Vad tycker du är bäst med helgen?


Min morgonrutin

Skrivet av Emma Geisor 05.03.2020

Hola! Läget? 

Sitter framför datorn igen och funderar vad en kan blogga om. Kom fram till att, precis som ni har läst i rubriken, att jag vill berätta om min morgonrutin; både sådär allmänt men också lite mer om min hudvård. 

Mina vardagsmorgnar börjar oftast med att väckarklockan ringer 05:45. Förr "snoozade" jag i ca. 30min, men nu då vi flyttat har jag bestämt mig för att börja ett nytt liv, utan snooze (hehe). Efter att jag stigit upp är jag ofta grymt pissnödig, så jag slänger på mg morgonrocken och går i rask takt ner till wc:n. Sen börjar det roliga, jooodå har blivit en som gillar att tvätta ansiktet på morgonen, vem är jag ens? 

IMG 20200305 194921

Hudvårdsrutinen på morgonen består av följande: 

Bör tillägga att jag experimenterat fram min rutin själv, så den passar min hud. Jag har läst på själv. Min hud är yttorr, men oljig i T-zonen. 

1. Aco Sensitive Balance Micellar cleansing gel Billig, doftfri, skonsam, återfuktande... Jaa allt man önskar sig från en ansiktstvätt. 

2. Paulas choice's Skin Perfekting 2% BHA Liquid (reklamlänk via adtraction) En hypad syra, men vet egentlingen inte om den gjort så mycket för mig. BHA värkar exfolierande; löser upp fett och döda hudceller och därmed rensar porer. Går att använda med bomullspads, men själv häller jag bara lite i handen och "klappar" in i huden. 

Brukar gå och klä på mig medan syran får "arbeta" en stund innan nästa steg. 

3. Klairs Supple Preparation Facial Toner (reklamlänk via adtraction) En lätt och återfuktande toner, som är den bästa jag använt. Sedan jag lade till denna så har jag inte blivit lika oljig pga yttorrhet på dagarna. "Klappar" in, oftast två lager av denna i hyn. 

4. Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule (reklamlänk via adtraction) Ett serum som skyddar, återfuktar och ger glow.  Passar speciellt bra för acnebenägen hud (enligt skincity, hittar dock ingen beskrivning varför, hehe).

5. Aco Sensitive Balance face cream Återigen en billig kräm, som funkar fint och gör jobbet. Suger sig in snabbt, så går att applicera smink direkt efter, vilket är a och o då man har bråttom en morgon.

6. Avene Cold Cream Ska jag bara vara hemma en dag och vill ge huden en riktig fuktboost så låser jag in fukten med den här feta krämen. Har nämligen lärt mig att för att låsa in fukt behövs fett. Dock lämnar krämen huden väldigt fet, så gillar inte att ha den om jag ska out and about. 

Efter rutinen, som verkar skit lång men egentligen tar ca. 5min, så lägger jag lite concealer och fyller brynen. 

Sen är det dags att ta på vinterskorna för att rasta Max (hunden) och föra honom till dagis (läs: mamma och pappa). Så härligt då vi bor nära, så Max får hänga där med Stig och Matti (mammas och pappas hundar). 

Till frukost blir det en eller två mackor. För bröd är lajf. Sen kör jag iväg till jobbet. 

Hur ser era morgnar ut? 


Mina favorit Instagram-konton

Skrivet av Emma Geisor 04.03.2020

Jag kollade nyss upp hur mycket av min skärmanvändning på telefonen går till att jag scrollar Instagram. Det visade sig att jag spenderar 1-2 timmar/dag (!) där. Det är alltså inte konstigt att jag ibland känner att Instagram påverkar mitt humör rätt mycket, och framförallt min självkänsla.

Jag rensar bland konton jag följer rätt regelbundet. Följer idag ca 300 konton. Och idag vill jag tipsa er om mina favoritkonton, som underhåller, inspirerar, gör mig glad och som ger mig kunskap.

1. Eric Sporrong

Följer Eric för hans humor. Han frilansar som komiker, samtidigt som han är pappa varannan vecka, äter antidepp och dricker alkohol. Han är av den åsikten att man kan skämta om allt, vilket jag tycker han lyckas väldigt bra med. Sätter ord på mycket som inte andra vågar säga högt. Han är väl mest känd för att han har haft skabb och han reagerat på inlägg i Facebook-gruppen, Blue Moon. 

eric

2. My Fabulous Glow - Cristian 

Cristian driver ett konto som är två i ett: ett skönhetskonto, och ett aktivistiskt konto som handlar om kroppsaktivism och inkludering. Hans stories består av härliga dansvideor, men också vardagliga iakttagelser om olika samhällsproblem.

cristian

3. Spurgupoeten - Roxanna F. 

Roxanna/Rosanna lärde jag känna då hon medverkade i samma serie som mig; serien Så jävla duktig. Hon är autismaktivist, författare och estradpoet. Skriver också en hel del om politik och är sitt egna härliga jag. Lär mig mycket av henne.

rosanna

4. Stina Wollter 

Stina är konstnär, författare och jobbar på radio. Hon har lärt mig så otroligt mycket genom sitt konto. Hon har även skrivit en superbra bok: Kring denna kropp. Där hon skriver om allt från fettförakt, sin syster som gick bort i anorexi, och sexuella övergrepp. Så otroligt skicklig på att uttrycka sig och är bra på att se på problem ur många olika perspektiv. 

stina

5. Leyglow - Leyla Aksoy

Instagrams bästa hudvårdskonto, enligt mig. Har korta inlägg med mycket info, som är lätt att förstå. Har en budget-lista på sin blogg, där hon räknar upp all-time-favourites i budget-djungeln, dessutom uppdaterar hon listan nu som då. Går alltid in här då jag ska fylla på hudvårdsförrådet. 

ley

6. Tuggmotstånd - Amanda Ekström

Bästa bilderna på hela instagram. Punkt. 

tugg

7. Cassandra Klatzkow

Gudinna, som göra en skillnad. Visar upp snygga underkläder, som passar tjocka. Inspirerar mig till att tycka om min kropp. Medverkar även i min favoritpodd: Det skaver.

cass

8.  Ina Palm

En makeup artist, från Vasa. Bor numera i Stockholm. Är så otroligt duktig på det hon gör. Tar även upp viktiga ämnen på stories och har supersnygg stil. 

ina

 

9. Johan Gullmets 

Journalist på Svenska Yle, som jag lärde känna genom projektet Så jävla duktig. Laddar upp roliga och kreativa videoprojekt.

johan

10. Kobran Hugger - Kajsa

En färgklick i mitt flöde. Laddar upp videon på kroppen; hur den ser ut, hur den rör sig - skakar, dallrar och hoppar. Hade även världens härligaste hashtag i februari, #färgfebruari, något som behövdes nu då mörkret börjar släppa och man taggar till våren. 

kobran

11. Chipstillfrukost - Emelie

Mitt favorit-mat-konto. Snygga bilder på löjligt god mat. Här är det ingen som bryr sig om kalorier, tallriksmodellen eller dyl. Bara god mat, för att det är gott och intressant. Ramen och pizza till frukost, bara för att hon känner för det. Dessutom använder hon inga skiljetecken i sina texter, vilket är störande men på något sätt också härligt på samma gång. 

chips

loppuslut.

Aaja det var det! Försökte lyfta mångsidiga konton, som jag tycker är speciella och som behöver mer uppskattning. Allt från såna med 100k följare till såna med några hundra. 

Nu är det er tur! Kommentera era favoritkonton!  

  Follow my blog with Bloglovin


Vårt nya hem + lägenhetstour

Skrivet av Emma Geisor 02.03.2020 | 3 kommentar(er)

Än en gång har det varit tyst på bloggen. Men vet ni vad vi har gjort! Vi har blivit med lägenhet och vi har flyttat in!

Det är en hel del fixas fortfarande, men jag ville visa er hur det ser ut nu. Vi vill gärna ha tips och förslag på hur vi ska fixa hemmet. Nog skrivet, så här ser det ut! 
IMG 20200302 113409Soffan börjar gå sönder, så det är dags att köpa ny då vi har råd. Tror att jag vill ha en soffgrupp i grå eller beige, vad tror ni om det? Mattan kommer vi flytta upp i sovrummet och köksbordet kommer flyttas till köket om några dar. Vi har nämligen målat golvet i köket, så man skulle vänta någon dag innan man lägger in möblerna. Åt flaskorna i hörnet jag jag beställt en barvagn. 

IMG 20200302 113435Max har redan hittat sin plats i stolen, brevid spisen. IMG 20200302 113555I sovrummet, på övre våningen ska vi måla väggarna, tror det blir någon beige färg. Tycker det är så otroligt svårt att bestämma sig för en beige.. De finns så många olika, som skiftar i olika färger och ändrar färg beroende på ljus osv.. Har du något tips på en bra beige?  Bakom dörren gömmer sig ett rum som ska bli vår garderob. Tips på garderobsinredning emottages också!

Tänkte det blir lättast att visa allt genom en video, så filmade och klippte ihop en sådan åt er. Ni kan ju passa på att prenumerera på min youtube-kanal while you're at it!