EMMA GEISOR 1

Visa alla inlägg skrivna juni 2020

Du har inte rätt till din egen åsikt.

Skrivet av Emma Geisor 09.06.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Du har inte rätt till din egen åsikt. Du har inte rätt att ha en åsikt om andra människors värde. Vem tror du att du är? 

Du kan inte bara bestämma att någon folkgrupp inte förtjänar samma rättigheter, att någon folkgrupp är ond. Vem tror du att du är? 

Du kan inte uttrycka dig rasistiskt, och komma undan med att alla har rätt till sin åsikt. INGEN har rätt till att värdesätta en annan människa. Inte du, inte jag, inte din mormor, inte polisen, inte Trump. INGEN. 

Det tar ont i hjärtat att det görs så himla svårt. Hur kan det vara så himla svårt att se människan? 

Samhället är så jävla svårt. Och vi måste säga ifrån. 

Vi är produkter av samhället. Jag och du, som vita, kan inte vara "inte rasister". För vi är produkter av ett rasistiskt samhälle. Det kanske låter som att vi inte har ett val. Men det har vi. Vi kan välja att vara anti-rasister. Och inte kan, BÖR. För om du inte är anti-rasist, så har du en åsikt som du inte har rätt till, en åsikt om människors värde. 

Förstå att behöva lära ditt barn, att fastän hur snäll du är, hur hjälpsam du än är, så kommer du ändå bli hatad, diskriminerad, slagen och mördad. 

Förstå att behöva trösta sitt barn, då hen inser att hen kan dö bara pga. sin hudfärg. Och du inget annat kan säga än. Jag vet och jag är ledsen. 

Förstå att behöva göra ovanstående bara för att nån äcklig människa tror sig ha rätt till sin egen åsikt, om andra människors värde. 

På torsdag kl.17.00-19.00 hålls en Black Lives Matter demonstration på Vasa torg. 

Fortsätt utbilda dig. Fortsätt säga ifrån. Öva på hur du ska reagera då någon i din närhet uttrycker sig rasistiskt. Fortsätt lyssna. Fortsätt strida. Visa att vi inte kommer sluta, innan alla är lika värda. download