EMMA GEISOR 1

Min nya veckolista!

Skrivet av Emma Geisor 02.02.2020 | 0 Kommentarer

Halihalå!

Söndag idag då. Läste nyss några kommentarer på mitt senaste inlägg. I inlägget skrev jag om hur jag lärt mig att acceptera att huden inte är felfri. Att den är hud, och uppfyller sin funktion oavsett finnar, pormaskar eller ärr. Jag skrev även om hur det kan uppfattas då folk ger en råd, utan att man frågat om dem. Alla kommentarerna under inlägget är råd; hur jag ska göra för att "bli av" med mina finnar. Men det var inte därför jag skrev inlägget. Jag behöver inga råd. 

Jag vet att du som ger råd, gör det för att du vill hjälpa. Men som jag skrev i det tidigare inlägget så kan råden ge upphov till en hel del negativa tankar. Och nej, jag är inte här för att skriva vad ni får säga och inte säga alternativt skriva och inte skriva. Jag vill endast lyfta ett annat perspektiv. Att ge råd om hur man blir av med finnar, extra kilon eller bristningar t.ex; utan att man bett om råden - har ett budskap om att de är fel. De måste åtgärdas. Du är fel, du måste åtgärdas. Vill en person ha råd, så ber man om råd.

Som sagt, jag förstår att ni menar väl. Men allt har en baksida. 

Nu ska ni få ta del av min vecka. 

Veckan i mat:  POMODORO, SUSHI, VINNARFRULLE OCH FIKA
POMODOROÄven jag blev charmad av Philippe Cohens pastaskills. Vilket resulterade i Pomodoro x2 denna vecka! Så otroligt enkelt och så otroligt gått. Visste verkligen inte att det var såhär enkelt att göra en god pasta. Vill slå ett slag för Cohens Youtube-kanal. Kommer den här veckan testa hans Alfredo med panerad kyckling, återkommer med min åsikt! 

Veckan i outfitbilder: RÖDALÄPPAR, ETT PAR JEANS & ETT PAR ÖRHÄNGEN  

POMODORO 1Att ha ett jobb, där man har arbetskläder har påverkat min garderob enormt. Jag har endast sånt som är praktiskt. Allt ska passa ihop och allt ska va bekvämt. Väldigt minimalistiskt och enkelt. Örhängena fick jag av min kära sambo i julklapp, de hittas på Kalevala. Läppstiftet, som är det ända sminket jag använder på mina läppar numera, kommer från Bellápierre. Sen hittade jag snyggaste (fake)läderskjortan på H&M, går att använda som jacka på sommaren också! Sist men inte minst: Mina favorit jeans från Collusion, som sorgligt nog hade fått ett hål i grenen. RIP. 

Veckan i funderingar & reflektioner: STENÅLDERSPUBEN, FÖRELÄSNING & PRESTATIONER.

Angående nya puben. Fy fan. Allt jag har att säga. Kommer aldrig gå dit, inte ens om jag hade fått betalt. Har du missat detta? Linn Nylund, här på Sevendays hade skrivit ett inlägg om nyheten. Ni hittar det här .

Fick ta del av en fantastisk föreläsning av Kadi Lindman i Folkhälsan-huset här i Vasa. Lindman berättade om sina erfarenheter att ha bipolär sjukdom, samt borderline. Supergivande och så otroligt modigt av Kadi! Får se om jag vågar mig på att föreläsa nån gång; har nämligen blivit tillfrågad. Vad tror ni? 

Angående prestationerna. Ju längre jag har gått i terapi, desto mer har jag märkt hur allt med mitt beteende och mina problem hänger ihop med prestationer. Har haft det stressigt på jobbet, vilket i sin tur har lett till att jag haft lite svårt att släppa jobbet då jag kommit hem. Allt eftersom jag inte kunnat göra allt så noggrant som jag brukar - alltså jag har inte kunnat prestera lika bra. 

Veckan i topp: VÅRT NYA HEM

Som jag nämnde i förbifarten i ett av mina tidigare inlägg så har vi hittat lägenhet! Vi var och gjorde första delen av köpet i torsdags och fick då veta att vi får nycklarna en vecka tidigare, dvs. vi får börja flytta 17.2! Om två ynka veckor! HUR SJUKT?!

Veckan i produkter: LUSH 

IMG 20200202 191125

Jag har nu i några veckor använt Lush shampo- och balsamkakor. Jag är såååå nöjd! Älskar doften och de är så lätta att använda + håret känns jättelent! Har införskaffat dessa för att tycker det är bra med förpackningsfritt och såklart cruelty fritt. För att spara på miljön helt enkelt! Dessutom verkar de superdryga. 

Kommande i veckan: MAT, MAT OCH ÄNNU MER MAT.

På måndag (imorgon) ska jag få testa på Hotel Greenstar frukost. På onsdag blir det Fondis på Menu&Wine(!!) tasting. Och på lördag blir det biffkväll i bästaste Närpes. Säger som atria(?) hyvä ruoka, parempi mieli.

Loppu slut. Det här var ett försök till någon slags "veckolista". Vad tycks? Är det något som saknas? Är det någon rubrik ni tycker jag skall skippa? Hörs i kommentarerna. POK. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar