EMMA GEISOR 1

New year, new me. eller?

Skrivet av Emma Geisor 07.01.2020 | 3 Kommentarer

Först och främst: Hej. Har ni saknat mig? Jag har haft ledigt. Från allt. Chillat på villan, ätit gott och sovit länge. Så som en kan behöva ibland: att lägga alla måsten åt sidan. För även om man har ledigt från jobb och skola så har vi en massa måsten. Vänner och släkt ska träffas, garderober ska rensas och det där projektet du inte har haft tid för tidigare ska tas i tu med...barnen ska lekas med och det ska hittas på all möjliga aktiviteter och saker. Nu har du tid. Nu måste du passa på. STOPP. Tid är allt du har. Du kan stanna. Allt kan vänta. 

Aaja det var inte det, som det här inlägget skulle handla om. Låt oss bryta av med en vintrig bild. Då det var vinter, den där ena dagen den 25 december 2019. 

IMG 20191225 103831New year, new me var det. Varför kan man fråga sig? 

Om det är någon gång som man bombaderas med gymförmåner, dieter, kostråd, hälsoråd, livsråd så är det ju januari. Vi ska inleda det nya året med att uppgradera oss till version 2.0 av oss själva. Varför? Att ständigt sträva efter nånting bättre; mera pengar, bättre kropp, bättre mat, bättre mamma, bättre vän osv. 

Det ska ändras, formas, redigeras. Aldrig är det bra. Aldrig kan jag vara klar. Kampen för att bli något bättre än vad jag är just nu är livslång. Och om jag inte slåss har jag gett upp på livet. Men tänk om man ger upp på kampen och väljer livet. 

Jag skriver det här inlägget för jag vill att du (men också jag) ska få en paus från all hets. Att man ska få läsa något annat än new year, new me. För vet du va. Du är grym. Du har klarat av ytterligare ett år, trots alla motgångar, stora som små. Du som mår dåligt och kämpar och inte ser nåt slut. Tänk hur jävla stark du är som tagit dig såhär långt. Ett nytt år har börjat och du blir starkare dag för dag, varje gång du stiger upp ur sängen fast du bara skulle vilja ge upp. 

Så jag säger: NEW YEAR, SAME OLD ME. För jag är bra, precis som jag är. Jag behöver inte ändra nåt, om jag inte vill. Jo man kan ju alltid bli bättre. Men jag har lärt mig att man aldrig blir nöjd, uppdaterandet tar aldrig slut. Så i år ska jag fortsätta med det som jag gjorde ifjol, leva livet: Äta då jag är hungrig och det jag känner för, sova då jag är trött, skratta och fjålla. Träna då jag känner för det, umgås då jag känner för det. 

Så summa summarum: Du duger. Du är underbar. Du behöver inte göra ett piss, om du inte vill. Pok!

Kommentarer

 • Ine 08/01/2020 11:06am (6 månader sen)

  Tack för detta inlägg! Är så glad att någon här i världen tänker jag som jag, eller tror många gör . Men att normen blivit new year new me. Alla nyårslöften en skall sätta. Jag bryr mig inte i sånt börjar bara må illa av att se all hets på sociala medier om sådant hets. Istället fokuserar jag på att fortsätta göra saker jag mår bra av exakt som förra året. New year , same old me,bästa ! <3

  • Emma Geisor 08/01/2020 6:02pm (6 månader sen)

   Tack för din kommentar! Och vad härligt att höra att du har kommit underfund med vad du mår bra av! <3

 • Hanna 09/01/2020 8:06am (6 månader sen)

  Jag håller inte alls med. Visst, jag tror att det för en del kan gå för långt och bli just stress och press. Men överlag tycker jag det är hälsosamt med ambitioner. Att sträva efter att göra bättre val för sej själv, reflektera hur man vill att livet skall vara, är ju ljuvligt. Att sätta realistiska mål och nå dem! Det är givande. Att se att man utvecklas. Allt går så fort i dagens värld. Att stanna upp och fundera hur man själv vill utvecklas är inte bara av ondo.

  • Emma Geisor 11/01/2020 3:59pm (6 månader sen)

   Tack för din kommentar! Jag håller med dig också! Såklart man ska reflektera och fundera vad man vill ha ut av livet. Men jag syftar på det här att ändra på sig själv hela tiden, och att det blir så hetsigt. Och att alla skriver om sina nyårslöften bidrar till den här hetsen. Du har sant de kan inspirera, men hos mig och många andra tror jag det även bidrar till att man känner sig sämre än andra, om man inte själv hakar på alla dieter och träningsformer. Skulle egentligen kunna beskriva det här i ett inlägg. Det vill bli så långt här :D

 • Ann 09/01/2020 9:33pm (6 månader sen)

  Din blogg är bra och behövs!

  • Emma Geisor 11/01/2020 3:53pm (6 månader sen)

   Tack snälla! <3

Skriv en kommentar