EMMA GEISOR 1

Recension: Phillipe Cohens maträtter

Skrivet av Emma Geisor 10.02.2020 | 0 Kommentarer

Som säkert ingen har missat, så har Bianca Ingrossos pojkvän, Phillipe Cohen, startat en Youtube-kanal där han delar med sig av sina recept. Jag har slaviskt provat alla recept, direkt efter att han publicerat videorna och O'boy säger jag bara. Hela svenskfinland har ätit Pomodoro till middag. 

Aaja, har du av någon orsak inte sett, hört och testat. Så kommer jag nu berätta för dig: Vad är värt att testa? Var det gott, lätt och lika underbart som Mr. Cohen´s smile?  Det och mycket mer, kommer du få svar på i detta blogginlägg! 

Först ut: Spaghetti al Pomodoro

IMG 20200127 114326 1Phillipes första rätt på sin Youtube-kanal. Och OMG. Har funderat och ända negativa med rätten är att man får vitlöksandedräkt.. Men har någon någonsin slutat äta pga. dålig andedräkt. Nej. Den här rätten var otroligt lätt lagad, snabblagad och man behöver endast 4(!!) ingredienser. Dessutom är den vegetarisk och går superlätt att göra vegansk om man byter ut osten mot närings-jäst. Den här rätten kommer garanterat bli en go-to i vår vardag.

2. Pasta Alfredo & Chicken Milanese

IMG 20200203 114500

Jag hade, som säkert många andra, stora förväntningar då Phillipe publicerade sitt andra recept. Och måste nog säga att jag blev besviken. Då man stekte den panerade kycklingen i mycket olja och sedan serverade detta med en jättesmörig och ostig pasta, blev det för mycket. Det smakade mest fett alltihop. Och sen var det mycket jobb med att panera och banka kycklingen, vilket man givetvis hade kunnat leva med om det varit himmelskt gott, men nej. Inte i min smak, inte värt jobbet. 

3. Kycklingcurry med ris

IMG 20200210 125712Jag tror jag är lång ifrån den enda, som tänker på tråkig skolmat då man hör currykyckling och ris. Men ack så fel. Funderade faktiskt med kollegorna för någon dag sedan, varför alla far/mormödrar gör så god mat, vi kom fram till att det är för att de inte är rädda med saltet, smöret och grädden, så som vi yngre har lärt oss att man ska vara. Aaja, de e en diskussion för någon annan dag. Men den här rätten förstärker verkligen min och kollegornas hypotes. Riktigt grädde + smör = godaste hemlagade kycklingsåsen jag någonsin ätit. Ännu en rätt som kommer göras till vardags hemma hos oss! Kan dock varna dig, som inte är van att koka sås på vipsgrädde, den kokar över. Och då den väl börjat finns det ingen återvändo. Ta det från en med erfarenhet, hehe. 

Summan av kardemumman, Phillipe är ett matgeni. Ser väldigt mycket fram emot hans kommande videor, och kommer garanterat fortsätta laga hans rätter. 

Har ni provat någon av rätterna? Vad tyckte ni? Vill ni jag ska fortsätta recensera hans mat? 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar