headersevendayssvartvitrosa2

DIY: Farsdagspresenter av krympplast

Skrivet av Hanna Stigzelius 12.11.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Pappa, Svärfar eller Maken, om ni läser detta innan söndagkväll så stäng ögonen NU....

 

Hubbe och jag fixade farsdagpresenter till alla fina Pappor i vår familj. Jag älskar ju att pyssla och vill gärna föra över det till barnen också. Och ger man en present vill man gärna att det är något man kan använda. Det är ändå inte allt som en snart fyra åring klarar av. Men att rita gillar han! Så när jag såg idéen om nyckelringar i krympplast på instagram så visste jag att det är något vi måste fixa till farsdag i år. Krymplasten köpte jag på Suomalainen Kirjakauppa och nyckelringarna i någon pysselbutik i centrum. 

Jag missade först att man måste ha permanent tusch för att det skall hålla. Så efter ett försök bytte vi till en svart sådan. Bitarna krymper med till cirka en tredjedel av sin ursprungliga storlek så jag delade A4:orna i fyra delar. Då Hubbe ritat klart klippte jag ut hans konstverk och gjorde hål med en hålstans. Sedan var det bara att sätt plåten med de färdiga plastbitarna i ugnen på 160 grader i några minuter. Det var riktigt underhållande att titta på dem då de först krullade till sej, krympte och retade ut sej igen. Både Hubbe och jag blev riktigt nöjda med presenterna. Få se om mottagarna också blir det imoron.

farsdagVi började först med vanlig tusch, men det bara lossnade så sedan tog vi till permanent tusch och det funkade bättre!

farsdag1

Innan ugnen. Hubbe ritade regnoväder, båtar och självporträtt. Jag testlagade också några bitar i ren nyfikenhet. Hade aldrig testat krympplast innan!

farsdag2Efter typ 4 minuter i ugnen så det ut så här. 

farsdag3Färdiga nyckelringar. Nu ligger tre av dem i paket och väntar på att få ges till Morfar, Farfar och Pappa imorgon. Molnet tänker jag sätta fast i min egen hemnyckel. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar