headersevendayssvartvitrosa2

Halloweenpartyt

Skrivet av Hanna Stigzelius 31.10.2016 | 1 Kommentarer

Vilket lyckat party det blev i lördags! Hela förmiddagen ägnade jag åt att pynta det sista och förbereda maten. Klockan femton anlände gästerna, totalt var vi 6 vuxna och 5 barn. Det blev minst sagt fullt upp. Men ändå inte totalkaos. Bara lite så där passligt stökigt. Efter välkomstdrinks och spindelsnittar lekte vi och pratade lite. Därefter åt vi god middag. Maken hade grillat en fårstek som blev så saftig och god. Till efterrätt hade jag bakat en pumpakaka med extra mycket frosting. Faktiskt så mycket frosting att det fanns en skål med bara frosting att sätta lite extra på kakan om man ville. Mmm. Småkillarna hade ett eget bord och de fick halloweenpasta och spöknuggetar som jag hittade på Lidl. 

Efter maten hade det blivit mörkt och därmed dags för spökbana. Väldigt spännande för småkillarna minsann! Jag hade hägnt reflexer en tiotals meter in i vår lilla skog som den fick följa med ficklampor i händerna. När de kom till banans slut hittade de en spöksskatt med varsin godispåse. Efter ännu lite mera lek, kvällsgrötsrumba och annan yrsel lyckades vi faktiskt med konststycket att får alla fem barnen att sova. Halleluja så skönt det var. Två timmar bara vuxenprat innan den förbeställda taxin med bilstolar anlände. Så lyckad dag och kväll på alla sätt. Jag tror att vi startade en liten tradition. Nästa år igen!

Här kommer en enorm bildbomd. Funderade först på att dela upp inläggen lite, men sen tänkte jag att äsch, sätter nu allt i ett bara. Så kan vi sen lämna det här med halloween bakom oss.

halloweenpartyHalloweenpyntat hem. Flygande spöken, pumpor, spindelnät och skelett.

halloweenparty1Halloweendukningen. Vårt vardagsrum är inte såå stort. Men mysigt och perfekt för en bjudning av den här storleken.

halloweenparty2Jag karvade två pumpor. Den ena fick stå ute (där jag tyvärr inte hann ta några bilder på pyntet) och den andra inne på skåpet. Inuti hade jag ledljus så ingen brandrisk!

halloweenparty3Svartvit halloweendukning. 

halloweenparty4Jag var väldigt nöjd med allt pynt jag fixat. 

halloweenparty5Vid halv tre klädde vi om oss och började vänta på att gästerna skulle anlända. Här mitt lilla spöke som inspekterar Maken som står ute och grillar.

halloweenparty6Jag var riktigt nöjd med min dräkt. Sminkningen blev nästan lite för skrämmande, Lillasyster måste vänja sej i typ tio minuter innan hon inte längre var rädd för mej... 

halloweenparty7Gästerna var utklädda till bland annat vampyrfamilj, Supermario, enhörningar och så Maken som är Robin.

halloweenparty10Spindelsnittar och välkomstdrinkar när gästerna anlänt. Jag lagade egen pesto med rostade solrosfrön. Spindlarna är utskurna av oliver. 

halloweenparty8Lite lagom kaos, haha. Ruuhkavuodet kallas det visst. Så skönt att vi alla är i samma sits dock. När månnde det lugnar ner sej? Om fem år? Tio? 

halloweenparty9Efterrätten. Pumpakaka med frosting och spindelnät av lakritssås.

halloweenparty67Söta lekande barn. Alla lite pysslade med sitt eget just här. 

 

 

Kommentarer

  • Nina Överholm 31/10/2016 6:21pm (4 år sen)

    Va roligt det ser ut! Du gick nog all in på temat! :) Jag tycker så om maskerad, så jag får väl nog ställa till med Halloween-fest själv nästa år ;)

Skriv en kommentar