headersevendayssvartvitrosa2

Jullistan

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.12.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag älskar julen! Och jag älskar listor. Så jag måste ju fylla i jullistan som jag hittade inne hos Sevendays kollegan Josefina. 

julJulklappar.

1. Vem firade jul i ditt hem förra julen / I vems hem firade du jul?

Vi kör varannan jul med min familj och varannan med svärfamiljen. Förra året var vi hos Makens föräldrar tillsammans med alla hans bröder med respektiven. 

2. Vilket är ditt bästa barndoms-julminne?

Julaftonsmorgnarna! Det var magiskt. Kvällen innan var det alltid så svårt att somna. Man låg och lyssnade på hur Mamma och Pappa stökade där nere och slog in de sista klapparna. På morgonen smög vi sedan ner tillsammans med mina systrar och hittade varsin julklapp under granen. Konstigt nog kan jag inte minnas en endaste av innehållet i klapparna från någon av morgnarna, minns bara känslan!

3. När julhandlar du? Har du handlat alla julklappar?

I god tid. Vill inte stressa inför jul. Jag har redan köpt och slagit in alla julklappar för denna jul. Så skönt att ha det skött. Nu kan jag koncentrera mej på julgodis, annat julstök och att piffa till hemmet riktigt extra härligt juligt. 

4. När äter ni julmat?

Vi brukar sätta oss till bords vid fyra-fem tiden ungefär. Och så äter man lääänge. 

5. Vad är det bästa på julbordet?

Fiskbordet är nog favoriten. Rom och smetana! Sill! Kallrökt lax. Mmm så gott det skall bli. Skinkan och lådorna är jag inte så mycket för... Då äter jag hellre köttbullar och julkorv. 

1julbordMm. Julmat!

6. Hur dags öppnar ni julklappar?

Efter maten. Fast i år har jag hört rykten om att Julgubben kanske skulle komma på besök redan innan middagen... Så då öppnar vi troligen en innan maten och sedan resten efter. Eftersom vi firar jul bara med "halva" familjen på själva julafton och sedan juldagen hos den familj som vi inte var med hos på julafton så delar vi dessutom upp klapparna på två dagar. Tycker det är perfekt, speciellt för barnen så det inte blir så många på en gång!

7. Vad är den bästa julklapp du någonsin fått?

Maken brukar vara ganska bra på presenter överlag... Min Marc Jacobs väska ligger nog högt upp på listan. Den gåvan jag minns bäst från min barnom var en jul då vi fick en kryssning till Stockholm som vi skulle åka på några dagar efter jul och en liten summa kronor att shoppa för. Jag var kanske 12 år eller nåt sånt och tyckte det var det coolaste någonsin!

8. Hur länge efter jul har du kvar din julgran?

Hm. Den har nog tur om den får hållas kvar året ut. Redan den 27 brukar jag vara ganska julpyntstrött.

9. Har du någon gång firat jul utomlands?

Två gånger. Mina sämsta jular någonsin. Det är inte jul om man inte är hemma! Ett år var vi i Alperna med Maken och så då vi var som utbytesstudenter i Thailand. 

jul2Hubbe klär julgranen förra året!

10. Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara?

Att det skulle snöa lite, för det ser lite dåligt ut med vit jul i år. Och kanske att jag skulle vara miljonär så jag skulle kunna ge exakt det jag vill ge till alla nära och kära. Jag älskar att ge julklappar! 

11. Tror du att vi får en vit jul i år?

Det ser nog väldigt mörkt ut. Men jag hoppas ännu! Kanske det kommer snöa på julafton?!

12. Hur länge är du ledig vid jul?

Ledig och ledig. Jag är ju hemma med två små kids varav den ena har dagisledigt. Maken har ingen extra ledigt nu på julen. Och dagis öppnar först efter trettondagen... Å andra sidan är det här mina sista veckor hemma som vårdledig så jag kommer nog njuta såå!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar