headersevendayssvartvitrosa2

Lucka 18: Citronfudge

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.12.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

18Nu är det mindre än en vecka kvar till jul! Hög tid att börja med julgodiset med andra ord. Börjar man tidigare är risken stor att "någon" hinner äta upp det innan jul och du måste fixa mer. Och börjar du senare kan det bli stressigt att hinna. Jag tänker därför starta julgodifrabriken senast ikväll. Varje år måste jag dock testa några nya sorter. Och en av dem är denna citronfudge. Originalreceptet hittade jag här.

Jag älskar nämligen såväl citron som vitchoklad så jag tänkte att denna kunde vara ett vinnande koncept. Enkelt måste det också vara när jag fixar julgodis. Tretimmars kok som skall genomgå tretton kulprov går bort. Och resultatet var riktigt bra! Nästa gång tänker jag sätta i ännu mer citron än receptet anger, tror den blir ännu bättre då. Lite kletig var den också så låt den vara ordentligt kall då du skär den i bitar. Och elmokelmo är nog det enda som funkar att förvara den i, annars klibbar det för mycket. 

För en sats citronfudge behöver du:
15 stora marshmallows
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 msk saft av citron och lite rivet citronskal
100 g vit choklad
rivet citronskal som dekoration

Sätt marchmallows, smör, socker och grädde i en kastrull och sätt på värmen. Rör hela tiden. När alla marchmallowsen smält och det blivit en bubblande massa så blandar du i citronen. Låt puttra under omrörning några minuter till. Ta bort från värmen och rör i chokladen tills den smultit. Häll i en form med bakplåtspapper i, häll över rivet citronskal. Låt svalna och ställ in i kylskåpet. Skär i bitar och klä i elmokelmo. Njut!

18citronfudgeJag satte mina citronfudgar i en burk eftersom de skall förvaras i kylskåpet. 

18citronfudge1Men några dagar senare var de slut... Så om vi skall ha några julgodis till jul så får jag nog ställa mej och koka lite till. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar