headersevendayssvartvitrosa2

Syskon i samma rum; så har det gått

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.05.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Jag frågade ju er om tips och råd angående att ha syskon sovande i samma rum för en tid sedan. Bland annat tack vare era svar, så har Lillasyster och Hubbe nu delat rum i snart två veckor. Men den största orsaken att jag flyttade in henne till Hubbe, var att jag måste få vårt sovrum för mej själv, så att jag kunde måla skrivbordet jag fixade upp. Och jag är så glad att jag fick den sparken i baken och bara gjorde det! För det har gått mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mej.

Helt av sej själv har Lillasyster nu börjat sova hela nätter. De senaste fyra nätterna har hon sovit från läggning till morgon utan att vakna en endaste gång. Om mornarna har hon också sovit betydligt längre än då hon sov med oss. Vissa morgnar ändå till klockan åtta! Härligt då Makens väckarklocka inte automatiskt väcker henne klockan halv sju... Och det är så fantastiskt skönt att ha fått sitt sovrum tillbaka om kvällarna. Att kunna läsa innan man somnar, titta på någon tv-serie i sängen, ha lampan på. Det har jag saknat. 

Barnen har inte heller stört varandra så farligt mycket som jag hade befarat! De flesta gånger någon av dem pipit till på natten så hade de inte väckt den andra. Varken Hubbes hosta eller Lillasyster ledsamhet. De har inte ens väckt varandra på morgonen! Både Hubbe har kunnat sova vidare efter att jag plockat upp Lillasyster som vaknat. Och Lillasyster har inte vaknat då Hubbe kommit tassande till oss på morgonen. Tydligen sover de djupt sen då de väl sover. 

Läggningarna har nog varit lite mer utdragna än tidigare. Men det är det enda minuset! Och fördelen är att man i alla fall nu bara behöver springa och vyssja och hyssja i ett rum och inte av och an mellan två som tidigare... Lillasyster har haft lite svårare att komma till ro nu den senaste veckan. Hon somnar oftast inte förrän Hubbe somnat och blivit tyst. Och då har hon vanligen hunnit bli lite övertrött redan och behöver lite kramar och pussar några omgångar innan hon lugnar sej. Det har varit rätt varmt i deras rum nu tack vare sommarvädret så det kan förstås också påverka. Vi lägger dem alltså samtidigt. Cirka klockan åtta är det sängdags. Omrking en halv timme-40 minuter senare så brukar de båda sova. 

En annan bonus med det här upplägget är att jag nu helt slutat amma! Vi har inte ammat sedan veckoslutet. Förra veckan ammade vi bara nån kväll och så på morgonnatten. Men då Lillasyster nu sover ända till morgonen så föll också de bort. Ganska skönt faktiskt. Att det gick så här av sej själv. Så nu har jag inte bara mitt sovrum tillbaka utan också hela min kropp. Friheten är underbar!

12sovagottHär ovan slumrar en liten Hubbe.

12sovgott1Och här en liten Lillasyster, samma rum, olika hörn.

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 30/05/2016 5:11pm (5 år sen)

    Vi flyttade ganska nyligen in Milli i Leons stora rum, vi tänkte att de ju ändå väcker varandra varje natt, så då är det ju ingen skillnad. Men nu gick det så att de väcker varandra mycket mer sällan nu och kommer i vår säng på olika gånger.

    • Hanna Stigzelius 30/05/2016 8:35pm (5 år sen)

      Ja det är konstigt! Här gick det ju också så att de sover tusen gånger bättre ihop. Kanske de känner av varandras närvaro också på natten och blir trygga av det på nåt sätt...

Skriv en kommentar