headersevendayssvartvitrosa2

Torsdagstankar

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.01.2019 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Ska vi köra lite fulblogg ikväll?! Min hjärna är rätt så mosig, men jag känner att jag ändå vill blogga lite. Skriva av mej. Tänk att man på den gamla goda tiden kunde uppdatera bloggen flera gånger per dag. Nu är det liksom bra om jag lyckas uppdatera flera gånger per vecka. Bloggandet har och håller verkligen på att genomgå någon slags förändring känner jag. Det krävs mer och mer. Eller jag känner i alla fall att konkurrensen är helt galen. Folk är så sjukt ambitiösa och duktiga. Tar proffsiga bilder, skriver långa fiffiga inlägg utan ett enda språkfel, layoutar och programmerar hela sin blogg själv och har dessutom en egen youtube-kanal. Själv går jag väl mer bakåt än framåt i min bloggutveckling?!

På instagram känner jag att det är ännu större press. Jag har publicerat två bilder på min bloggs instagram under det senaste halvåret. Mest för att jag inte känner att jag kan fota tillräckligt bra bilder. Alla är ju bara så duktiga. Tar värsta proffstylade inredningmagasinbilder varje dag med perfekt ljus och välstrukna kläder. Det är inte riktigt vad jag lyckas få till i min vardag. Om jag mot för modan får taget ett foto av något som jag tycker ser vackert ut eller är inspirerande så blir det ändå inte så som jag hade tänkt det. Inga filter i världen kan liksom rädda det. Fast kanske det bara är i mitt huvud? Kanske jag bara borde strunta i de osynliga kraven och börja bli mer aktiv på insta? För det känns på nåt sätt mer in än bloggen? 

Men lugn bara lugn, jag tänker nog inte sluta blogga. Inte ännu i alla fall. Men vi får väl se vart det här året för en. Hur det känns. Hur bloggar överlag utvecklar sej. Det är väl på snap och tiktok man borde vara. Eller så inte, haha. En är ju över 30. #10yearchallenge har jag inte heller hunnit med. Fast min nuvarande fb-profilbild är ju ren nästan tio år gammal. Eller inte riktigt då den är från vårt bröllop, men tio år om man avrundar... Så det är väl inte så konstigt att skillnaden inte är så stor mellan min senaste och den första. Men istället för en gammla bild på mej så få ni en dagsfärsk istället.  Platsar inte ens i #10hourschallenge. 

IMG 6918Tog denna bild idag i hissen på väg hemåt. Hade en riktig snygg-dag idag, om man nu kan ha såna i mörkaste januari. Great hairday och glow på samma dag. Inte så illa! Dessutom har jag haft effektivitetsflow hela veckan på jobbet. Bra känsla! Och imorgon är det fredag, woop woop.

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 18/01/2019 9:48am (2 år sen)

    Men din blogg går ju int alls back - tvärtom! Tiktok har ju en helt annan läsarmålgrupp än av du har så tycker nog det här är ett bättre forum :) Jag gillar att läsa om vardagliga inlägg och bara tankar i vardagen. Själv försöker jag också se alla andra bloggar som kollegor och inte konkurrenter - det finns läsare till oss alla! :)

  • Fager Dam 19/01/2019 9:49am (24 månader sen)

    Konkurrensen är helt galen i sociala medier! Men jag tror många vill ha sånt som är mer vardag och fulblogg... jag såg nyligen en video där en brittisk instagrammare förklarade hur hon editerar sina bilder och det var så avancerat. Typ tog bort färgen gul!? Jag har själv testat att ta fina instagrambilder föd mitt bujokonto och har konstaterat att det är svårt. Fast också kul att stajla. Men de där fina bilderna är faktiskt inte något man spontant knäpper av utan det ska stajlas och redigeras. Kanske du kunde satsa på selfies och personliga roliga texter på bloggens instakonto? Jag märker på mitt eget personliga konto att det funkar. På jobbet har vi gått igenom villa sociala medier som är pop och instagram växer jättemassor just nu. Jag funderar själv på vad jag egentligen ska satsa på... some är kul men tiden räcker ju inte till allt. Jag är mest ivrig med att göra videor så tror det blir Youtube jag kommer att hålla på mest med. Jag gillar att läsa din blogg, fortsätt gärna och fulbloggande om vardagen är just bäst!

  • NillanWik 20/01/2019 10:22pm (24 månader sen)

    Oj vad jag känner igen mig i vad du skriver. Tänk den tiden man hade tid att blogga om allt och ingenting, och ja kanske man inte hade kraven lika högt då? På insta har jag också blivit rätt så inaktiv just för att jag så ofta tänker att "men det är så ostädat", "jag är så tråkigt klädd/stylad/osminkad idag" eller "mitt liv är så ointressant"...men egentligen borde vi alla gå emot detta att allt ska vara så perfekt hela tiden när verkligheten är heeelt annat :)

Skriv en kommentar