IMG 1423

Stress?

Skrivet av Iisa Smeds 12.02.2020 | 0 Kommentarer

Hej, 

Idag tänkte jag dela med mig lite av mina funderingar över stress. Som studerande har jag upplevt väldigt mycket stress över hur mycket skolarbete som ska göras och långa inspelningsdagar som tar bort en stor del av ens fritid. Hur stress påverkar en är såklart väldigt individuellt men för mig så känns det som att jag inte kan fokusera på nånting och konstant känner mig trött och utmattad. 

Under denna termin har jag dock känt att det har varit lite lättare med att hantera stressen. Jag har försökt se till att jag har mer tid för mig själv och att umgås med vänner på fritiden. Jag har slutat sätta orealistiska mål på timmarna man har på en dag samt kommit ihåg att jag inte behöver tacka ja till alla jobberbjudanden och små uppdrag. Jag har också börjat med att träna mer regelbundet igen. Samtidigt har jag denna period sett till att inte ta några extra kurser utan i lugn och ro fokusera på de jag har nu.  Inte så jättestora ändringar egentligen men de gör stor skillnad i min vardag och hur jag känner att jag orkar. 

Jag tror att nyckeln till att hantera stress ligger i det där att prioritera rätt och att komma ihåg att ta tid för sig själv när man behöver det. Det är såklart lättare sagt än gjort och ibland kan man ha väldigt svårt att hitta tiden att vila mitt i allt skolarbete och jobb. 

2020 01 16 08.43.18 1

2020 01 16 08.43.17 1

 

- iisa smeds -

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar