IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna november 2019

RYKTEN OM MIG...

Skrivet av Isabel Bjon 21.11.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Woaw jag är helt överväldigad med känslor och tacksamhet kring videon som jag lade upp igår! Jag gav ju på instastory några exempel på blogginlägg/videor som jag skulle lägga upp och ungefär 80% av rösterna gick till "vad jag egentligen tycker om min kropp". Ämnet kring kroppskomplex och självförtroende har under de senaste åren varit ett svårt ämne att tala om pga min viktuppgång. Jag har inte känt mig så bekväm i min egen kropp, men har heller inte velat visa att jag har ett dåligt självförtroende. Men i denna video så öppnar jag verkligen upp mig angående detta ämne. Det blir väldigt personligt och känslosamt kan man säga. Under 15 timmar så har jag redan fått över 150 visningar, där ni kollat över 20h, vilket är HELT amazing - jag är så tacksam! Men jag ska inte spoila desto mer, ni kan kolla på videon här under.

Jag har ju planerat att jag denna vecka ska ladda upp två videor eftersom jag inte lade upp någon i söndags. Jag kom på att göra en ny "rykten om mig" video, sist blev den väldigt populär så varför inte göra en ny? Första gången jag gjorde det så fick jag dock verkligen fiska ordentligt efter rykten om mig. För folk är antingen för rädda att skriva utan att vara anonyma eller så är de helt enkelt för lata för att göra det. Men ändå vill dom ha en rykten om mig video... Vilket gör jobbet för mig extra jobbigt, men roligt!

Jag tänkte att jag skulle filma in videon imorgon om jag får tillräckligt med rykten. Så glöm inte att skriva ett rykte om mig i kommentarsfältet! Jag tar emot stora som små. Ni kan såklart vara anonyma, så ni behöver inte vara rädda att jag ska "outa" någon. :)

F75E546E DEF0 4E37 95BA D25445602B48


ARGA FEMINISTEN PÅ PMS PRATAR UT OM SEXISM I DAGENS SAMHÄLLE!

Skrivet av Isabel Bjon 16.11.2019 | 7 kommentar(er)

Kategorier:

 Detta inlägg skrev jag i Söndags då jag satt på tåget. Jag hade 95% av tiden inget internet, så jag började reflektera över vad som hände dagen innan, på teatern. Jag var ARG och hade pms - det bara brann i mig!!! Jag var bara tvungen att skriva och skriva ännu mer. Ända tills jag kände att jag hade fått ut varenda jävla åsikt som jag tänkte på. 

Detta inlägg är inte menad att såra någon viss person eller företag. Utan är endast åsikter om vad jag tänker om sexism och hur jag ännu idag får uppleva det.

SÖNDAGEN DEN 10.11

Här har det verkligen varit full rulle nästan hela veckan. Just och just att jag fått sätta mig ner och bara reflektera över vad som just hänt. Hann liksom inte med. Och nu då jag skriver det här och sitter på tåget, så kändes det som att det gick alldeles för fort. Ja, alla händelser var jättetrevliga. Men jag skulle gärna bara ha umgås med föräldrarna någon dag. Kollat en film, ätit lite skräpmat och druckit vin – riktigt mysigt. Men jag hann knappt träffa mina föräldrar. Kändes som jag var ut och in ur lägenheten hela tiden, även fast det kanske inte var så. Men jag tror att jag bokade in lite för mycket. Förr älskade jag ju att umgås med personer, men nu för tiden då jag har panikångest så blir jag så uttömd av sociala sammanhang. Det tar all energi ifrån mig. Var många gånger nära på att gråta, för att jag bara inte orkade. Jag hade tent att läsa på, inlägg att skriva, bilder att redigera och publicera, åka på event. Orsaken varför jag ville gråta var väl troligen inte av utmattning, även om det var en bidragande faktor. Utan jag kollade på min p-piller karta, eftersom jag kände att jag var onormalt emotionellt – jag ska ha mens om några dagar.

Är det bara jag som har PMS före jag ska ha mens? Tycker att de flesta i min omgivning har humörsvängningar under mensen. Men när jag sedan får mens är jag värsta gosedjuret. Bir så snäll och glad. Men dagarna före mens är en annan story... Man ska verkligen kolla efter vad man säger och gör, för jag kan bita tillbaka 100 ggr värre. Varför måsta vi kvinnor gå igenom det här? OMG nu blir jag arg. Förlåt det kommer vara PMSen som pratar här. Dessutom är jag instäng på ett tåg utan internet, så nu ska jag skriva av mig!

I lördags så var jag ju på pjäsen Spelman på taket på Wasa teater. Och även fast jag tyckte om pjäsen, så blev jag väldigt överraskad på publikens beteende. Jag blev rent utsagd ARG! Så här gick det ungefär till under pjäsens gång:

Karaktär 1: ”Jag tycker att flickor ska ha rätt till en utbildning!”

Karaktär 2: ”Vad är du för radikal?!”

*Publiken skrattar*

PUBLIKEN F*CKING SKRATTAR?! Förlåt mamma för mina svärord, men jag är så förjävligt arg... Publiken skrattar, inte för att dom tyckte att det var roligt (för det var det ju faktiskt inte) – utan för att dom faktiskt tyckte det var skrattretande och radikalt att kvinnor ska ha rätt till en utbildning. Ingen skulle skratta om det har varit tvärtom. Även kvinnor som satt i min närhet skrattade, varför – jag fattade inte. Det var inte något humoristiskt i vad dom sa. Ingenting som skulle låta som ett skämt, utan det här var ändå en relativt seriös pjäs som visade hur det var för judar, kvinnor och fattiga i samhället på den tiden. Så jag fattade bara inte...

Jag berättade till en man och han fattade inte varför jag blev offended, han skrattade över situationen och tyckte jag överreagerade. KLART DU INTE FATTAR VARFÄR JAG TAR ILLA UPP FÖR ATT DU ÄR EN VIT KAR SOM ALDRIG HAR BLIVIT BEHANDLAD ANNORLUNDA PÅ GRUND AV DIN HUDFÄRG, KÖN, RELIGION, SEXUELLA LÄGGNING and so on... Klart du inte fattar det. JAG som är en kvinna tycker det är förskräckt att folk SKRATTAR till sexism. Inte blev chockade, oroade eller var medlidande – utan SKRATTADE. Inte bara män utan också kvinnor, inte bara pensionärer utan också ungdomar. Överreagerar jag verkligen? För det tycker verkligen inte jag. Jag har rätten att bli arg och uttrycka min åsikt om sexism utan att bli nedtryckt.

Detta bevisar ju endast att sexismen inte endast lever i pjäsen utan också just nu, i vårt samhälle. Denna pjäs skuulle ju dessutom berätta om problem i dagens samhälle och det tyckte jag verkligen att dom gjorde bra, genom publiken.

Detta är inte endast PMSen som talar, utan det är den arga feministen inom mig som pratar. Om någon säger åt mig att jag överreagerar för att jag står upp för kvinnor och vill att jämställdhet ska uppstå, inte bara i en dröm eller i ett ytligt samhälle utan PÅRIKTIGT – I DET RIKTIGA LIVET, kommer jag att flippa! Tycker det är så roligt att män förväntar sig att jag ska vara en liten söt flicka som säger snälla saker, inte pratar om politik och sitter i ett hörn, tyst och knappt existerar. Bitch, du kommer att ångra den dagen du öppnar din käft och säger något sexistiskt till mig. För jag tar inte mera skit, från någon.

Ni som har varit på denna pjäs, ansåg ni denna händelse underhållande eller rolig? Skrattade du eller publiken? Eller vad tycker du från ett objektivt perspektiv om detta?

 PS. Det här är är MIN blogg, MINA åsikter och MINA ord. Om du inte tycker om dom – LOGGA UT. För jag håller mig fast för allt jag har skrivit och jag kommer inte be om förlåtelse om mina ord påverkar någon negativt. De antal gånger för att jag har blivit kränkt för att vara flicka eller kvinna går nog inte att jämföra till det jag skriver här. Jag nämner heller inte något namn och försöker inte kränka någon personligen – vilket är mera än vad jag någon gång har fått.

TACK OCH ADJÖ H. ARGRA FEMINISTEN
BeFunky collage

* jag då jag tänker på hur mycket sexism det finns i samhället och skäms för mänskligheten*


10H BILTUR & BLOGGEVENT

Skrivet av Isabel Bjon 09.11.2019

Alltså jag har aldrig varit så utmattad som jag har varit dom senaste dagarna. Alla händelser har dragit SÅ mycket energi ur mig, men dom har varit så jävligt roliga! Jag har ju dessutom vloggat i flera dagar, så förhoppningsvis har jag fått ihop en riktigt dunder vlogg. Men nu tänkte jag i alla fall berätta här lite vad som har hänt de senaste dagarna.

TISDAG

Mina föräldrar kom till Helsingfors i tisdags och jag skulle jag följa med dem till Vasa på onsdag. Så största delen av dagen spenderade jag med att städa, diska, tvätta och packa. Jag bakade också en kladdkaka som jag bjöd på när mamma och pappa kom till lägenheten. Efter kanske en halv timme så drog vi oss vidare till Iso Omena där vi skulle träffa mina mostror och kusiner för att fira min brors födelsedag med lite middag. Det var inte super god mat, men det var ju trevligt att träffa alla i alla fall. :) När vi hade ätit klart, så åkte vi till broshans lägenhet, drack lite vin och sedan gick och sov.

ONSDAG

Det blev väckning halv 6 på morgonen, för redan klockan 8 skulle vi vara på vägen mot Tammerfors. Pappa hade 3 kundmöten på vägen upp till Vasa, så medan han var på dem fick jag och mamma vänta. Första stoppet i Tammerfors så strosade jag och mamma runt på Ikea och sedan åt vi alla brunch där. Resterande av stoppen var inte lika intressanta haha, vi åkte till ett café och sedan till abc och drack kaffe i princip. Men vi stannade i Närpes på Casa pizzeria för att äta lite middag och jävlar vad gott det var! När vi sedan kom hem var jag helt slut... Vi hade ju varit på vägen i 10h... Så jag kollade bara på lite youtube och sedan sov jag som en stock.IMG 3190IMG 3200TORSDAG

Det blev en riktig sovmorgon och jag gjorde inte mycket annat än fixade mammas ögonbryn under dagen. Men jag var fortfarande helt slut från gårdagen, så jag funderade nog länge på hur jag skulle orka gå på ett bloggevent. Men det gjorde jag! Sevendays hade ordnat ett bloggevent på Niska här i Vasa, så vi blev bjudna på lite plåtbröd och dricka till och OMG!!!! Pizzan jag åt hette Björlund och hade långkokt nötkött, rödlök, bernaisesås och rucola på - himmelriket på en talrik. Måste nog ranka pizzan (eller plåtbrödet) på topp 5 pizzor jag har ätit under min livstid och jag har ätit MÅNGA pizzor i många olika länder. Dessutom fick vi också lite efterrättspizza till, men kan nog inte på rak arm säga vad som fanns på den. Men själva middagen får av mig 8,5/10. 

Det var dessutom jätteroligt att träffa andra bloggare på sevendays. Detta var ju mitt första bloggevent som sevendays ordnade och jag tycker att jag blev superbra mottagen och det var verkligen roligt att höra allas historier och berättelser och inte bara det ytliga som man ibland ser på sociala medier. :)IMG 3216IMG 3255IMG 3241IMG 3254IMG 3242IMG 3264FREDAG

Igår fick jag äntligen ta det lugnt, eller jaaa ungefär haha. Amanda kom hit på en kopp kaffe på dagen, sedan så tog jag och mamma lite outfit bilder till min instagram, vi åt tortilla och sedan relaxade jag i bastun. Jävligt skön fredag!IMG 3331LÖRDAG

Idag så har jag massor med saker jag har att göra med mina sociala medier. Jag har dessutom tent nästa fredag, så jag behöver verkligen läsa på det! Ikväll kommer jag att åka på en av Wasa teaters föreställningar Spelman på taket och dessutom samarbeta med dem på instagram, så håll utkik på det. ;)


GLOWY & GLAD

Skrivet av Isabel Bjon 04.11.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

NY VIDEO FINNS UPPE PÅ MIN YOUTUBE KANAL - WUHUUUU!!! Haha, nämen ska verkligen försöka uppdatera mera på mina sociala kanaler nu. Vet inte var jag har fått all inspiration ifrån. Jag har som fått ett flow. Jag får mer positiv feedback, mera företag som vill samarbeta med mig, mera följare, mera visningar. Jaa-a, det börjar verkligen gå uppåt! Så de ger mig verkligen mera inspiration att fortsätta. Därav kommer söndagar att vara den nya dagen då jag laddar upp videor! Berätta gärna vad ni vill se mera av i mina videor, så ska jag se till att göra det. Jag vill ju trots allt tillfredsställa mina läsare/tittare/följare. :)IMG 2865

Meeeeen söndagens video... Det blev en skincare och makeup routine på hur jag får ett riktigt ordentligt glow. Jag berättar vilka produkter jag är besatt av, samt mina bästa tips and tricks för att få en super glänsande hy - your skin but better.


DEN BÄSTA MATRÄTTEN JAG HAR GJORT - KYCKLINGGRYTA

Skrivet av Isabel Bjon 03.11.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Jag frågade ju igår på min instastory vad för typ av content ni ville se mera på min instagram och överraskande nog var det MAT! Haha, hade aldrig kunnat tänka mig det. Men vad för mat vill ni se? Vill ni ha recept? IGTV videor? What I eat in a day? Berätta för mig i kommentarsfältet!

Men jag lyssnade i alla fall på er, så idag visar jag upp en maträtt som jag själv skapat och som faktiskt är GUDOMLIGT god! Alltså seriöst en av de bästa rätterna jag har gjort i mitt liv. Jag kan liksom längta efter att äta den... och med en picky eater som jag, så är det verkligen få saker (som inte är skräpmat) som jag får cravings av. Dessutom är den enkel, billig och hälsosam - how good doesn't that sound? ;)IMG 3149Glöm inte att gå in på min instagram @isabelbjon för att likea min nya bild på denna maträtt! De var ju after all ni som ville ha mera  mat inlägg på min instagram, ehehe. Men nu ska jag sluta babbla på och ge er receptet.

KYCKLINGGRYTA - RECEPT

INGREDIENSER:

 • Ett paket med kycklingfiléer
 • 1 Vitlöksklyfta
 • 2-3 Morötter
 • 1 burk krossade tomater
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1 kycklingbuljongtärning
 • Ris (jag använde 2dl)
 • Couscous (jag använde 0,5dl)

GÖR SÅHÄR:

 1. Hacka vitlök, morötter och kyckling i bitar.
 2. Stek morötter och vitlök tillsammans i en stekpanna. Samt stek kyckling i en kastrull.
 3. Stek tills kycklingen är klar, tillsätt morötterna och vitlöken i kastrullen. Låt stekas.
 4. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och kycklingbuljonstärningen i kastrullen.
 5. Värm upp vatten, tillsätt ris när det kokar. Koka för 14 min.
 6. Tillsätt riset i kastrullen. Rör om.
 7. Tillsätt couscous. Ta bort kastrullen från plattan, lägg på locket och låt stå i 10min.

And VOILA! En supergod kycklinggryta som räcker för ca. 4 portioner. Saker man kan tillsätta är lök och andra grönsaker, men jag tog det jag hade hemma. Du kan ersätta riset och couscous med andra kolhydrater, t.ex. potatis eller kikärter. Hoppas ni tyckte om den! IMG 3145


VAD SKA MAN EGENTLIGEN GÖRA PÅ HALLOWEEN?

Skrivet av Isabel Bjon 01.11.2019

Detta har jag suttit och grubblat på i över en vecka... Vad ska jag göra på halloween? Känns som de flesta ska klä ut sig, åka på fester eller någonting liknande. Men jag har fan aldrig haft några planer på halloween. När vi bodde i Närpes så var det alltid en stor grej med Halloween. Vi prydde hela huset med massor med dekorationer, hade fester, minns specifikt en som jag hade för mina klasskompisar i lågstadiet. Det var liksom en big deal - och det var ju så roligt med! Men som alla andra högtider så blir dom verkligen riktigt tråkiga ju äldre man blir (sorry to be that negative bitch, haha).  

Varje år när det närmar sig julafton så ser jag alltid fram emot julen. Det liksom glimmar i mina ögon. Jag lyssnar på julmusik, bakar, kollar julfilmer osv. Men varje år blir jag alltid lika besviken. Folk verkar inte längre bry sig om att köpa omtänksamma presenter. Jag uppskattar ju såklart allt jag får, men jag vill ju faktiskt inte ha pengar eller presentkort på julen. Jag vill ha en present där personen faktiskt haft mig i åtanke då den köpt den. För jag själv lägger ned så mycket tid och tanke på varje present jag köper. Kan ju vara på grund av ekonomiska skäl också. Men jag vill att de presenter jag ger ska bringa lycka i personen som får det. Kanske dom skrattar eller tänker "omg, jag ÄLSKAR ju dom här!". Nu låter jag ju super otacksam, eheh... Men jag vill bara ha en magisk jul!

En annan sak som drar ner på stämningen kring högtider är ju verkligen alkoholen. Eller det kan ju hända att jag tidigare inte insåg hur mycket folk faktiskt konsumerar under högtider. Det är vin, snaps, likörer, whisky, öl, cognac - jaaa allt. Det kan ju faktiskt resultera i en sämre stämning än vad det borde vara.

Vi kan väl helt enkelt komma fram till att jag nu för tiden inte har så stort intresse av att fira högtider. Så frågan är: Vad ska man egentligen göra på halloween? Kommentera gärna i inlägget vad ni har för planer. Vad tycker ni om alkoholkonsumtionen under högtider?

Med det sagt så avslutar jag med en liten halloween sminkning jag gjorde förra veckan. Vad tycker ni? :DIMG 2959IMG 2981IMG 2929IMG 2972