IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna mars 2020

RINGER UPP FINLANDSSVENSKA INFLUENCERS!

Skrivet av Isabel Bjon 30.03.2020 | 1 kommentar(er)

Nämen tjo på er! Ny vecka = nya möjligheter :) Jag satt igår kväll och kollade några youtube videor och hamnade på Katys get ready with me där hon ringde upp några influencers hon kände, bad dem välja makeup look och frågade några frågor. En riktigt rolig video! Så började jag tänka... Varför gör inte jag en liknande video där jag facetimear några Finlandssvenska influencers, dricker ett glas vin, frågar frågor och låter dom välja min sminkning?! Hur låter detta? Jag tror det skulle vara superroligt. Det blir typ en AW - karantänchatt. Men jag ska vara ärlig och säga att jag inte känner så många Finlandssvenska influencers personligen. Men det skulle vara superroligt för det! Jag älskar ju att lära känna nya människor - so no problem for me. ;)

Men vem ska jag facetimea? Det tänkte jag att ni skulle få välja! Jag måste ju såklart kontakta personerna i förtid och fråga om dom vill vara med. Men fritt fram att skriva i kommentarsfältet vem ni vill se i min youtube video (Kanske inte Isac Elliot då men haha). Om du som influencer (eller en person som håller på med sociala medier) vill vara med i denna video, skriv i kommentarsfältet, skicka ett DM på instagram (@isabelbjon) eller skicka ett mejl till isabelbjon@gmail.com, så ska vi styra upp det!

På samma gång så kan ni ju skriva här under vad ni skulle vilja att jag frågar dessa social media influencers. Såklart kommer ju the main topic vara karantänlivet, men är det några andra saker ni undrar om era favorit influencers? Skriv då i kommentarsfältet. :)IMG 1205 1


SAKER ATT HITTA PÅ UNDER KARANTÄN

Skrivet av Isabel Bjon 25.03.2020 | 1 kommentar(er)

Det är många som nu sitter hemma och har inte mycket att göra, t.ex. på grund av att de förlorat sitt jobb, dom studerar eller som jobbar hemifrån - vilket är väldigt synd. Så jag tänker nu ge er 8 tips att hitta på medan ni sitter i karantän! (Observera att min blogg inte är en nyhetskanal utan är till för underhållning. Ifall ni vill ha en uppdatering kring Corona viruset rekommenderar jag att kolla in Svenska Yle, ÖT, Vasabladet och Sydin.

1. Komma i kapp med studierna

Något som jag har fokuserat väldigt mycket på den senaste veckan är just skolan. Bara för att föreläsningar och tenter inte kommer hända IRL, betyder det inte att du ska slappa. Ta dig i kragen och sätt dig ner och studera. Sedan är det ju också viktigt att veta sina gränser. Till exempel har jag tagit en "day off" idag för att vila upp mig, efter att ha studerat väldigt intensivt. Men imorgon är jag igång igen och kanske väljer att studera också lite på helgen.

2. Planera ett företag

Om du någonsin har velat skaffa ett eget företag är inte tiden nu, men det är verkligen en perfekt tidpunkt att börja planera ditt företag och sätta upp en plan. Sandra har mycket och bra inspiration på sina sociala medier på hur man blir företagare - så kolla in hennes sociala kanaler!

3. Hitta en ny hobby/förbättra färdigheter

Nu är tiden att hitta en hobby! Du kan t.ex. hitta tutorials på olika hobbys på bland annat youtube och masterclass. Följ en makeup tutorial, lära dig spela ett instrument eller börja sticka. Det finns ju miljontals olika hobbys att börja på! En av favoriterna för mig är bullet journaling. ;)

4. Skaffa en youtube kanal!

Flera och flera väljer nu att titta på youtube, i brist på annat. Så det är verkligen perfekt tid att skapa en youtube kanal (eller andra sociala medier) eller boosta din nuvarande kanal med massor med videor (det ska jag försöka göra nu). :)

5. På tal om youtube...

Utforska nya youtube kanaler. Några favoriter just nu för mig är Helen Torsgården, Holly Gabrielle, Mimi Höglin och Cattis Eklund. 

6. Kolla nya serier

Då jag har fritid så är det ENDA jag gör att kolla serier flera timmar i sträck hahah. Så varför inte kolla en ny serie? Jag kollar just nu Gotham på netflix, men mina favoriter är definitivt A disovery of witches, Game of thrones och Outlander.

7. Tiktok

Ingen har ju missat hur populärt tiktok har blivit just nu, så varför inte kolla in appen? Jag LOVAR, du kommer vara fast där i flera timmar. Varför inte göra en egen tiktok video? Eller om du inte vill det, testa på att göra en av mååånga danser som finns där - du kommer definitivt svettas och det är faktiskt inte lika lätt som man tror. ;)

8. Träna

Det är verkligen viktigt att man nu tränar fast man är hemma. Det kan betyder alltså pausjumppa nu som då mellan uppgifter, yoga, gå på en promenad eller springa. Gå ut så ofta du kan utan att vara i smittzoner! Jag behöver definitivt komma ut mera och röra på mig. Så jag tänkte att jag imorgon skulle lägga upp ett träningsschema åt mig själv. Det är också viktigt att äta hälsosamt, även fast det lockar mera än någonsin att beställa hem skitmat för man ska supporta restauranger. Om du ska göra det, beställ då hem hälsosam mat och beställ från lokala restauranger istället för snabbmatskedjor.

Det var alla tips som jag hade just nu. Om ni vill ha mera tips, kommentera gärna här under! :)

Jag vill också att ni ska ta i beaktande att jag är väldigt uppdaterad om pandemin och hur det påverkar samhället, även fast jag inte skrivit så mycket om det. Så supporta lokala företag och håll hoppet uppe även om det är dystra tider! Kom också ihåg att det är viktigt att vara positiv och att det inte gynnar någon att påverka andra med sin negativa energi. Ta hand om er och tvätta händerna. <3IMG 1232


VAD JAG SKULLE GJORT I SOMMAR OM DET INTE VAR FÖR CORONA VIRUSET

Skrivet av Isabel Bjon 23.03.2020 | 4 kommentar(er)

Heeej, lite pinsamt att titta in här efter en låååång tid utan att prata om det haha. Men det har inte hänt någonting speciellt dom senaste veckorna (om man inte räknar med Corona) i mitt liv. Idag tänkte jag dessutom att vi skulle prata lite om pandemin och hur den har påverkat mitt liv.

Förra onsdagen så bestämde jag efter att varit tillbaka i Helsingfors en vecka att åka till Vasa tillbaka. Orsaken är för att skolan har stängt och jag har inget att göra i Helsingfors då. Dessutom om karantänen skulle bli seriösare och det skulle bli utegångsförbud så vill jag verkligen inte sitta själv i en lägenhet i flera veckor OM INTE MÅNADER. Beslutet var riktigt bra dessutom eftersom dom diskuterar att stänga rörelsefriheten i Finland, specifikt från Nyland till andra delar av Finland. Så jag hade verkligen tur i oturen.

Men själva viruset har dock inte påverkat mitt liv jäääättemycket (förrutom såren på händerna efter att ha tvättat händerna så ofta). Jag har ju såklart inga föreläsningar och tenter IRL, utan jag gör dom via moodle eller på annat sätt. Jag har dessutom inte tillgång till litteraturen som hör till kurserna och tenterna. Men vi kommer istället få någon slags motsvarande litteratur att läsa på istället (beror säkert på från kurs till kurs). Jag försöker sätta 6-8h per dag på att studera, med det innebär det inlämningsuppgifter, läxor, lyssna på föreläsningar, anteckna, läsa på tentamen osv. Så jag skulle inte säga att jag har varken mer eller mindre att göra nu i karantän. Såklart är det ju jättesynd att jag inte får vara i Helsingfors, mest saknar jag väl min säng och privatlivet haha. Men det är ändå en bekvämlighet att bo med föräldrarna och faktiskt ha någon att umgås med. Det känns dessutom väldigt konstigt att vara i Vasa utan några planer, t.ex. att hänga med vänner. Men just nu är det faktiskt inte så stor ändring i vardagslivet. 

Dock har några planer blivit inställd i sommar. Det var ju meningen att jag under sommaren skulle göra 2 månaders praktik, vilket inte kommer att hända nu. Eller det är ju inte skrivet i sten, men det blir antagligen inte av. En organisation jag har kontakt med vet nämligen inte om dom kommer ta emot praktikplatser i sommar på grund av viruset, och jag antar att det gäller i princip alla studerande och det suger. Detta betyder att jag kommer ta examen först kanske i slutet av 2021, om jag nu inte får praktiken inklämd under studieåret - vilket jag inte tror. En annan sak är också vår årliga resa till södern. Från mammas sida brukar vi alltid åka till södern (mest Frankrike) och hyra en villa där en vecka. Men det kommer tyvärr inte bli av i år eftersom man nu redan skulle behöva boka villan och resan. Men eftersom ingen vet hur läget kommer att se ut i sommar så är det onödigt att boka. Så I'll guess jag inte kommer få någon bränna överhuvudtaget i år då lol.

Imorgon kommer temat att fortsätta på bloggen, så jag kommer att ge er mina bästa tips att hålla igång under karantän. Jag kommer dessutom vlogga morgondagen, så får ni se hur en normal dag ser ut för mig. Glöm inte att tvätta händerna! :)
WBPM2938


VECKANS PLANER I VASA & LUNCH PÅ HEJM

Skrivet av Isabel Bjon 02.03.2020

Hej på er! Ni som följer mig på instagram (vilket ni verkligen borde göra @isabelbjon), så vet ju att jag är i Vasa nu i en vecka. Jag hade på torsdag och fredag tenter i medie- och offentlighetsjuridik och introduktion till socialpsykologi, så efter fredagens tentamen packade jag, städade lite och hoppade på tåget till Vasa. Här möttes jag då av varma smörgåsar och godis, mums! Under helgen hände det inget speciellt dock.

Men jag tänkte att jag skulle berätta lite vad jag har för planer den här veckan då jag är i Vasa (känns som jag är här hela tiden lol). Borde väl egentligen göra dessa inlägg på söndagar men whatever haha.

Idag så hade jag planerat att vara riktigt produktiv, men jag hade glömt mina mediciner hemma i Helsingfors. Så min natt bestod utav mardrömmar, sömnparalyser och en riktigt häftig halsbränna. Så jag valde att sova ut idag och ta det lugnt på morgonen. Elin hade ledig dag idag, så vi bestämde oss för att dra till Hejm för att äta lunch. Jag har riktigt länge velat åka dit, eftersom det tydligen är super populärt, and I get it. Inredningen var mysig, personalen trevlig, utsikten OTROLIG, snabb service men maten var väl sisådär. Lite vad man förväntar sig av husmanskost. Men Hejm får ändå en 7/10 av mig! Middagen är säkert mera exklusivt. :) Men nu ska jag försöka komma ikapp med min to do list!IMG 1179 1IMG 1185 1IMG 1197 1IMG 1184 1IMG 1189 1IMG 1178 1IMG 1175 1IMG 1186 1Men nu till veckans planer. På tisdag och onsdag har jag faktiskt ingenting på schema, så om någon vill ses eller göra någonting, hit me up! Men jag kommer antagligen fortsätta med min oändligt långa to do list under dessa dagar och förhoppningsvis skapa mera kontent åt er. Jag och mamma har planer på att filma en video där jag försöker hitta så många och så snygga plagg som möjligt från loppis för 50€, låter det som någonting ni skulle vilja se?

På torsdag har jag däremot mycket planerat. Jag har både en läkartid och en tandläkartid, för mina tänder ser riktigt hemska ut nu för tiden. Jag hade ju säkert 4 olika tandställningar mellan åldern 12-18, men sedan när mina visdomständer kom fram (jepp, jag fick alla fyra) så har mina tänder flyttats på sig väldigt mycket och jag är verkligen inte bekväm över hur dom ser ut mera. Så det ska vi reda ut! Antagligen kommer jag vara tvungen att operera bort visdomständerna, sedan vänta och se ifall mina tänder återgår till sin "naturliga" form igen för att sedan bestämma ifall tandställning behövs eller inte. På kvällen så har Sevendays ett event på Wasa Cinema Bowling som jag ska på, så det ska verkligen bli roligt! Efter sist då jag ändå presterade ganska bra i bowlingen, så har jag lite mera självförtroende, så jag hoppas vi kommer ha riktigt roligt. :DIMG 1214 1På fredag har jag inget planerat på dagen, men på kvällen tänkte jag, Amanda och eventuellt Ella gå ut på stan och ta en drink eller två. ;) Oftast blir det ju att vi bara chillar och sedan åker hem. Men det börjar vara ett tag sedan jag faktiskt var ut och festade så man vet aldrig!

Resterande av helgen har jag heller inga planer, åker väl troligtvis hem på söndag. 

Ha en superbra fortsatt dag!