IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna augusti 2020

HUR VIKTIGT ÄR DET EGENTLIGEN MED MUNSKYDD?

Skrivet av Isabel Bjon 27.08.2020 | 3 kommentar(er)

Tjena på er! Som vanligt får jag ju som mest blogg inspiration då jag sitter på tåget från eller till Helsingfors och detta är inte ett undantag! Just nu sitter jag på tåget från Vasa till Helsingfors med 2 stora väskor fyllda med nödvändigheter och en jäääkligt tung handväska hah. Jag fick som inte ens med mig hälften att vad jag skulle ha med. Lyckligtvis så kommer Jonathan ner till Helsingfors nästa vecka med bilen, så då får han ta med resten. ;)

Jag ska vara ärlig och säga att jag har varit nervös HELA dagen idag. Sist jag åkte ner till Helsingfors (för 3 månader sedan) hade jag en sådan otrolig dödsångest på tåget och ville hoppa av vid varje station. Det var verkligen en känsla som jag inte hade varit med om förut. Jag tror det hade ganska mycket med separationsångest att göra. Jag hade ju då bott hos mamma och pappa i några månader redan under början av Corona, så det blev väl en väldigt stor ändring mitt i allt. Eller vetefan är ju ingen psykolog hahah xD Men i alla fall jag var jääävlig nervös över att jag skulle ha samma känsla under denna tågresa. Men som tur är så har det gått superbra hittills! 

Orsaken till att jag åker ner till Helsingfors igen är på grund av att studierna börjar nästa vecka. Jag skulle egentligen inte behöva vara på plats då de flesta studier är på distans. Men när det gäller litteratur till kurserna så finns ju de flesta böcker som används i denna utbildning i Helsingfors Universitets bibliotek. Jag kommer ju flytta rum i vår lägenhet, vilket jag skrivit om i tidigare blogginlägg och jag är verkligen super excited! :D Meanwhile har jag och Mari har under några veckors tid dessutom försökt hitta en ny rumskompis som kommer flytta in i mitt tidigare rum. Vi kom sedan fram till Elina och hon flyttar in på tisdag! Jag håller just nu på att filma en vlogg, så förhoppningsvis kommer ni få se det nya rummet och då jag flyttar/inreder i vloggen. ;)

På tal om tågresan så köpte jag ett återanvändbart ansiktsskydd i tisdags. Jag tänkte specifikt att jag skulle använda den denna resa och för när jag går omkring i centrum. Jag har fått uppfattningen om att munskydd endast skyddar andra ifall man själv skulle ha corona, men inte tvärt om. Dock är jag väldigt outbildad kring detta, men jag anser att det är väldigt nödvändigt att använda munskydd vid platser där det är tätbefolkat och där smittorisken är stor. Men när är det okej att inte använda sig av munskydd på sådana platser? Om vi tar till exempel tåget som exempel, jag sitter för tillfället i en mindre del utav tåget, där endast jag sitter. Jag lägger på mig munskyddet när nya passagerare stiger ombord och försöker sätta på den så fort jag ser en människa på kommande i gången. Är det okej att jag inte använder munskydd när inga människor är omkring mig? Berätta gärna hur ni resonerar kring att använda sig av hjälpmedel såsom munskydd för att minska smittan av Corona. Använder ni munskydd och har ni bra handhygien eller inte?IMG 1725IMG 1726IMG 1729IMG 1730


MIN FÖDELSEDAG

Skrivet av Isabel Bjon 04.08.2020

ett år äldre, ett år visare... haha maybe not xD Men jag fyllde nu i alla fall 23 år igår, hurra för mig! Jag firade inte min födelsedag på något speciellt sätt. Jag köpte lunch från Espresso house - älskade älskade karamell latte. Sedan kollade jag Reign och mös med hunden hela dagen då det var så jäkla ruggit väder. Däremot på kvällen så åkte jag tillsammans med mamma, pappa, Jonathan och Christian på middag till Niska. Verkligen super trevligt att dom ville fira min dag (även om det var på en måndag) med lite pizza. Som vanligt tog jag ju en Björklund som är SJUKT god. rekommenderar verkligen till 100%. Jag firade också lite extra med ett glas prosecco och en kladdkaka till efterrätt, hehe. ;)

Tänkte ännu att jag ska fira min födelsedag med Amanda och Ella på lördag med en liten middag och förhoppningsvis terasshäng! Dom säger ju att det ska bli bra väder till helgen, dock litar jag ALDRIG på väderprognoser lol. Hur brukar ni fira era födelsedagar? :)IMG 0854IMG 0852IMG 0850IMG 0855IMG 2897IMG 0851IMG 0856IMG 0857


VI FIRADE 3 HÄNDELSER PÅ EN KVÄLL

Skrivet av Isabel Bjon 01.08.2020

Hej på er! Andra blogginlägget på en vecka - woopwoop. Sitter för tillfället på villan och skriver detta blogginlägg. Jag skulle ju egentligen ha ett födelsedagsfest idag, men det blev tyvärr inte av. Jag får fira det på något annat sätt istället på måndag. :) Men jag tänkte framför allt skriva om gårdagen och hur vi firade 3 händelser på en kväll i dagens inlägg. 

Mamma och pappa åkte ner till Vanda i Onsdags för att hjälpa Jonathan att flytta till Vasa, så jag har varit hundvakt då medans. Jag har inte gjort så där särskilt mycket, bara tvättat en del och njutit av mitt eget sällskap (och hundens). Därför kände jag väl att det var onödigt att skriva om då jag varit ut med hunden och kollat Reign för dagarna, haha. Men mamma, pappa och Jonathan kom hem på torsdags natten och hela dagen där på höll dom på att packa upp allting i Jonathans nya lägenhet. Jonathan ville bjuda oss på middag för att tacka för allt vi hjälpt honom med och så vi drog alla till Faros på middag. Egentligen så firade vi ju mera än bara det. Mamma och pappa har 28-års bröllopsdag idag (1.8) dessutom och jag fyller 23 år på måndag, så vi hade verkligen en del att celebrate. :)

Det var en riktig trevlig kväll och jag skulle gärna recensera restaurangbesöket, men mamma tycker inte om då jag skriver negativa saker om restaurangen såååå. Men jag kan ju säga att det finns en orsak till att jag inte tog foton av maten hehe. ;) Efter vi hade ätit klart så åkte vi till Hejm för att ta en drink där, men ingen kände riktigt för det. Så då vi kom dit beundrade vi bara utsikten samt deras terass och så åkte vi hem. Dock var det en riktig trevlig kväll med fint sällskap! 

Btw, tycker ni om sådana här blogginlägg? Där jag bara berättar om min dag. Eller vill ni jag ska skriva inlägg om ett specifikt ämne eller åsikt? :) Skriv gärna i kommentarsfältet vad ni tycker!IMG 0739IMG 0747IMG 0749IMG 0743IMG 0753IMG 0744IMG 0748IMG 0751