IMG 8538

SLUTADE BLOGGA PGA ARGA KOMMENTARER

Skrivet av Isabel Bjon 20.01.2020 | 5 Kommentarer

Här var det verkligen länge sedan man tittade in och skrev ett blogginlägg, men livet har kommit i vägen. Hade det väldigt stressigt före jullovet med 4 tenter och så blev jag sjuk i två omgångar under tentveckan och jullovet. Sedan måste jag också erkänna att jag inte varit så intresserad över att skriva något på bloggen med tanke på all hat som har uppstått i kommentarsfältet. Jag förstår att jag ibland kan skriva provocerande blogginlägg eller att folk helt enkelt inte håller med om en åsikt. Men börja inte HOPPA på mig för det. Skriv en kommentar i god ton - förklara din åsikt och varför du inte håller med. Men personer kan vara riktigt arga och hoppa på mig personligen för att jag skrivit en åsikt.

Jag blev helt enkelt chockad och lite ledsen över den negativa tonen - så inspirationen och motivationen att skriva nya blogginlägg föll ned på 0. För varför skulle jag vilja skriva mera om jag bara får negativ kritik? Ni får gärna kommentera, men ni behöver inte göra personliga påhopp i kommentarsfältet - that's not nice. Kolla en extra gång igenom texten du skrivit innan du trycker på kommentera.

Men missförstå mig inte, ALLA får ha en egen åsikt. När det gällde om händelsen som uppstod på Wasa teater så berättade jag MIN åsikt och MIN personliga upplevelse. Men det var nog flera kommentarer där som försökte motbevisa mig och säga att min åsikt helt enkelt inte var RÄTT. Men en åsikt är aldrig rätt eller fel. Ni får ha era åsikter och jag får ha min åsikt. Men det är en väldigt stor gräns mellan argumentation och personligt påhopp som ni faktiskt måste ta i beaktande när ni skriver en kommentar. Jag är ju bara människa jag också.

Nu var det ju inte endast i detta blogginlägg som folk inte alltid har god ton, men i fortsättning försök tänka mera på detta innan ni kommenterar på min blogg. :)FFUP2110

Kommentarer

 • Ett vänligt råd 20/01/2020 4:55pm (9 månader sen)

  Ingen har haft en negativ ton mot dig. Jag har läst alla kommentarer och dina svar var dom enda som jag upplevde negativa eller elaka. Och ingen i teater inlägget försökte motbevisa dig. Dom försökte förklara vad det var du inte förstod. Du skrev själv att du var den enda som inte skrattade, borde inte det säga nånting om situationen? Kanske var det du som missförstod, inte att hela publiken som var hjärtlös.
  Ödmjukhet är en ganska bra egenskap att ha, att kunna erkänna när man misstagit sig.
  Sen skrev du också i teaterinlägget nånting i stil med ”jag bryr mig int om mina ord har en negativ påverkan på någon annan” och That my friend kallas dubbelmoral af.

  • Isabel Bjon 20/01/2020 5:11pm (9 månader sen)

   Här på Sevendays finns det ett system där jag kan acceptera eller inte acceptera vissa kommentarer. En del kommentarer accepterar jag inte - därav syns dom inte.

   Så vad var det jag inte riktigt förstod menar du? Varför folk skrattade? Jag uppfattade det på ett annat sätt än några av kommentarerna och vissa höll med. Jag är helt upp för en konversation kring ämnet. Men man måste förstå att jag har en åsikt.
   Och varför jag skrev att jag inte kommer ångra mig ifall inlägget påverkar någon negativt, så var menad till en skild person (som jag nämnde i inlägget) som skrattade åt mig och tyckte jag var löjligt. Även en person som tidigare uttryckt sig sexistiskt.i min omgivning. Nämner inga namn, för ville inte hänga ut personen (men personen i sig vet vem han är). Sedan inlägget och händelsen i sig handlar ju inte om någon särskild person, så vet inte på vilket sätt det skulle påverka någon negativt?

   Jag var inte den enda som inte skrattade, bland annat min mamma skrattade inte - sen hade jag inte koll på hela publiken heller för den delen.

   På vilket sätt anser du jag gjort ett misstag? Jag skrev i mitt blogginlägg att det är MIN åsikt och MIN uppfattning på händelsen. När kan man ha rätt eller fel i den situationen?
   Alla som ville diskutera ämnet så uppskattade jag, men däremot inte kommentarer som försöker förminska mig eller min åsikt på något sätt. Och kanske inte alla höll med mig, men det är alright för mig - I can handle that. Alla tänker inte likadant.

   Hoppas du fick svar på dina frågor.

   Mvh.
   Isabel Bjon

 • Ett vänligt råd 20/01/2020 5:34pm (9 månader sen)

  Om du nu klarar av att hantera andras åsikter, varför tog du en ”paus” pga negativa kommentarer?
  Och det var ju du själv som skrev att ALLA skrattade ”män som kvinnor, unga som pensionärer” osv.
  Men du menar då alltså att det sku vara okej att du Int bryr dig om någon blir påverkad för det va ju bara riktat åt en person? Du låter hämndlysten. Its not a good look.

  Om du vill vara en bra person så tar du ALLA i beaktning. Tillochmed dom som du Int tycker om eller som ”kränker dig”. Annars e du Int bättre än sexisterna, rasisterna och va allt annat det finns här i världen. Du går bara under en annan stämpel men med lika rutten syn på dina medmänniskor som dom. Lägg bara ner dubbelmoralen och vänd blicken inåt för engångskull.

  • Isabel Bjon 22/01/2020 8:48pm (9 månader sen)

   Som jag skrev i blogginlägget så finns det en skillnad mellan åsikter och personligt påhopp. Jag diskuterade med flera andra om ämnet, hade inga problem med att de såg det på ett annat säg än vad jag gjorde.:)
   Hmm... kanske jag överdrev med ALLA, för det är ju helt omöjligt att hålla koll på varenda person i lokalen, men majoriteten. Jag får ofta kommentarer av personer som säger att jag inte får skriva så och så, därför skrev jag "jag bryr mig inte om någon blir påverkad" för att meddela om att jag är helt medveten om vad jag skriver och äger mina egna ord. Sedan så nämner jag inga namn eller någon information om personen, så på vilket sätt skulle det påverka personen och hur får jag hämnd utav det?

   Jag är ingen boxingsäck. Såklart påverkas jag på vad andra skriver åt mig. Inte svarar jag för att vara dum på något sätt? Dock är kommentarerna menad att vara det, för annars skriver man inte dumma kommentarer. Men jag måste ju få försvara mig själv och berätta att jag också får ha en åsikt och behöver inte hoppas på för det. Och att jämföra mig med en sexist och rasist är nog verkligen det värsta jag har hört...

 • Tina 20/01/2020 10:05pm (9 månader sen)

  Heja dig! Stå på dig. Det är inte värt att ens publicera negativa kommentarer, det ger inget åt dig eller bidrar med en bra vibe på bloggen.

  • Isabel Bjon 22/01/2020 8:50pm (9 månader sen)

   Tack för kommentaren!
   Nej, vissa saker kan vara riktigt elaka. Men ibland känner man ju ett behov att försvara sig själv och ändå svarar på elaka kommentarer...

   Mvh.
   Isabel Bjon

 • Fia 21/01/2020 11:40pm (9 månader sen)

  Det är skillnad på åsikt och fakta. Alla har väl rätt till sin egen åsikt. Men i fallet med Wasa Teater så är det väl så att man skulle behöva fråga publiken varför de skrattade - du har ju bara antagit vad de har tänkt utan att veta. Det handlar ju inte om att ha en åsikt om saken - vad finns det att ha en åsikt om? Det är ju inte heller så schysst att anta att en person är sexist utan att ha alla fakta. Det skulle vara intressant att veta hur många andra kommentarer du fått som du inte publicerat, tråkigt om folk är oschyssta. Men kommentarerna du publicerat upplever jag inte som att nån skulle mena något illa med.

  • Isabel Bjon 22/01/2020 8:53pm (9 månader sen)

   Jag skrev en disclaimer i början av blogginlägget som löd: "Detta inlägg är inte menad att såra någon viss person eller företag. Utan är endast åsikter om vad jag tänker om sexism och hur jag ännu idag får uppleva det.". Jag säger inte att detta är fakta på något sätt. Utan att det endast är MIN åsikt och hur JAG uppfattade det.

 • Nina 22/01/2020 6:41pm (9 månader sen)

  Det var synd att du fick påhopp, inte roligt alls.

  • Isabel Bjon 22/01/2020 8:54pm (9 månader sen)

   Tack för kommentaren!
   Nej, det är det verkligen inte... Hoppas det slutar så småningom.

   Mvh.
   Isabel Bjon

Skriv en kommentar