header19

Tatueringsfrågor

Skrivet av Jennifer Carp 25.02.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Jag skäms lite att del två av mina tatueringar kommer 8 månader efter del ett - men bättre sent än aldrig. Jag vill visa er så många av mina tatueringar som möjligt, så det är väl bara att börja på! Idag svarar jag på frågor angående mina tatueringar, samt visar upp en del av de jag hunnit samla på mig de två senaste åren.

 

Hur många tatueringar har du?
Det här har jag aldrig tänkt på så jag var tvungen att räkna om flera gånger. Kom fram till att jag har 21st tatueringar.

Skarmavbild 2019 02 25 kl. 11.28.21


Vilken är din favorit?
Det varierar! För tillfället är favoriten min senaste tatuering som min vän gjort på mig. Den syns på bilden ovan.


Hur gammal var du när du gjorde din första tatuering?
Mina två första tatueringar gjorde jag två dagar efter att jag fyllt arton.


Vad tycker dina föräldrar om dina tatueringar?
Mamma: Smaken är ju som sagt oftast delad och personlig men de flesta är riktigt fina. Jag tycker att det är upp till var och en att själv bestämma över egen kropp och utseende. Vissa tatueringar kan vara vackra men t.ex tatueringar i ansiktet och ställen man inte kan täcka med kläder är ställen jag själv inte skulle välja att tatuera mej.

Pappa: Tycker dina är fina fastän jag själv inte har samma stil (old school). De är välgjorda och skarpa.
Min kommentar: Älskar de undvikande svaren hahah!

 

IMG 4213


Har du alltid haft en förkärlek för tatueringar?
Ja! Redan i lågstadiet satt jag och ritade på armen nästan varje dag. Jag längtade att bli myndig hela mitt underåriga liv, bara för att få tatuera mig. Jag har alltid visst att jag vill ha tatueringar eftersom att jag älskar konsten och hur tatueringar ser ut på huden.


Vad var din inspiration?
Mina inspirationskällor varierar men oftast är det själva artisten som inspirerar mig.


Planerar du att skaffa fler tatueringar i framtiden?
Haha ja, jag tror det är ett av mina favoritberoenden. Mitt dyraste beroende också!

tatuering
Vilken tatuering var mest smärtsam?
Lätt. Min magtatuering.

IMG 0909

 

Ångrar du någon tatuering?
Ångrar och ångrar. Ett tag ångrade jag en av mina tatueringar, men jag kom över det. Jag vet att jag kommer täcka över den nån vacker dag, men den stör mig inte lika mycket längre.

 

IMG 2576
Vilken tatuering var minst smärtsam?
Jag har somnat eller slumrat till när jag gjort alla mina tatueringar på benen. Så ja, alla bentatueringar har varit smärtfria!


Hur läker du dina tatueringar?
Jag har ett helt inlägg på hur du bäst läker en tatuering! Det hittar du här.


Vad är din favoritprodukt när det kommer till eftervård?
I Indonesien använder jag mig av Balm Tattoo (eftersom det är därifrån), men inget är bättre än Hustle Butter. Bägge produkter är veganska.

 

Har ni tatueringar?


Läs detta innan du tatuerar dig utomlands

Skrivet av Jennifer Carp 24.09.2018 | 1 kommentar(er)

Vid det här laget kan jag väl ändå, med all rätt, kalla mig något av en veteran när det kommer att bli tatuerad? Jag hoppas iallafall det. Och även om jag kanske inte vet allt, så vet jag ändå tillräckligt mycket för att kunna lägga ihop det här inlägget. Jag tänkte alltså ta upp ämnet att tatuera sig utomlands och saker du bör tänka på innan du gör, eller inte gör det.


Det finns ju både för- och nackdelar med att göra det, och för att lista några av dem så har vi:


Fördelar

Större utbud

Om du bestämmer dig för att tatuera dig utomlands har du genast tillgång till mycket fler tatuerare, vilket alltså betyder:


Tillgång till specialister

Om du har tänkt dig någon speciell stil, men har svårt att hitta nån i din närhet som behärskar den stilen bra, är det mycket lättare att söka upp specialister utomlands, t.ex. via Instagram.


Drömmar

Om du brinner för tatueringar och följer många olika tatuerare från världens alla länder kanske du, precis som jag, drömmer om att bli tatuerad av nån du följt länge. Min bucket list består av tre olika tatuerare bosatta i olika länder, som jag i framtiden vill resa till för att tatuera mig. Jag har gjort det en gång tidigare, och det var en mycket rolig upplevelse kan jag lova!

 

Nackdelar

Smittorisk

Du kan få alla möjliga sorters smittor om studion du tatuerar dig vid har dålig koll på hygien etc.


Hälsorisk

Förutom smittor kan du faktiskt bli riktigt sjuk; inte bara få infektioner och inflammationer, men även drabbas av sjukdomar som sprids via nålar och blod.


Sämre läkningsprocess

Om du tatuerar dig i ett varmt klimat kan läkningsprocessen vara riktigt jobbig, och du kanske blir tvungen att hoppa över vissa aktiviteter såsom att simma, surfa, sola. Om du är på en kort semester kanske det inte är värt det.

 IMG 0589

instagram / hipsterjefe

Och med det sagt, tänkte jag fortsätta med en lista över saker du kan ha i åtanke innan du faktiskt bestämmer dig för att tatuera dig utomlands.

 

Saker att ha i åtanke

Studions rykte

Ha studions rykte i åtanke när du bestämmer dig för hos vem du ska tatuera dig.


Renlighet och standard

Besök studion och se hur de beter sig när det gäller renlighet och hygienstandarden. Ser studion ren ut? Använder de handskar? Använder de skydd? Har tatuerarna uppsatt håret? Bär de smycken även om de tatuerar?

Instagram / Portfolio

Kolla genom tatuerarens/studions Instagram eller portfolio innan. Var kritisk, eftersom att vissa “tatuerare” använder andras bilder till sin egen portfolio (!)


Eftervård

Slarva absolut inte med eftervården. Om den någonsin är viktig så är det när du är utomlands, speciellt i ett varmare klimat. Att undvika solande och badande är ett MÅSTE.

Språkbarriärer

Var säker på att tatueraren faktiskt förstår vad det är du önskar, och att ni kommunicerar. Var hellre övertydlig än missnöjd med resultatet i slutändan..


Planera in datum

Om du är på en kortare semester, planera in ett datum i slutet av din resa för att slippa kämpa med eftervården i ett varmt klimat, och för att inte behöva planera aktiviteterna efter din nya tatuering.

 

Pris

Billigare betyder sällan bättre när det kommer till tatueringar, så kompromissa inte när det kommer till pris, och snåla inte när det gäller konst som kommer sitta på din kropp för resten av ditt liv.


"Don’t drink and ink"

Det borde vara självklart, men: tatuera dig inte när du druckit, för guds skull….

 

Spontant är inte alltid bäst

Jag har fått infall, och jag kan intyga att spontant inte alltid är bäst - speciellt inte i jämförelse med väl genomtänkta beslut.


Att kompromissa eller “nöja” sig

Att tänka “äh, jag vill bara ha det överstökat” bara för att du tröttnat på letandet, och vill ha din nya tatuering nu, är nog aldrig ett smart drag.


Förstås är det här bara mina egna åsikter, och på sunt bondförnuft kommer man långt. Själv har jag tatuerat mig tre gånger utomlands, och kommer nog fortsätta i framtiden också.


Om du inte tidigare läst, så rekommenderar jag att du läser ett av mina tidigare inlägg inom samma kategori, som du hittar här.

 


Betydelser bakom tatueringar

Skrivet av Jennifer Carp 24.05.2018 | 2 kommentar(er)

Även om jag ofta tatuerar mig bara for the purpose att tatuera mig, har jag faktiskt tatueringar med en större betydelse bakom. Jag gjorde en två-frågors-enkät på Instagram här om dagen och majoriteten ville faktiskt se fler inlägg om mina tatueringar och deras betydelse. Det var ju ett tag sen jag gjorde ett inlägg med alla mina tatueringar, och en del har hänt sen dess!

Den här gången tänker jag däremot inte lägga ner så mycket tid på att skriva in var alla tatueringar gjorts, i vilken ordning eller när (för nu har jag faktiskt tappat räkningen och koll på både ordning och tidpunkt) men mer om hur jag resonerade - eller inte resonerade då jag valde att lägga mig under nålen.

Så i del ett vill jag självklart börja med de två tatueringar som är mest betydelsefulla för mig. Dessa två har jag gjort till minne av en av huvudpersonerna i mitt liv, min mormor som gick bort för tre år sedan.

6B0486FF 3892 436C 9097 7694C17BD8C5

Min magtatuering har inspirerats av smycken jag haft äran att ärva efter henne. Det senaste tillskottet: min liljekonvaljbukett ska påminna mig om mina finaste barndomsminnen då hon tog mig med ut i naturen där vi bodde, bara för att visa mig de bästa ställen att hitta liljekonvalj - den finaste av blommor. Liljekonvaljtatueringen såg jag till att göra i Lettland, stället jag flyttade till bara nån månad efter att hon gick bort.

När det gäller symboliska tatueringar är det, för mig, viktigt att det är just det: en symbol. Jag vill inte ta datumtatueringar eller typ "rest in peace mormor"-tatueringar eftersom att jag känner mig själv och vet med 110% säkerhet att jag skulle tröttna på text väldigt snabbt och främst bli ledsen över det. Istället vill jag påminna mig själv om fina minnen och uppskatta det som en gång varit. Missförstå mig inte: gillar du datum, etc. så ska du självklart tatuera mig. Ta inte illa upp över min personliga smak.a

Har ni symboliska tatueringar?


 


Hur du bäst tar hand om en tatuering

Skrivet av Jennifer Carp 16.02.2018

Kategorier:
Taggar:

IMG 2 

För en vecka sedan tatuerade jag mig (igen, hehe) och idag tänkte jag skriva lite om hur du bäst tar hand om en tatuering, både medan den läker och efter att den läkt klart. En fin tatuering hålls fin om du tar hand om den väl, och även om det ibland är jäättetråkigt och jäääättejobbigt (tro mig, de flesta tycker nog det) så är det värt det i slutändan!

Here we go: 

Tatueringen är färdig och tatueraren lägger på plast för att skydda den. Håll på skyddsplasten i cirka två timmar.

Två timmar senare tar du bort plasten och sköljer tatueringen under ljummet vatten för att ta bort eventuellt blod. Notera: det är fullständigt normalt att det lossnar svart från tatueringen i det här skedet.

Se till att tatueringen är insmord och ren; smörj den cirka fem gånger per dag, och tvätta den minst en gång per dag för att undvika att en sårskorpa bildas.

VÄRLDENS BÄSTA salva när du tatuerat dig är Hustle Butter. 110% vegansk, doftar gott och är den bästa jag någonsin testat. Finns hos Nico på Black Knight Tattoo i Vasa eller att köpa online.

Ingen sol och ingen bastu med läkande tatueringar! Att bada (i badkar, pool och hav) kan du också glömma! Visst kan du plasta in den, men det är en onödig risk.

Undvik myggbett. TRO MIG. Jag fick 15-20 myggbett på en pinfärsk tatuering på mitt ben för 1,5 år sen och var tvungen att sjukskriva mig från jobbet pga. infektionsrisken och att det gjorde så fruktansvärt ONT att gå. Det kliade och var HEMSKT.

Undvik att duscha för länge, och då du duschar och tvättar tatueringen; skrubba inte den, utan “gnugga” med lätt tryck. Igen; fullständigt normalt att det lossnar lite svart färg.

I något skede kommer du antagligen få en sårskorpa, men det är bara att fortsätta smörja tatueringen.

Det är väldigt individuellt med läkningstid, men efter några veckor borde tatueringen vara färdigläkt. För vissa går det snabbt, för andra tar det längre.

Kom ihåg att det alltid är bra att undvika sol på en tatuering om du inte vill att den ska blekas! En annan bra sak att ha i minnet är att färger ändras i solen.

Använd body lotion! Personligen är jag väääldigt lat på den här fronten, och jäklar vad snabbt tatueringarna blir gråa (speciellt under kalla vintrar) MEN det här löser du snabbt med lite body lotion :)

 

Lycka till med din nya tatuering! ♥

Skarmavbild 2018 02 15 kl. 12.54.26


 

 


Läs detta innan du tatuerar dig

Skrivet av Jennifer Carp 09.02.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

IMG 0173

Jag får ofta olika frågor av vänner och bekanta som funderat på att tatuera sig. När? Var? Hur? Därför har jag, med hjälp av Nico på Black Knight Tattoo (som jag tatuerar mig hos) sammanställt ett inlägg som jag hoppas kan hjälpa dig som vill ta din första tatuering!

Först, bestäm dig för motiv och stil. Vill du ha realism? Traditionell? Japansk (haha vet faktiskt inte vad den heter)? Blackwork? Dotwork? Blandat? Vill du ha i färg eller inte? Ska du ta andra tatueringar senare och funkar de ihop med det du planerar nu?

Tänk på placering, storlek och framtiden. Ska den vara synlig för andra men inte dig (skulderbladen?) eller synlig för dig men inte andra (ben, mage, fötter?) eller vill du inte visa den så ofta och knappt se den själv (vader?)... Hur stor?? Tänk på framtida jobb innan du väljer att tatuera händer, hals etc. Man kan ju aldrig garantera att man kommer älska en tatuering tills man dör, men det finns saker du kan göra för att minimera risken; undvik din partners namn (den här listan vore inte komplett utan detta) och onödiga symboler du kanske inte står för om några år. Istället för bandlogon kan du göra något från din favoritlåt; kanske nämner de en svan eller ett skepp? Tatuera hellre ett fint motiv som du kan gilla även om du tröttnar på bandet i fråga.

Hitta en tatuerare. Kolla deras portfolion! De flesta som tatuerar i dagsläget har en öppen Instagram där de lägger ut deras jobb, och försök se vilka bilder de är taggade i för att se att det faktiskt är deras bilder och att de inte snott andras! Gå till någon som gör den stil du är ute efter, och gör den bra. Jag skulle inte gå till nån som specialiserar sig på realism och be hen att göra neo-traditional då jag kan gå till någon som jag sett göra bra neo-traditional.

Ha rykten i åtanke. Har du hört mycket dåligt om en studio/tatuerare från missnöjda kunder? Tänk en extra gång innan du går dit.

När du vet vad du vill ha och har hittat tatuerare:

Var tydlig då du kommunicerar med tatueraren. Visa referensbilder på hurudan stil du föreställer dig, hurudana motiv och vilka små detaljer du vill ha.

Respektera priset. Bra, välgjorda tatueringar kostar. Anpassa ALDRIG en tatuering efter pris. Gå aldrig till “en billigare” tatuerare bara för att hen du egentligen ville gå till är lite dyrare. Tatueringar är en investering och de kommer vara med dig en lång tid. Risken att tröttna på en välgjord tatuering är mycket mindre än när det gäller en dålig. Spara alltså ihop så att du faktiskt har råd med en välgjord tatuering. Är du rädd för ett stort hål i plånboken kan du be tatueraren att få dela upp tatueringen i flera sittningar.

Du kan be om ett uppskattat pris, MEN, förstå svårigheterna i det och förvänta dig inte ett fast pris. Visst finns det de tatuerare som går enligt fasta pris - men de flesta tar betalt efter hur lång tid det tar att tatuera dig, och det är svårt att veta hur just din hud beter sig innan tatueraren faktiskt börjat tatuera. Även om du inte ska göra världens största tatuering kanske den har väldigt mycket små detaljer som kräver noggrannhet och drar ut på tiden lite.

Förvänta dig ALDRIG, och jag menar det: ALDRIG, en kopia av någon annans tatuering. Be för i helvettttte inte om det heller för den delen. Det är respektlöst mot den person som redan bär den tatueringen, tatueraren som lagt ner tid på att rita och göra den, och den tatuerare du ber kopiera en existerande tatuering. NEJ, nejnejnej. Tatueringar är personliga och en del av hen som bär den, samt något en tatuerare ska få vara stolt över. Skulle vara så fruktansvärt ledsen om någon kopierade någon av mina tatueringar. Att ha andra tatueringar som referens och inspiration är en heeeelt annan sak, och det är inte att kopiera. Bara för att jag har en vargskalle på mitt ben betyder det inte att ingen annan på denna jord får göra en sån, och det finns miljontals sätt att rita en sån på och då behöver man ju inte kopiera den jag redan har.

(drinking game; ta en shot varje gång jag skriver "tatuering" "tatuerare" eller "tatuera")

En video om ämnet “att kopiera en tatuering

Tack till Tech-Carro för hjälpen då jag skulle ha in denna video i inlägget ♥

Hoppas inlägget var till någon hjälp, och självklart är kommentarsfältet öppet om ni har något att tillägga!


 


WEEKLY UPDATE

Skrivet av Jennifer Carp 20.12.2017

BEB26041 D63F 493D 87EF 7DED67E30F38

DAADD7E2 3853 497A B10D 823AB897312F

Mest för min egen (mitt eget minnes) skull, vill jag skriva ner lite om veckan som gått. Sen jag kom hem från Helsingfors förra veckan har jag mått bättre än jag gjort på länge, och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gjort veckan så himla bra. I höst har jag känt mig väldigt, väldigt tom. Normalt är jag en extrem extrovert, men hela hösten har jag inte orkat ta hand om den sociala delen av mitt liv. Kompisar har inte precis lockat, men denna vecka, ja herregud vad jag umgåtts med människor.

Jag har diskuterat allt mellan himmel och jord med Cecilia, firat på jubileumsfest med Janell, varit på pubhäng på Little Pub två kvällar i rad, spelat kortspel med Sonya, Ida och Amanda, druckit kaffe med min bror på Fazer's, varit på dejt, ätit sushi med Sofia och Ida, haft sleepover mest varenda dag med Josefina, haft glöggmys med Marianna, varit på reunion med Nadine, Isabel och Michelle, catchat upp med André, jobbat mina sista skift på Faros, byggt chokladhus och haft julkaffe med Christian samt gjort en ny spontantatuering. *puhhh, andas*

Har verkligen insett hur mycket energi mina vänner faktiskt ger mig, och jag är så himla tacksam över att ha så fina vänner som orkar lyfta mig de dagar jag själv inte orkar tro på mig själv. Förstår inte hur jag haft turen att få vara omgiven av så fina människor. Imorgon ska jag äntligen få krama om min bästis som spenderat hösten i Dublin, och på kvällen ska Malin och jag umgås. Älskar verkligen att alla nära och kära är in town under jullovet.

Tänkte avsluta med någre bilder från veckan, ta hand om er ♥

2A823325 EA4A 4573 9815 7DFA94A8D1EA09837AA6 82CD 493E 9BC8 1C687510BF6C545889FC D04F 4ED5 B3CD F6E7B5545F4CB994F633 52A7 4063 A5BF BB1CAB955AC4C02E10F5 DE87 4BC8 8768 3E7CDA24F3F71A450D10 C133 491B 917A EB2F64DFDABC5FEEF1B5 E405 4143 98C9 CC692449F62C907DFB32 75B1 45AA A2AC 5A0198EAAF8220160A07 8D86 4002 8777 95FF79307E4D75486F68 DD7B 4989 A1C4 D9330808A747


TATTOO TALK

Skrivet av Jennifer Carp 06.07.2017 | 5 kommentar(er)

IMG 0173

Artist Romain Labordille @ Sacred Ornaments

Labdien. Dags att snacka tatueringar kära ni.

I slutet av juni 2016 (ganska exakt ett år sen) gjorde jag min första tatuering som nybliven adertonåring och efter det har det väl, hmm, gått rätt snabbt? Jag älskar verkligen hur "ink looks on the skin" så att säga, så för mig handlar det inte om att en tatuering måste ha nån speciell betydelse så länge den är välgjord. Vissa kanske inte förstår mig i mitt tankesätt, men snälla, om du är en sån som är "emot" folk som tatuerar sig så är detta nog inte inlägget för dig. Jag vill embrace the art of tattooing och kanske ge er svar på några frågor.

IMG 0167

Bali, februari 2017. Artist Romain Labordille @ Sacred Ornaments

IMG 0388

"Tu esi mans drošības avots" Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0389

Min första tatuering, "Memento Vivere, Memento Mori" Artist Susanne Remahl @ Fist of Needles

IMG 0391

Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0392

Filler bug, Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0393

Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

IMG 0394IMG 0395

Hjärta, ett bi, blommor. Artist Nico Ström.

IMG 0396

Outlines av min magtatuering gjord till minne av min mormor som gick bort 2015. Jag har ärvt "Kameliadamen"-smycken av henne som jag bär runt min hals och finger, och ville föreviga det men i en version som passar min stil. Det här är min viktigaste tatuering och den med störst betydelse.

Artist Nico Ström @ Black Knight Tattoo

775982b0504836eb1703bd99e60da484

Färdiga tatueringen, läkt och ca 6mån gammal.

IMG 0397

Artist Romain Labordille @ Sacred Ornaments, Canggu, Bali

Sådär ja, jag tror att jag lyckades hitta bilder på de tatueringar jag hunnit ta hittills. Senast jag gaddade mig var några veckor sen och det här är de jag hunnit göra första året på min lilla tatueringsresa :)

Och gör det ont? Näe. Inte för mig, förutom på magen. Har aldrig gått genom nån liknande smärta som då en bred jäkla nål masserar revbenen och sticker in i magmusklerna. Då var jag faktiskt tvungen att dela upp det på två sittningar. Benen däremot, då har jag hunnit somna flera gånger :)

Studio? Jag går för tillfället hos Nico på Black Knight här i Vasa, och kan verkligen rekommendera honom om du är intresserad av att ta en tatuering i stil med det han gör. Han har gjort alla mina tatueringar förutom två, och jag är lika nöjd varje gång. Nico använder bara veganvänliga produkter.

Betydelse? Alltså egentligen betyder mina bentatueringar på smalbenen och vaderna inget särskilt. Det har blivit djur för att jag älskar anatomi och lite småcreepy saker. Började med ett vargkranium och sen blev det som det blev. På mitt vänstra ben har jag en kvinna med Lana del Rey vibes (blommor i håret och en humla på läppen så som hon har haft på en fotografering) bara för att hon är min absoluta favorit när det kommer till musik. På låret har jag en kompistatuering med Josefina på lettiska, eftersom att jag lärde känna henne i Riga under min utbytestid. Hon har också en, och jag gav den till henne förra året när hon fyllde. (Missförstå mig inte, jag var alltså inte den som tatuerade henne) På fötterna står det Memento Vivere och Memento Mori, (Minns att du är levande, minns att du är dödlig) för att påminna mig om att aldrig ta något förgivet, att alltid våga testa nya möjligheter, men att aldrig tro mig vara bättre än någon annan eller drabbas av hybris. Båda fötterna på jorden liksom.

Jag tror att jag alltid kommer att ta tatueringar, just för att jag älskar den formen av konst. Jag känner mig fin, och jag känner att jag vill visa upp mina tatueringar så ofta som möjligt. Mina tatueringar är verkligen en del av mig och mina ben är något av det jag gillar mest på mig själv. Ser framemot att täcka nya kroppsdelar i målningar i framtiden.

Har ni tatueringar?