IMG 3997 2

Hej 2021!

Skrivet av Klimatkompisar 12.01.2021 | 0 Kommentarer

hej20211

Bild fotad av Claire Depit! @clairedepitstudio

 

Hej 2021!

Idag är det snöstorm ute och jag sitter för tillfället inne och dricker en kopp kaffe. Min bil är helt igensnöad så jag valde att promenera till butiken när jag skulle handla mat. Det kändes lättare att vandra i snöstormen än att börja gräva fram en iskall bil.  

hej20212

Iallafall. Nu är det ett nytt år och som vanligt har man ju nya tankar och förhoppningar inför det nya året. Den 23 december valde jag att gå "offline", alltså att inte vara uppkopplad på sociala medier (och internet överlag). Jag valde att gå offline eftersom jag blev så fruktansvärt trött i november och december på att hela tiden sitta och glo på instagram (och andra appar) och helt förstrött bara scrolla och scrolla och scrolla. Jag har nog aldrig varit så utomordentligt trött på internet, det blev nog för mycket med både distansundervisning, netflix-tittande och att försöka uppdatera så mycket på vårt konto. Jag började uppleva koncentrationssvårigheter och min motivation till att göra saker minskade.

hej20213
Missförstå mig inte! Internet kan vara en riktigt bra sak, speciellt med att förmedla information och hålla kontakt. Men ibland blir det för mycket. Det måste finnas någon sorts balansgång.

Istället för internet och sociala medier valde jag att läsa böcker, det är något jag verkligen har saknat. När jag var liten brukade jag läsa mycket men slutade sen i högstadiet/gymnasiet när det blev vanligare att titta på tv-serier. Nu har jag valt att uppta läsningen igen och är så glad över det. Jag var också ut i skogen och promenerade, gjorde upp brasor och drack kaffe och åt choklad. Mysigt!  

hej20214

Tillbaka till 2021.

Vi har funderat lite över hur vi vill ta vårt konto vidare i år, och vi kom fram till att vi kanske borde minska pressen på oss själva. Vi vill gärna blogga mera, (vi publicerade inte ett enda inlägg under 2020) och jag antar att stilen på bloggandet kommer att ändra lite. Tidigare har vi valt att göra ganska faktabaserade inlägg, där vi ofta har lagt ner mycket tid på att läsa artiklar och hitta källor till det vi skriver. Det tar dock väldigt mycket tid och ibland blir det så att man väljer att inte skriva alls. 

hej20215 
Sen ska vi också fota mera med digitalkameran! Ja det blir kul! Jag vill spendera mera tid i naturen och fotografera. Typ skida, skrinna, vandra, paddla kanot osv :) Får se hur det blir.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar