Lagombackan sevendays header 2

Både sorg och spänning på gården

Skrivet av lagombackansandra 22.04.2015 | 3 Kommentarer

Vår finfina famnhöna Freja hade bokstavligen trillat av pinn idag på förmiddagen och sprätter nu på de maskrika ängarna. Med tanke på att hon inte varit sig själv de senaste dagarna, och bara blivit slöare och slöare, så blev jag faktiskt inte särskilt förvånad. Jag trodde att hon fått för sig att ruva eftersom hon slutade värpa och dagtid låg i ett hörn i hönshuset, för på nätterna satt hon ändå med de andra på pinnarna. Det som har hänt är sannolikt att hon fått i sig något olämpligt så systemet stockat igen. Synd på fin fågel. Bara någon timme efter det tråkiga fyndet satte jag mig i bilen och hämtade hem två nya hönor.    Av alla fina höns som fanns kvar föll de här två damerna mig i smaken. Egentligen fanns det en mörkare som var otroligt fin, men jag ville inte ha ännu en mörk (då vi ändå har en kolsvart och en svartspräcklig från förr), så istället fick den beigespräckliga (Lotta) följa med tillsammans med en ljusgrå (Bella). Men nu ska ni få höra något riktigt spännande också! Jag berättade för uppfödaren att jag har en höna som ligger och ruvar i värpredet. Och han tyckte att jag skulle sätta befruktade ägg under henne så vi får kycklingar. Nå, nu har vi ju ingen tupp här på gården, så istället fick jag med mig 7 (högst antagligen) befruktade ägg åt Prillan att ruva på.   Så får vi se om det dyker upp några kycklingar om 21 dagar! DET om något är väl spännande!!! 

Kommentarer

 • TIDSTJUVEN 23/04/2015 9:48am (6 år sen)

  Nejmen! Freja som var så söt. Men ibland är det ju så att djur som är lite väl tama (jämfört med sina artfränder) är sjuka på något vis.

  Det ska bli spännande att se om ni får några kycklingar. :) Jag tror inte att jag har sett kycklingar "på riktigt" någon gång, så du kan räkna med en ivrig besökare om 21 dagar i så fall. ;)

  • iminsagarden 27/04/2015 8:31pm (6 år sen)

   Ja om det inte hade varit så att hon var tam ända från början så kunde man ha misstänkt att det var så :/ Jamen kom bara! ;)

 • Malin 26/04/2015 4:36pm (6 år sen)

  Spännande med ev. kycklingar! Vi fick också för nåt år sen och det var så intressant att följa med hur de växte och hur hönan skötte och skyddade dem. Har ännu höns men inte nån tupp
  så inga kycklingar heller, men färska ägg varje dag! Trevlig blogg du har! / Malin

  • iminsagarden 27/04/2015 8:36pm (6 år sen)

   Tack! :D Ja det blir mycket spännande att se om det ens blir några kycklingar ^^

 • Nina 26/04/2015 5:42pm (6 år sen)

  Va spännande att få vara i väntans tider :D h.nina

Skriv en kommentar