Lagombackan sevendays header 2

Det riktiga guldet

Skrivet av Sandra Neuman 21.07.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Ibland överraskar min kropp mig ordentligt och orkar way mer än vad jag tror. Som idag.

Jag har bundit begravningsdekorationer hela dagen, både i stickmassa och i handen. Fastän det nästan går på rutin för mig, och jag hinner med minst 2 stycken/timme, så är det riktigt tungt åt huvudet. Och handen. När jag skulle sopa efter att ha bundit 4 stora handbuketter på raken så darrade min hand av svaghet.

Iallafall. Efter jobbet bjöd min fammo oss på mat (så vi slapp fundera över kvällsmat en gång. Hurraa!). Förutom att fammo lagar god mat, så är det roligt att få diskutera odling med någon som har haft ett stort grönsaksland utan minsta lilla ogräs. Det är så ledsamt att min faffa hann gå bort innan jag hittade mitt odlingsintresse, det skulle vara så himla kul att få ärva den kunskapen han hade.

När vi tackat och sökte oss hemåt igen var jag så trött och sa att nu ska jag bara lägga mig ner i soffan och titta på serier. Men...

IMG 0029

IMG 0030

Med det fantastiska vädret vi hade då ännu så kände jag ett starkt behov av att tanka frisk luft. Jag skulle eventuellt så lite spenat, men inte mer än så. Hade jag tänkt. Plötsligt hittade jag mig med mina tidningslådor och började täcka in gångarna i köksträdgården.

 

IMG 0031Winston kom och kontrollerade så att allt gick rätt till.

IMG 0032

För helhetens skull är det här ett viktigt arbete. Nu växer det gräs här och där, blandat med lite kala fläckar och också lite spån och kvisthack. Och ogräs. Det här är också ett effektivt sätt att bryta ny mark, så jag täcker in precis allt där jag inte odlar så har jag lättare att placera ut pallkragar och förstora när jag behöver det.

Nog för att det är snyggt med betongplattor eller grus mellan odlingslådorna. Men hur praktiskt är det? Jag väljer hellre naturmaterial mellan mina odlingar, så bryts det ner vartefter. Då behöver jag inte heller vara försiktig med gångarna och kan slänga runt mig ogräs lite hur som helst utan att det för den skull ser osnyggt ut.

 

IMG 0033

Håll med om att det börjar se bra ut! Mitt tips till den som vill göra likadant, är att blöta tidningarna ordentligt före de placeras ut. De hålls mycket bättre på plats och så är det inte hela världen ifall man inte täcker dem så bra, då torkar de bara och blir en skarp yta.

Nu är tidningarna slut igen, så jag får försöka locka till mig lite sånt material för att kunna fortsätta. Vi köpte precis hem en stor rundbal med halm, så det ska nog räcka om jag så täcker in HELA köksträdgården.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar