Lagombackan sevendays header 2

En värdefull glashylla

Skrivet av Sandra Neuman 07.04.2016 | 3 Kommentarer

Dags för en rapport från the almighty varmbänk! Vi har alla stått med stora ögon och stirrat på termometern i varmbänken, sett hur den stigit med över 10 grader en del dagar och väntat på att få se hur hög temperaturen egentligen tänkte bli. 

Så här ser min enkla anteckning ut. Jag är inte alls lagd åt det matematiska hållet, så en graf är nästan nödvändig för att jag ska kunna se hur det går.

 

Nu igår tycks vi ha toppat med 68.2 grader, och idag har den legat stadigt på 66 och en halv grad ungefär. Jag gissar på att det kanske tar den där fulla veckan innan den når under 50 grader igen.

 

 

Här inne spirar majsen under växtlamporna, jag tror att de ska få stå bakom varmbänken vid söderväggen. Vi har ett ännu varmare hörn vid köksfönstret, men där blir det faktiskt så varmt att jag är rädd att de kommer att torka bort helt och hållet.

 

I köksfönstret (ja här syns ju dessutom det där supervarma hörnet jag pratade om) har kålarna precis grott. Det blir egentligen alldeles för varmt här i fönstret, och jag borde sätta upp en gardin för att inte mista några värdefulla grejer till brännskadekontot. Men bara jag får börja plantera ut rödbetsbladen i varmbänken blir det mer utrymme under växtbelysningen, så då får kålarna flytta dit.

 

Jag älskar den här tvåvånings-glashyllan vi byggde för några år sedan. Speciellt praktisk är den den här tiden när det är hur många pluggbrätten som helst som ska rymmas.

Kommentarer

 • Malena 08/04/2016 5:04pm (5 år sen)

  Hur länge håller sej tempen varm sen månne? Och vad gör man när den kallnat?

  • Sandra Neuman 10/04/2016 9:14pm (5 år sen)

   6-8 veckor heter det, men det kan säkert bero lite på det också. Då fortsätter en del av det man sått att växa, och där det är tomt går det säkert att så nytt. Man måste antagligen bara se till att det som växer inte står rakt på hästdyngan (eftersom den är färsk så är den för stark). Så tänker jag iallafall att det funkar. Så nästa år har man prima jord att använda ;)

 • Kitty 08/04/2016 5:17pm (5 år sen)

  Va snabbt det steg! ??
  Sån hylla borde jag å ha. Kommer att bli sååååå trångt under växtlampan.
  /Kitty

  • Sandra Neuman 10/04/2016 9:11pm (5 år sen)

   He e olika hur snabbt det stiger beroende på hurudant material och vilka förhållanden mellan dem man har :) Jag gissar att det beror på det halvbrunna hönsgödslet som den kom igång så bra ;)

 • Emsa 08/04/2016 7:20pm (5 år sen)

  Så skiten fungera som den sku me andra ord? =)

  • Sandra Neuman 10/04/2016 9:08pm (5 år sen)

   Han fungera utmärkt! :D

Skriv en kommentar