Lagombackan sevendays header 2

Forellbegonia

Skrivet av Sandra Neuman 13.01.2020 | 1 Kommentarer

forellbegonia

Nu i dagarna firar jag och min forellbegonia ett år tillsammans. Årsdagar för mina växter är inget jag håller koll på i vanliga fall, men jag skrollade i mitt instagramflöde för att se hur det såg ut i januari förra året. Där bland alla vita vinterbilder fanns en liten och kompakt begonia.

Det verkar minsann som att den trivs i sitt östfönster. Formen på växter ändras ofta vartefter de växer sig större. Det syns bra här på forellbegonian som nästan ser ut som att den har exploderat. Efter senaste sommar blommade den med fina vita blommor under en väldigt lång tid.

Och är den då en svår grönväxt att ha i fönstret? Svar NEJ. Bara du inte övervattnar så klarar sig de flesta grönväxter utmärkt, så också forellbegonian. Ett par deciliter en gång i veckan borde räcka så länge du inte bor i +25°C och har torr inomhusluft, då får du antagligen vattna alla växter lite oftare än så.

Bara ljuset återvänder på allvar ska jag ta sticklingar och tillverka mig en till av den här skönheten. Det är en av favoriterna i mitt hem, det måste jag ändå erkänna.

Kommentarer

  • Nina Ö 15/01/2020 12:55pm (6 månader sen)

    Jag älskar min forellbegonia! I somras fick jag en annan med prickar, som jag trodde var en änglavinge, men den verkar heta grisöra... Men nog är den fin ändå!

    Det är en evighet sen jag va in på din blogg, ska kika runt lite!

    • Sandra Neuman 15/01/2020 4:20pm (6 månader sen)

      Aha! Är det den med rundare blad då kanske!? Som faktiskt har formen av ett grisöra :D Den skulle jag också vilja ha för sin fina form!

Skriv en kommentar