Lagombackan sevendays header 2

Håll tummarna för mig

Skrivet av Sandra Neuman 08.06.2016 | 2 Kommentarer

Attans vilket oväder! Det brukar inte vara riktigt såna här stormvindar den här årstiden. Det här hör hemma på hösten när man kanske inte precis har planterat ut små späda kålplantor och har amplar hängande här och var.

IMG 0231

IMG 0233

Våra träd och buskar har överlevt många höststormar, så dem är jag inte särskilt oroliga över. Ingen av klätterväxterna har ännu heller hunnit så högt att de skulle blåsa ner. Det jag är rädd för att ska hända nu under stormen är att hönshustaket ska blåsa sönder och tunneväxthuset flyga iväg. Det vore förödande om tunneln blåste sönder. Innanför de där bågarna finns alla mina tomatplantor, dahlior, gurkväxter och mycket, mycket mer.

Hönsen har jag stängt om ordentligt så att inte den kalla vinden ska blåsa rakt in i hönshuset. De klarar köld bra, men drag är inte det bästa för hönsen, speciellt med tanke på de små 1-veckas-kycklingarna så vill jag ha det varmt och mysigt åt dem i natt.

IMG 0232

Men att det skulle bli kallare just nu, är jag inte alls förvånad över. Nu dagarna runt den 10 juni kallas för järnnätterna. Det är efter dem det räknas som ganska riskfritt att plantera ut lite mindre tåliga växter. Åtminstone förr i världen tog man fasta på det här, och de flesta trädgårdsnördar, -entuasiaster och -odlare använder sig nog av det som en magisk gräns nu också.

Jag har bestämt att efter den här stormen ska jag plantera ut majs, pumpor, zucchini och andra gurkväxter som mår bättre utan frostnätter. Och så ska jag försöka komma ihåg att sätta gullöken och purjolöken, så märgärter och sätta ut bönor.

Nu ska vi bara rida ut den här stormen och invänta bättre semesterväder! (Fast barnen är sjuka, så det gör inget att det är sånt här väder just nu).

Kommentarer

  • Kitty 08/06/2016 11:56pm (5 år sen)

    Ja usch vilket väder! Vågar knappt titta ut, är rädd att nåt av mina träd ska ligga i gräset....
    /Kitty

  • Ida-Marie 09/06/2016 10:46am (5 år sen)

    oh tur att inte allt blåst bort!

Skriv en kommentar