Lagombackan sevendays header 2

Jag skulle aldrig!

Skrivet av Sandra Neuman 31.07.2018 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Foodlys och Sevendays gemensamma veckotema är den här gången USA. Jag har över huvud taget inte någon koppling alls till USA annat än att min bror storstadssemestrade i New York en vecka förra året. Det var roligt att se alla bilder vi fick skickade åt oss på storstadsmiljön, brandbilarna, skyskraporna och förstås den klassiska starbucks-kaffekoppen med felstavat namn. 

 

Men skulle jag själv resa till USA om jag hade möjligheten? Aldrig!

 

blabarsAmerikanska buskblåbär är det närmaste USA jag kommer i mitt bildarkiv.

 

Inte ens fastän jag skulle klara av flygplansresan (jag får svindel bara jag gungar eller hoppar på en trampolin) skulle jag välja att besöka USA som första val.  Det är säkert bara fördomar, men det känns som om hela USA bara är väldigt fejk. Jag gillar inte deras matkultur, att man som privatperson kan inneha vapen, och tycker att deras val av president är bortom all kritik.

Jag tror att allt det här grundar sig i att Finland är ett väldigt tryggt land att bo i, USA not so much. Skulle alla gangsters plötsligt frysas (ni vet "freeze!") och inte kunna röra sig, alla vapen förvandlas till styroxkorvar, och alla anhängare till Trump fastna i en gruva så skulle jag kunna tänka mig ett besök i USA (i det alternativa universum skulle man förstås kunna teleporteras dit och jag skulle slippa flygresan). 

 

Så, då när jag är i USA skulle jag planera in två saker.

1. Besöka så många public gardens som jag bara skulle hinna med. 

2. Dricka kaffe och hänga med sevendaysbloggaren Petra och se till att få besöka många häftiga museum. Speciellt det här skulle vara the cherry on top!

 

JPEG bild 319044264F55 2JPEG bild 319044264F55 5

Visserligen Botaniska trädgården i Åbo, men kunde ju lika gärna vara något exotiskt ställe i USA

 

Jag tvivlar inte på att det vore en upplevelse att förverkliga den här hissnande fantasin om en USA-resa, men det kommer aldrig någonsin att hända. 

 

Kommentarer

 • ulf lassander 01/08/2018 10:51am (3 år sen)

  Har inte heller varit där och har inga BIG DREAMS om att fara heller. Jag får mina BIG MOMENTS här i Europa. :)

  • Sandra Neuman 01/08/2018 11:49am (3 år sen)

   Precis, jag tror europa har tillräckligt att bjuda på för min del :)

 • Petra Lillandt Durosinmi 01/08/2018 8:55pm (3 år sen)

  Sandra,
  Du får kanske tänka om! :) I Bay Ara finns många fina trädgårdar. Kolla Filoli (Woodside, CA) och San Francisco Botanical Garden (hela Golden Gate parken i sig är värd att besökas). Ser framemot att hänga med dig på denna sidan Atlanten en vacker dag! :)

  • Sandra Neuman 02/08/2018 11:39am (3 år sen)

   Haha, nu sätter ju min svindel stopp för flygplansresande. Annars kunde jag nog tänka mig att överväga en Amerika-visit ;)

Skriv en kommentar