Lagombackan sevendays header 2

När idolen kom till stan!

Skrivet av Sandra Neuman 11.11.2016 | 3 Kommentarer

Oj vet ni den här kvinnan! Sara Bäckmo, kvinnan som smyger runt i den mest fantastiska köksträdgård nere i Småland i Sverige. Det kändes ärofyllt att få lyssna till en så stor inspirationskälla så här på fredagskvällen.

 

 

JPEG image 5E904B023AF6 6

JPEG image 5E904B023AF6 2

 

Ikväll känner jag bara en sån enorm tacksamhet. Jag är glad över att Sara är så generös och delar med sig av tips, erfarenhet och tid på alla möjliga sätt. Det är tack vare bloggen om skillnadens trädgård som jag vågar odla mer och mer för varje år, anlägga en varmbänk, ha vintersallat i en pallkrage ännu i november och så mycket mycket mer. 

Jag fick ett uppdrag för kvällen också. Att mingla runt lite med Saras lilla kamera och snabbintervjua publiken. Jag frågade bland annat vad de kommer ta med sig från kvällen. Nu ställer jag mig själv samma fråga. Vad kommer jag ta med mig? Det där att sätta fröpåsarna i 12 olika små askar för att hålla koll på vilka frön som går att börja så vilken månad lät som en perfekt lösning för mig, så DET kommer jag att praktisera själv.

 

JPEG image 5E904B023AF6 1

JPEG image 5E904B023AF6 8

 

Efter föreläsningen fick vi chansen att få en signerad bok och slänga ett par ord. Vi riktigt nördiga från vår trädgårdskaffe-grupp kunde inte riktigt släppa att kvällen var över, så vi hängde kvar in i det sista. Vi borde egentligen ha tagit en trädgårdskaffe där och då, och fortsatt prata om att odla med barn och hur våra män är involverade i vårt trädgårdsintresse.

 

JPEG image 5E904B023AF6 4

JPEG image 5E904B023AF6 3Nina var också där för att inspireras och få en signatur i sin bok.

 

Kvällen gick alldeles för snabbt, men nu ska vi definitivt börja planera in det där besöket i södra Sverige för att få se allt det här fantastiska vi fått höra om, IRL.

TACK, bara ett jättestort TACK både till Stiftelsen Juthbacka som tog hit Sara, Arbis som hjälpte till på ett hörn och förstås också till stjärnan själv. TACK.

Kommentarer

 • Milla 12/11/2016 9:21am (4 år sen)

  Ja, nu önskar man nästan att det var vår så man fick sätta igång och odla! Fast vi fick ju lära oss att det går att börja mycket tidigare än man tror. Kommer definitivt att odla mer efter denna inspirationsdos! ?
  Hehe, ser att jag t o m hamnade på samma bild som Nina när vi fick våra böcker signerade! ?

 • Kitty 12/11/2016 9:40am (4 år sen)

  En sån inspiratör! Och vilken naturförmåga på scen! Så himla roligt att vi hann prata med henne efteråt, hon är ju bara för trevlig! Det satt kvar i mitt huvud hela kvällen och det var det första jag prata om när jag slog upp ögonen i morsse! :D
  Next: Småland!!
  /Kitty

 • Nina Överholm 13/11/2016 8:23pm (4 år sen)

  Jag ska också sortera fröpåsarna! :D

Skriv en kommentar