Lagombackan sevendays header 2

Nu börjar den stora utplanteringen

Skrivet av Sandra Neuman 14.06.2020 | 0 Kommentarer

För någon vecka sedan hade jag en kund som sa att i år blir det århundrades varmaste sommar! ”Igen?” Tänkte jag då, men nu börjar jag faktiskt tro att påståendet är sant.


Tretton dagar in i juni och inte en droppe regn den senaste veckan.

odlingsguldet


Ett regn eller tre hade varit välkommet och fördelaktigt när sommarblommorna ska planteras ut. Jag har inte haft särskilt bråttom med den punkten på min to-do-lista. Dels för att det har varit onödigt varmt och torrt, men också eftersom jag har sått det mesta i förväg och på det viset har jag haft ett försprång och inte behövt stressa.


Stressat har jag ju gjort ändå. Ni vet sånt där som man skulle vilja få gjort men inte hinner/kan så stressar lite undermedvetet.

grasklipp odlingsbaddarPlantering sommarblommorsnittblomsodlingzinniaplantor

 
Nu är jag ändå på gång med utplanteringen. Att jag skulle vänta så här länge hade sin naturliga orsak. Nu kom grannen till sin hemgård för att klippa gräset och jag fick 10+ skottkärror fulla med gräsklipp att sätta på mina odlingsytor. Det går att sätta gräsklipp i efterhand också, men det är lättare att sprida ut på en oplanterad yta och sedan plantera.

 
Igår hann jag inte plantera ut mer än en bädd, men de flesta ytorna är färdiga bara att plantera. Idag ska jag fortsätta i värmen och belöna mig med en glass vid andra sjön senare.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar