header

VÄLKOMMEN!

Skrivet av Maria Hagberg 03.11.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Nu är det dags! Min blogg har blivit lanserad och jag kan plötsligt kalla mig bloggare. Ska jag vara helt ärlig, trodde jag inte att den här dagen skulle komma. När jag var yngre tyckte jag att bloggar verkade ytliga och onödiga, men det var mest för att jag inte var så insatt. Idag läser jag själv ett x antal olika bloggar och har insett vad man kan åstadkomma på en plattform som denna.

Namnet, Maskrosbarnet, refererar förstås till min uppväxt, som barn till missbrukare. Ett maskrosbarn är någon, som haft svårigheter i barndomen men trots det lyckas senare i livet. Det behöver inte bara handla om missbruk i hemmet, utan kan vara vilken problematik som helst. 

Mitt liv idag är så annorlunda som det kan vara jämfört med hur det såg ut när jag var yngre. Min mamma är fri från sina missbruk sedan några år tillbaka och vi (familjen) har äntligen fått möjligheten att bearbeta det som varit. Det som vi gick igenom önskar jag inte ens åt min värsta fiende, men det har gjort mig till den jag är och jag skulle inte ändra något om jag fick chansen. 

Med den här bloggen vill jag försöka ge en bild av hur det är att växa upp som barn till missbrukare. Jag vill påpeka att det jag skriver om baserar sig på mina självupplevda erfarenheter. Det här innebär att olika familjemedlemmar kan ha olika bilder av en viss händelse. Här får ni min version.

Jag kommer också att skriva om min vardag, för att visa hur normalt livet, trots allt, är. Dessutom skulle det här bli en väldigt tung blogg om allt endast handlade om missbruk, och det vill jag inte. Jag vill att bloggen ska ha en positiv ton. Ifall någon går igenom samma sak, hoppas jag att du kan få hopp om framtiden. Man måste våga hoppas på en bättre morgondag, annars orkar man inte. 

Jag hoppas att du ska hitta något intressant att läsa om. Ta gärna kontakt om det är något specifikt ämne du vill veta mer om eller tycker att jag borde skriva om.

// Maria

Kommentarer

 • Caroline 03/11/2016 9:58am (6 år sen)

  Hej och välkommen till Sevendays. Hoppas att du ska trivas här. Ska bli intressant att läsa din blogg. Allt gott till dig! <3

 • Malin 18/11/2016 12:48am (6 år sen)

  Hej :) Roligt med en blogg som handlar om ngt så viktigt, och ibland så svårt. Ska bli intressant att följa din blogg. Finns många maskrosbarn. Många som inte vågar/vågat prata om det eller får/fått hjälp. Du kan vara ett bra stöd för andra unga och vuxna och ge hopp. Tack för att du delar med dig. :)

  • Maria Hagberg 18/11/2016 4:51pm (6 år sen)

   Tack så mycket!

Skriv en kommentar