nikonisten black

Markna.

Skrivet av Johan Hagström 21.02.2015 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Alltid i mellanåt minns jag när jag var liten och det var marknad i stan. Spännande. Sockervaddhattara fanns och mycket annat intressant. På något sätt har ja en minnesbild av något i mandarinformat, som hade glittrigt papper runt och sen fanns det ett gummiband. Det var en grej jag tyckte om, den funkade ju lite som en jojo-for-dummies. Någon gång höll den ända hem, men allt för ofta avslutade den sin karriär då gummibandet brast och den rullade ner i stadssundet, då fanns där vatten. Men tillbaka till marknadsöversikten.


JH4 5580

Redan på vägen från parkeringen noterade jag att staden var uppyntad och smyckad för den stora festligheten.

 

JH4 5585

 Väl framme började jag kolla utbudet. Härligt med färggranna sockor och skodon, men inte kanske passande för dagens väder.

 

JH4 5588Snålblåsten agerade aktiv och ganska framstående marknadsförare av kalsonger i olika mönster.

 

JH4 5591

På matmenyn kunde man, förutom grillkorven, inhandla bakverk eller rentav en Kala Kukko eller renar åt hunden.
Metergodis fanns kilometervis, men jag fick besviket konstatera, att någon eu regel inte tillåter att man säljer ordentlig brakålakrits på dagens torg. Död fisk får man nog sälja. Jag passade på att köpa en plastkass full med härliga vinteräpplen.

 

JH4 5595Köp lite gott humör åt din nästa! Vilken härlig idé. Tänk dej att möta bankmannen i kritrandigt med en sådan på huvudet, eller svärmor (hon kanske har redan).  Försök i din fantasi fundera ut hur många glada leenden dessa kunde framkalla en vanlig vardag - och vad gör nu en lyckligare än att vara glad.

Eller i hotellhissen med de 7 övriga surpupporna som med ögonen svetsar fast sina skor i hissgolvet. Dra på en sådan och kolla reaktionen! Men reta inte upp svärmor i onödan.

 

JH4 5598Tänkte redan glömma våra marknaders stora hittklassiker - dammsugarpåsarna! Men de här på bilden är mera ekologiska och de behöver inga påsar. Kom att tänka på ein juttu i mina samlade 'sanna och osanna lögner från Kokkolanejden'.

Det var marknad i Gamlakarleby, Kvast-Åke från Öja sålde borstar och kvastar. Prosten N (namnen är fixerade) ville understöda Kvast-Åkes affärsverksamhet och köpte två tvåmarks borstar. När han tog fram plånboken sa Kvast-Åke:
"Lägg tå vara - ja er na liiti bakät i kålekte".

Kommentarer

  • Ingela 21/02/2015 5:59pm (7 år sen)

    Och du som påstod att du inte kan skriva. He stämber int!

    • Johan Hagström 22/02/2015 8:33pm (7 år sen)

      men bara imillanåt:)

Skriv en kommentar