header14

FYRA SKÄL TILL ATT VARA TACKSAM

Skrivet av Ronja Strömvall 27.01.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Det är viktigt att med jämna mellanrum stanna upp och fundera samt reflektera över vad man är tacksam för. Här hittade jag en lista med åtta skäl till varför man ska visa tacksamhet. Jag tänkte dela med mig av fyra punkter från den listan.

1. Tacksamhet skapar fler relationer: "Ett enkelt “tack” visar inte bara på artighet, det kan även ge nya vänner enligt en forskningsstudie publicerad i tidningen Emotion. Studien visar att när du säger ”tack” till en person blir sannolikheten större att den personen vill fortsätta er relation."

2. Tacksamhet förbättrar vår fysiska hälsa: "Tacksamma personer upplever mindre smärta och värk, och säger sig må bättre än andra människor, enligt en studie publicerad i Personality and Individual Differences. Tacksamma personer tenderar också att ta hand om sig själva och sin hälsa bättre, de tränar och äter mer hälsosamt samt går på fler hälsokontroller. Enligt forskare tenderar tacksamma människor också att vara mer optimistiska, vilket kan boosta immunförsvaret."

Tacksam

3. Tacksamhet förbättrar psykisk hälsa: "Tacksamhet minskar negativa känsloupplevelser, allt från avundsjuka och uppgivenhet till frustration och ånger. Forskning bedriven av Robert A. Emmons visar att tacksamhet ökar dina lyckoupplevelser och minskar depressioner.

4. Tacksamhet ökar empati och minskar aggression: "Tacksamma personer har en ökad tendens att vara mer sociala, även om andra beter sig otrevligt, enligt en studie vid University of Kentucky. Deltagarna som rankade sig själva högt på tacksamhetsskalan var mindre benägna att hämnas mot andra, även när de fick negativ feedback. De upplevde även mer känslighet och empati gentemot andra människor."

 

Nu tänkte jag lista några saker jag är extra tacksam och glad över just nu.

- Idag är det 28 dagar tills vi åker till USA!! Den 24.2 flyger jag, mamma, pappa och Simon till LA för att äntligen, äntligen träffa Wilma <3 Vi kommer vara i LA de första dagarna och sedan bila till San Francisco. Vi är i USA två veckor. Den andra veckan kommer vi flyga till Denver där Wilmas Au Pair familj bor (hon har bytt familj från San Diego till Denver) och spendera den sista tiden där!

Tacksam

- Jag är så tacksam för att jag får vara frisk och för att jag kan vara fysiskt aktiv. Hälsa är något jag inte aktivt tänker på desto mer förrän jag är sjuk eller inte kan träna/mår dåligt. Jag är tacksam varje dag för min hälsa! Jag vet inte vem jag skulle vara ifall jag inte kunde träna på det sättet jag gör nu.

Träning

- Jag har fått massa kvalitativ kompistid de senaste veckorna! Det är så befriande att få ventilera världsliga problem med mina vänner <3

Tacksam

Just nu är jag inne i en mycket stressig period i skolan. Det är massa saker som behöver bli påbörjade och gjorda. Trots detta är jag tacksam över att jag får till en balans. Jag tar mig tid att träna, träffa vänner, mysa med Simon och vila. Tillräckligt med vila är A och O för mig under såna här perioder.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar