GGB Header By Miss P

Barcelona

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 13.09.2019

Kategorier:
Taggar:

Mediterranean Sea Barcelona Spain By Miss P

Barcelona är ett kärt återseende och ett välkommet stop på vår resa. Underbart att återigen kunna spendera tid i denna stad. Tapas, Gaudi arkitektur och Medelhavet är en oslagbar kombination!

Gems Rocks Barcelona Spain By Miss P

Vår son tyckte det är underbart att spendera tid i havet både morgon och kväll utan en våtdräkt. Vattnet är klart som i Hawaii och vi kan se fiskarna simma. Längs med vattenbrynet finns många fina stenar. Naturens juveler.

Tapas Barcelona Spain By Miss P

Tapas är definitivt mitt favoritsätt att äta. Lite av flera goda och mindre maträtter. I Barcelona finns många restauranger med god tapas. På fotot ovan ses traditionella tapas: vitlöks räkor och friterad bläckfisk.

Capuccino Barcelona Spain By Miss P

En eftermiddagskaffe på en av alla ute cafeer är gott. Eftersom temperaturen är närmare 30 C skulle jag hellre dricka en iskaffe, men det är svårare att hitta förutom på Starbucks. Det är avslappnande att sätta sig ner och bara låta ögonen vila på det som pågår framför mig.

Om du har varit i Barcelona, vilken är din favorit restaurang?

 

Du kanske också gillar:


Montmartre

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 06.09.2019

Kategorier:
Taggar:

Seine Paris By Miss P

Längs med Seine finns en trevlig strandpromenad. På den kan du pröva på aktiviteter som stationär cykel och klättervägg. Du kan kolla in senaste gatumodet, eller bara strosa. Vid lunchtid kommer många för att äta sin lunch vid floden.

Montmarter Paris By Miss P

En av stadens mysigaste områden är Montmartre. Smala gator, varav många är stengator, många restauranger och butiker.

Sacre Coeur Paris By Miss P

Högst uppe på Montmartre finns den kända Sacré-Cœur kyrkan. Runt 11.5 miljoner människor besöker Sacré-Cœur varje år. Därmed är det mycket människor som står i kön som ringlar sig framför och in till kyrkan. Likaså är det flertalet bedragare på plats som påstår bl.a. att de tillhör en organisation för döva som de samlar in pengar till. Efter en stunds iakttagelse av dessa människor kan jag konstatera att vissa av dem lyssnar och pratar på telefonen.

Paving the Road Montmartre Paris By Miss P

Dessa stengator skall också förnyas. Prata om fysiskt jobb i 30 graders värme.

Notre Dame Chocolate Maison Georges Larnicol Paris By Miss P

I en av Maison Georges Larnicol chokladbutik i Montmartre finns denna enorma och detaljrika choklad miniatyr av Notre Dame katedralen. Väldigt imponerande!

Notre Dame and Seine Paris By Miss P

Med Notre Dame katedralen och Seine i bakgrunden tackar vi Paris för denna gång. Paris har varit mycket mer välkomnande än innan och bra service! Mycket amerikanska har vi hört överallt. Ibland glömde jag nästan att vi var i Paris.

Nästa ställe på vår resa är Barcelona!

Du kanske också gillar:


Louvre

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 29.08.2019

Kategorier:
Taggar:

Louvre By Miss P

Louvre är ett måste när du är i Paris! Museet har många olika utställningar och det finns något för alla. Kanske du vill se Mona Lisa, eller the Winged Victory of Samothrace, eller mattor från Ottomanska riket? Du kan gå på guidad tur eller gå själv. Se till att köpa biljett i god tid på förhand om du har begränsat med tid i Paris.

Louvre Paris By Miss P

 Taket i sig är ett konstverk! 

The Winged Victory of Samothrace Louvre Paris By Miss P

Kommer ihåg känslan när jag såg the Winged Victory of Samothrace för första gången för många är sen. Den är ännu en av mina favoriter på Louvre.

Ottoman Empire Development and Decline Louvre Paris By Miss P

Keramikplattor främst i blåa nyanser, men även i rött var representativt i Mecca och Medina under Ottomanska riket. De förekom vid Mihraben. Dessa plattor är från 1630-1850-talet.

Sculpture from Vanuatu Louvre Paris By Miss P

Ile de Malo, skulptur från Vanuatu. 

Iranian Ceramic Louvre Paris By Miss P

Underbar Iransk keramik från 1100 - 1200 talet.

Nok Sculpture Nigeria Louvre Paris By Miss P

Denna terrakottaskulptur kommer från Nok folket som fanns i Nigeria på 1000 f.Kr.-300 e.Kr. Först 1928 började arkeologer hitta de första terrakottaskulpturerna från Nok kulturen.

Liberty Leading the People Louvre Paris By Miss P

Klassiska Liberty Leading the People från 1830.

Mona Lisa DaVinci Louvre Paris By Miss P

Räkna med kö, mycket människor och ett snabbt ögonblick av tavlan om du vill se Mona Lisa. Förra gången jag såg Mona Lisa var hon i ett rum med flertalet andra tavlor och de som hade kommit för att se henne var ett tiotal. Denna gång var Mona Lisa i ett rum för sig själv och det var hundratals som väntade på sin tur att få se henne. Kanske en av de s.k. once in a lifetime upplevelserna.

 Du kanske också gillar:


Avenue des Champs Élysées

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 27.08.2019

Kategorier:
Taggar:

Fresh Flowers at Guerlain Parfumeur Paris By Miss P

Avenue des Champs Élysées är en väldigt turistig gata. Det finns otaliga banker, affärer och restauranger längs med gatan som alla har något att erbjuda. Många dyra och snabba bilar verkar också tycka om att visa upp sig här. Ett riktigt guldkorn bland allt det andra är Guerlain Parfumeur Boutique.

Guerlain Parfumeur Paris By Miss P

Det är en upplevelse att besöka Guerlains Flagship Store som finns i en byggnad från 1914. Här kan du köpa parfym, blanda din egen flaska med parfym, besöka terummet och få en skönhetsbehandling.

Guerlain Paris By Miss P

Vid denna disk kan du dofta på otaliga parfymer.

Avenue des Champs Elysees Paris By Miss P

Avenue des Champs Élysées

Arc de Triomphe Paris By Miss P

Den ståtliga Triumfbågen finns på Place Charles de Gaulle som är en rondell där totalt 12 gator strålar samman. Den ligger i ena ändan av den 2 km långa Avenue des Champs Élysées. Om du inte vill riskera livet genom att korsa rondellen (utan övergångsställen), vilket otroligt många människor verka vara villiga att göra, så finns det en gång under marken som tar dig till Triumfbågen.

 

Du kankse också gillar:


Château de Versailles

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 22.08.2019

Kategorier:
Taggar:

Chateau de Versailles Paris By Miss P

Château de Versailles har jag hört mycket om, men besöket på slottet motsvarade inte mina förväntningar. Tänker att det är tur att jag ej har spenderat tid där vid tidigare besök i Paris. Jag bör tillägga att vi endast besökte slottet och trädgården och skippade Trianon. Kanske en fest på slottet skulle ändra mitt intryck?

The Hall of Mirrors at Chateau de Versailles Paris By Miss PSpegelsalen

Om jag gör en topp tre så skulle Spegelsalen definitivt vara det bästa med slottet. Salen är mäktig med sina takkronor, speglar, marmor,  samt målningar och detaljer i taket.

IMG 7996

På andra plats skulle alla detaljerade tak komma. Titta vilket hantverk!

Chandelier at Chateau de Versailles Paris By Miss P

 Takkronorna skulle få ta tredjeplatsen. De kommer i olika stilar och därmed har vissa mer detaljer än andra.

Portraits at Chateau de Versailles Paris By Miss P

 Till botten listan hör alla väggar som är fyllda med porträtt på otaliga personer från taket till golvet.

Om du planerar att besöka Château de Versailles, se till att köpa biljett innan och planera att vara där minst en hel dag eftersom området är enormt stort.

 

Du kanske också gillar:


Eiffeltornet

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 20.08.2019

Kategorier:
Taggar:

Eiffel Tower Paris By Miss P

Eiffeltornet är ett av de tre populäraste turistattraktionerna i Paris och besöks av cirka tjugotusen människor per dag. Om du planerar att åka till Paris för första gången så rekommenderar jag att besöka Eiffeltornet. Se till att köpa biljetten ett bra tag innan din resa så du är garanterad inträde eftersom biljetterna blir slutsålda under semestertider.

7th Arrondissement Paris By Miss PUtsikt över sjunde arrondissementet.

Det är länge sen jag var uppe i Eiffeltornet. Jag kommer ihåg att vädret var mulet med lite regn, så denna gång planerade vi att maxa upplevelsen genom att boka inträdet 2 h innan solen skulle gå ner så att vi förhoppningsvis skulle få se Paris under dagsljus, skymning och nattljus.

Champs de Mars Paris By Miss P

 Champ de Mars

Seine River in Paris By Miss PUtsikt över åttonde (till vänster om Seine floden) och sjunde (till höger om floden) arrondissementet.

Förutom att bekanta sig med hur Paris ser ut ovanifrån, har du även möjlighet att äta på restaurang eller cafe på Eiffeltornet. Restaurangen har en klädkod och bör reserveras i tid. Vill du fira med champagne att du besöker tornet, så kan du köpa det på plats. Det finns naturligtvis också turistshoppar.

Jardins du Trocadero Paris By Night By Miss P

Jardins du Trocadéro

Seine By Night By Miss P

Tänk så vyn ändras beroende på tid på dygnet. Lika vackert som det är att se Paris under tidig kväll är det att se Paris tidig natt. 

Eiffel Tower Paris Elevator By Miss P

Du kan besöka Eiffeltornets 1:a, 2:a och top våning, beroende på vilken biljett du köper. Jag tycker att det är definitivt värt att köpa biljetten till toppen för att det ger dig en annan utsikt än från 1:a och 2:a våningen. Du kan välja mellan att åka hiss eller promenera i trapporna från gatunivån till 1:a våningen. Fotot ovan är taget från hissen när vi åkte ner från toppen.

Eiffel Tower Paris By Night By Miss P

Varje kväll vid heltimme bjuder Eiffeltornet på en gnistrande show i 5 minuter som syns över Paris. Det känns som grädde på tårtan om du råkar vara där när showen tar plats. Kortet ovan är taget efter showen för vi råkade komma ner med hissen precis som den gick och hann endast filma en liten snutt innan det var över.

Om du har besökt Eiffeltornet, hur var din upplevelse?

Du kanske också gillar:


Paris

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 19.08.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Laduree Paris By Miss P

Paris är vårt andra ställe att besöka på semestern. Efter att vi har spenderat lite över en vecka med familjen i NY är vi redo att vara turister i några dagar. Vi hinner bara komma till hotellet så får vi ett meddelande från Phelas en kompis att de bor på ett hotell som ligger 5 minuter från oss. Denna sommar har Phela ett tiotal vänner som reser runt i Europa så chansen fanns att någon råkar vara i Paris när vi är där.

Macarons at Laduree in Paris By Miss P

Ett måste är ett besök till en av Ladurees cafer som säljer klassiska macarons.

Vive La France By Miss P

Vive La France!!

Fleuriste Paris By Miss P

När jag reser tycker jag om att promenera omkring i området jag besöker. Det ger mig pulsen på stället och chans att träffa lokal befolkningen. Många gånger kan det leda till nya kontakter och lokala tips om restauranger och om vad jag inte får missa under mitt besök.

La Terrasse du 7e in Paris By Miss P

Vår första middag i Paris åt vi på La Terrasse du 7e. En restaurang där de stora glasfönstrena är öppna mot gatan och menyn erbjuder traditionella franska rätter men även main stream rätter, så det finns något för alla. Utmärkt service och vi var alla nöjda över maten vi hade valt!

Har du besökt Paris? Om, vilket är ditt bästa minne från besöket?

 

Du kanske också gillar:


Manhattan By Night

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 15.08.2019

Kategorier:
Taggar:

Empire State Building By Miss P

Empire State Building är kanske den kändaste byggnaden på Manhattan. Ståtlig under dagen, men vackrare under natten. ESB ger mig goose bumps och känslan av att jag lever och att livet är kort (d.v.s. ta vara på varje minut!!), precis som Golden Gate bron i San Francisco. 

Flat Iron Building By Miss P

Flatiron Building, en annan av Manhattans ikoniska byggnader. Med sina 22 våningar inrymmer den främst företag, med några affärer på bottenvåningen.

Manhattan By Night By Miss P

 The hustle and bustle på Manhattan pågår oavsett tid på dygnet.

Soft Serve Ice Cream By Miss P

En av de sena kvällarna var det så varmt att vi bestämde oss för att kyla ner oss med lite glass. Men glassen smalt snabbare än vi hann äta den.

After the Rain By Miss P

En klar himmel i NY kan plötsligt bjuda på ösregn under några minuter för att sluta lika snabbt.

US Flag at Times Square By Miss P

På Times Square hittar du denna flagga som är en av väggrna till U.S. Armed Forces rekryterings station.

Catching the M Train By Miss P

Manhattan på kvällen är lika intressant som på dagen. Den har så mycket att erbjuda! Bokaffärer, restauranger, gatuartister - listan kan göras lång. Det är oftst tiden som inte räcker till.

 

Du kankse också gillar:


Manhattan levererar

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 10.08.2019

Kategorier:
Taggar:

JGoldcrowns Heart By Miss P

Manhattan levererar alltid! Oavsett var på ön du är. Älskar James Goldcrowns hjärtan som skapar flera färgglada murals på olika ställen runt Manhattan.

Parking Lot in NY By Miss P

Bästa sättet att ta sig fram på Manhattan är att åka tunnelbana, promenera eller åka med en bilservice. Men kör du och behöver parkera bilen, så kan detta bli din parkering under dagen.

The beach was brought to Rockefeller Center By Miss P

Kan inte du komma till stranden, så kommer i alla fall sanden till dig vid Rockefeller Center.

Fresh Flowers For Sale By Miss P

Nästan oavsett tid på dygnet finns det någon corner store som säljer färska blombuketter. Vem vet när du känner för att plocka upp en bukett på vägen? 

New Yorks Finest In Front of Hudson Yards By Miss P

NYPD, New York Finest minibilar parkerade bredvid det enorma projektet Hudson Yards. Kontraster till max.

Counterfit Purses For Sale On The Street By Miss P

De turister som kommer för att hitta counterfeit produkter kan alltid hitta dem på gatan istället för i affärerna på 5th Avenue.

Poetry For Demand By Miss P

Gatuartisterna är många och ideerna är kreativa för att attrahera människor som förhoppningsvis ger en slant. Iakttog Poetry On Demand artisten en eftermiddag och just då verkade han inte ha några kunder. Förhoppningsvis har han fler en annan tid.

Classic I Love NY Tshirts By Miss P

Är imponerad över att denna logo ännu säljer. Den har funnits länge och kanske inte är den snyggaste men säljer gör den. Oavsett om du har varit på Manhattan eller ej, så är chansen stor att du har sett den på kläder eller saker.

 

 Du kanske också gillar:


Play It Loud på MET museet

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 05.08.2019

Kategorier:
Taggar:

Play It Lout at the MET By Miss P

Metropolitan Museum of Art, MET, i New York har för närvarande en utställning som heter Play It Loud: Instruments of Rock & Roll. Utställningen pågår tills den 1 oktober, 2019.

Vid ingången till utställningen ses ovanstående vägg med Chuck Berrys Gibson gitarr ES-350T som han använde vid inspelningar och uppträdanden i slutet av 1950-talet och i början av 1960-talet. Chuck Berrys gitarrsolon fick andra musiker inom Rock & Roll att börja använda gitarren som soloinstrument istället för saxofon och piano. John Lennon lär ha sagt (1972) "If you had tried to give Rock & Roll another name, you might call it Chuck Berry."

Flying V Guitar Played by Jimi Hendrix By Miss P

Jimi Hendrix spelade på Gibson gitarren the Flying V mellan åren 1967 - 1969. Hendrix skall ha använt gitarren för solot på "All Along the Watchtower" på skivan Electric Ladyland. Innan Hendrix gav bort gitarren i slutet av 1969, målade han den med nagellack. Efter många år återställdes Hendrix original målning på gitarren som ses ovan.

Coral Electric Sitar Played by Steve Miller and Sitar Played by Ravi Shankar By Miss P

En av många favoritintstrument är sitaren. Till höger ses Steve Millers elektriska sitar från 1970-talet och till vänster ses sitaren som Ravi Shankar spelade på tills han gav den till Shelby Singleton vid Mercury Records på tidigt 1960-tal. (Måste nypa mig i skinnet för att jag har fått se en av Shankars sitarer IRL.)

Artpop Piano Played by Lady Gaga By Miss P

Vad vore livet utan Lady Gaga? Antagligen tråkigt och mer färglöst! Ovan ses Lady Gagas Artpop Piano som hon spelade på när hon besökte Jimmy Fallon på Tonight Show 2014.

Custom FB4 Bass Played by Flea By Miss P

Basen till vänster är Fleas från Red Hot Chili Pepper. Den är en custom made bas gjord av Modulus. Flea har täckt basen med klistermärken av sina favorit punkband. Basen användes vid inspelningen av By the Way skivan och därpå följande turne 2002-2003. 

Instruments Played By the Beatles By Miss P

En klassisk syn! Till vänster är John Lennons 12-strängade gitarr som han spelade på under Beatles North America Tour 1964 och instpelningen av A Hard Day's Night och Beatles for Sale.

Ludwig trumsettet är det första Amerikanska trumsettet Ringo Starr ägde. Starr använde trumsettet på den Europeiska turnen 1963 - 1964. För att Starr skulle kunna bevisa att trumsettet var Amerikansks, så lät han ägaren Ivor Arbiter av Drum City där han köpte trumsettet designa logon The Beatles på bastrummans mitt, så han kunde behålla Ludwig på toppen.

Gitarren till höger är George Harrisons första elektriska gitarr som han började använda 1959 när Beatles skiftade sin musikstil mot den Amerikanska pop-influerade elektriska ljudet. Gitarren hade signaturer av Beatles medlemmarna, men det var deras road manager Neil Aspinall som hade skrivit dem.

IMG 6825 Passande poster från Woodstock som firar 50 år i mitten av denna månad.

Utställningen har massor med gitarrer som bl.a. Prince, Jimmy Page, James Hetfield, Buddy Holly och Neil Young har spelat på. Likaså fanns en av The Roots hela scenuppsättning på plats, liksom ett av Jerry Lee Lewis piano, och posters från många olika konserter. Har du möjlighet att besöka utställningen så rekommenderar jag den varmt!

Har du varit på någon utställning i sommar?

Du kanske också gillar: