california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Big Little Lies - Big Sur

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 02.06.2018 | 0 Kommentarer

Taggar:

Bixby Bridge Big Sur By Miss P2

Big Sur är det tredje och sista området som jag tar er på tur till vars vyer kan ses i tv serien Big Little Lies. Big Sur är ett område som sträcker sig 114 km från Carmel-by-the-Sea i norr till San Simeon i söder, längs med Stilla Havets kust på ena sidan om välkända Highway 1 och med Santa Lucia bergen på den andra. Området har flera State Parks där du kan campa och det finns många vandringsleder att utforska.

At the campground in Big Sur By Miss P

Vårt lilla egna område på campingplatsen bland Redwoods.

Reading Syd Osterbotten By Miss P

Till och med Syd-Österbotten kom med på camping.

I Big Sur kan du campa både i Redwood skog och vid havet. Många ställen bör bokas minst ett år innan om du vill vara säker på att få plats vid ett speciellt datum. Du kan välja mellan att hyra stuga, sätta upp ett tält, eller parkera din husbil. Det campingställe vi har varit på har ingen mottagning för telefon eller uppkopplingsmöjlighet via wi-fi, så man kopplar verkligen av från omvärlden under den tiden du är på campingområdet.

Keyhole Arch on Pfeiffer Beach By Miss P2

Nära Big Sur Village finns Keyhole Arch på Pfeiffer Beach. Runt vintersolståndet strålar ett speciellt ljus genom Keyhole Arch som får många människor att färdas längre ifrån för att se det. Vägavfarten till Keyhole Arch är lätt att missa och parkeringsplatsen är minimal. Det bästa är att planera att parkera vid vägkanten av den redan smala vägen, lite längre bort från stranden, och sen promenera. Oavsett årstid är Keyhole Arch värt att besökas!

Big Sur Bakery Restaurant

Big Sur Bakery som finns i Big Sur Village är ett favoritställe som vi besöker varje gång vi är i Big Sur. Under dagen kan du äta brunch/lunch eller beställa något från deras bageri, och på kvällen serveras middag.

Big Sur Bakery Restaurant By Miss P

Bakgården på Big Sur Bakery & Restaurant är mysiga att sitta på om det finns plats.

Julia Pfeiffer Burns Waterfall By Miss P2

Julia Pfeiffer Burns State Park är en riktig juvel med vandringsleder, strand och vattenfallet McWay Falls som ses här (till vänster).

Bixby Bridge By Miss P

Bixby Creek Bridge som öppnades 1921 ses många gånger i tv serien Big Little Lies. Bron är en utav många sevärdheter som Big Sur bjuder på. Kommer du till Kalifornien är Big Sur området ett måste att besöka. Big Sur Village ligger 3 h sydväst med bil från Palo Alto. Du kan hinna besöka någon del av Big Sur under en dag, men två dagar minst är att föredra. 

Julia Pfieffer Burns State Park By Miss P2

Den underbara kusten är alltid lika förtrollande. Tröttnar aldrig på den.

Sunset Pacific Ocean By Miss P

Avslutar denna tre delars serie med en solnedgång i Stilla Havet. Har du några frågor om Monterey, Carmel-by-the-Sea eller Big Sur så är du välkommen att höra av dig!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar