california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Big Little Lies - Monterey

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 22.05.2018 | 0 Kommentarer

Taggar:

Monterey Bay By Miss P

I sju avsnitt våren 2017 kunde vi följa med de tre mammorna Madeline, Celeste and Jane i HBOs tv-serie Big Little Lies som baseras på författaren Liane Moriartys bästsäljande bok med samma namn. Serien utspelades i kuststaden Monterey som ligger 1.5 h med bil sydväst från Palo Alto. Många var de gånger som jag nickade igenkännande till scener som utspelades i serien och vyerna jag såg. Vyerna i serien kommer från olika delar av Kalifornien med bl.a. scener från de tre kustområden Monterey, Carmel-by-the-Sea och Big Sur som ligger bredvid varandra. Om du kommer till Kalifornien så rekommenderar jag dig att besöka dessa tre närliggande men olika områden. Jag kommer att skriva tre inlägg, ett från varje område. Först ut är Monterey! 

Ice Plants By Miss P

 Ice plant 

Ocean View Blvd in Monterey By Miss P2

Första gången jag kom till Monterey var för ett julfirande med mitt dåvarande jobb. Kommer ihåg när vi körde på Highway 1 och såg de höga sanddynerna som öppnar upp med Stilla Havet bakom sig strax innan man viker in mot Monterey. Det var en natt på lyxiga Monterey Plaza, med golf på Pacific Grove under dagen och massage på eftermiddagen innan en privat middagen med de anställda och deras partnerns på kvällen. Vi dansade in till småtimmarna på ett lokalt ställe med ett bra live band.

Cannery Row Company By Miss P

Cannery Row

The Clement Montery By Miss P

Det som fick mig att älska Monterey från första besöket är Stilla Havet som omsluter staden delvis med dess vilda vågor som slår upp mot klipporna som finns bredvid och bakom golfbanan Pacific Grove. Havet är mäktigt och jag älskar den friska luften. Vissa delar av året kan man man se valar, delfiner och hajar i havet. Monterey Bay är en del av den 444 km långa fristad, Monterey Bay National Marine Sanctuary, som fick federalt skydd längs med Kaliforniens kust som totalt täcker 15.783 kvadrat km av havet. Här finns 34 olika arter av däggdjur, fler än 180 typer av sjöfåglar och fler än 525 olika typer av fiskar. Djupaste stället är 3.250 km under havsytan. 

Table with a view in Monterey By Miss P

Underbar utsikt från en av alla restauranger på Cannery Row.

Ahi on an Himalayan salt cube By Miss P

Monterey med nästan 30.000 invånare har en del att erbjuda en besökare. Monterey Bay Aquarium är populärt och ligger i ena änden av Cannery Row som en gång var ett centrum för sardin fabriker. Idag är det en gata med restauranger som erbjuder utsökta fiskrätter, små butiker och cafeer. Presidio of Monterey, som är en US Army bas, är en utav två Center (den andra finns i San Antonio, Texas) för USAs försvarsdepartement som utbildar militärer i fler än 25 språk och kulturer och den finns i Monterey. 

Shop on Cannery Row By Miss P

Monterey By Miss P

Att promenera längs med kusten på Ocean View Boulevard i Monterey och blicka ut över Stilla Havet är bland det bästa som finns i livet. Å andra sidan har jag alltid älskat havet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar