california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

COVID-19 & Silicon Valley

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 08.03.2020 | 0 Kommentarer

San Francisco SF Dowtown SF Ferry Building SalesForce Tower Transamerica Pyramid CA By Miss P

När de första nyhetskanalerna började rapportera om COVID-19, också känt som coronaviruset, tänkte jag att det kommer snart att finnas i Bay Area och Silicon Valley med tanke på den internationella hub det är. Jag tror dock att ett första fall av COVID-19 var bekräftat i Finska Lappland innan Bay Area.

När det gäller viruset tänker jag att det finns nästan lika många åsikter om det som det finns människor. Enligt nuvarande statistik är det större chans att dö från den årliga influensan än COVID-19. Det gäller att som alltid tvätta sina händer och undvika att röra sitt ansikte för att minska risken att få viruset.

Hur påverkar COVID-19 Silicon Valley?

I Santa Clara County (län) som vi bor i med 2 miljoner människor finns i dag 24 bekräftade fall av COVID-19. På fredag för en vecka sen fick vi veta att en förälder med barn i Palo Alto Unified School District kanske hade blivit utsatt för smitta av viruset och därmed togs barnen ur skolan, varav ett barn går i min sons skola. I nuläget finns inget bekräftat fall av viruset relaterat till skolan.

I fredags kom beskedet att en anställd på mitt jobb har testat positivt på COVID-19. Alla sändes hem från jobbet och djuprengöring av alla byggnaderna påbörjades. I 2 veckor framöver kommer alla att jobba hemifrån. Jag har inte varit inne på kontoret på ett tag så om jag blir smittad är det inte från jobbet.

Direktören för folkhälsan i Santa Clara County Dr. Cody sa i fredags via ett pressmeddelande att företag i Silicon Valley bör överväga att låta sina anställda jobba hemifrån om möjligt. Likaså bör företagen skjuta upp jobbresor och event med större folksamlingar. Omgående meddelade flera tech företag som Facebook, LinkedIn och Google att de låter sina anställda jobba hemifrån under de kommande veckorna ifall om deras arbetsuppgifter tillåter det.

På lördag morgon meddelande Stanford University att deras klasser på Campus kommer att övergå till online klasser för de kommande två veckorna efter att en fakultetsmedlem har testat positivt för viruset. Två studerande vid universitetet har självmant gått i karantän efter att de tror sig ha blivit smittad av viruset.

Om tre veckor är det tänkt att musikklasserna på Palo Alto High School skall åka iväg till New York för att bl.a. delta i en musiktävling. I torsdags när vi var på det sista föräldramötet innan resan så var resan ännu på gång. Återstår att se om resan blir av. Mycket kan hända på tre veckor.

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar