california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Finländska julmarknaden

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 17.12.2019 | 1 Kommentarer

Homemade knitted socks Knitted socks Finnish Christmas Fair Palo Alto CA By Miss P

I lördags var den andra årliga Finländska julmarknaden i Palo Alto.  Ifjol ordnade Finlandia Foundation San Francisco Bay Area Chapter den första julmarknaden och den blev en success. Medan marknaden i fjol var på ett mindre ställe, så hade de i år flyttat till ett större ställe. Årets marknad hade utökats med ett område för barnpyssel, fotografering med jultomten och fler försäljare.

Fazer Fazer Chocolate Fazer Candy Finnish Candy Finnish Christmas Fair Palo Alto CA By Miss P

I godis och matväg fanns det en hel del att välja mellan. Det blev bl.a. en del rågbröd, mycket choklad och lite lakrits för min del. Var inställd på matbordet, så jag glömde att ta kort av de andra försäljarna, förutom de som sålde underbara hemstickade strumpor.

Träffade flera vänner och en f.d. jobbkompis från Uleåborg som jag inte har sett på några år. Så trevligt!

Sjoblom Glogg Glogg Napa CA By Miss P

Några flaskor glögg blev det också. Glögg är ingen dryck som genomsnittsamerikanen känner till. När jag har introducerat den till mina vänner så har den inte varit speciellt populär. Några special affärer säljer olika variationer av glögg. Men ifjol började en svensk i Napa att tillverka en glögg som är riktigt god och inte för söt.

Jag hoppas verkligen att denna marknad kommer att fortsätta varje år! Uppskattar att kunna köpa mat och godis från Finland. Extra lyxigt är att det råkar vara på gångavstånd hemifrån.

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

  • Christer Lovmark 17/12/2019 5:01pm (24 månader sen)

    Ja,a Petra. Det kommer fram manga goda men dom har senaste manaderna mycket svar for mig nar jag ser Golden Gate Bridge there darifran min enda sota dotter skulle bli 35 I October men hon jumped the bridge I September och ar nu inte mera har I livet. Jag bodde dar runtom I the bay area for 40 ar och ar hemma nu I Vasa Finland men julen blir inte sa harlig sedan den var plannerat att dottern skulle vara har och njyta utav den goda finska maten etc, etc men ok, hoppningsvis andra har det bra. Sa igen, nar jag ser bron dar sa komdet sorgliga minnen. Ja, till och med dottern och jag har varit uppe I tornet......….....................….TCB

    • Petra Lillandt Durosinmi 18/12/2019 1:36am (24 månader sen)

      Hej Christer, Tack för din kommentar. Högtider och firanden är inte bara glada stunder. Det är många som firar ensam. Många gånger blir högtider kanske inte som vi tänkt oss. Jag är ledsen för din förlust. Kan inte tänka mig hur det är att förlora sitt barn. Jag har själv förlorat någon som stod mig nära till självmord. Det tar tid att helna och smärtan är outhärdlig. Jag hoppas att du kan tänka på de fina stunder ni hade tillsammans, som när ni var uppe i tornet på GGB. Jag önskar dig en fridfull julhelg och hoppas att du kan tillbringa den med någon.

Skriv en kommentar