california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Internships och Co-ops praktikanter = win-win för studeranden och företag

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 19.10.2018 | 0 Kommentarer

 A Group of Interns at a SF Giants Game By Miss P Med en grupp praktikanter på en San Francisco Giants Baseball match.

Internship och Co-op (Cooperative Education) praktikplatser är en win-win situation för företag och studeranden! Både Internship och Co-op är oftast enbart för studeranden som aktivt jobbar mot sin high school, bachelor, magister, eller doktorand examen under tiden de gör sin praktikplats. Studierna relaterar oftast till uppgifterna under praktiktiden. Företag som har tagit väl hand om sina praktikanter kan ofta se praktikanterna återvända som heltidsanställda.

 

Internship vs Co-op

Internship är en praktik som kan vara från några timmar till heltid per vecka i någon månad, oftast under sommarlovet. En del företag erbjuder internship som kan pågå under skolterminen. Medan en Co-op praktik utförs heltid (40h/vecka) under en eller flera terminer i stället för att den studerande deltar i skolklasser.

Båda praktikplatserna ger den studerande hands-on erfarenhet från arbetslivet. Förhoppningsvis har den studerande kunnat bygga upp en bra relation med sin mentor på jobbet och kanske därmed fått en mentor för livet. En praktikplats ger den studerande möjlighet till att bygga upp sitt nätverk för framtiden och att få någon som kan ge referenser för det jobb som har blivit utfört när det behövs. För en del studeranden blir företaget som de utförde sin praktik på deras första arbetsplats efter att de fått sin examen.

 

Var hittar du mer information om lediga Internships och Co-ops?

I USA kand du hitta lediga praktikplatserna på företagens career websidor, där även lediga heltidstjänster finns. Det bästa är att gå direkt till det företag som du önskar praktisera hos och söka upp lediga praktikplatser. Vissa företag har praktikplatserna uppe på sin career websida redan i januari månad om praktiktiden är under sommaren. Medan andra företag kan ha ett rullande schema för sina praktikplatser. En del universiteten har egna career websidor med lediga praktikplatser från olika företag, medan andra universitet använder sig utav någon av de populära career portalerna som Handshake.

 

Tips på vad du kan göra så din ansökan ej drunknar i mängden!

Om du känner någon på det företag där du planerar att söka en praktikplats, kontakta den personen och fråga om hen kan refer dig. En referral ökar dina chanser till att få en intervju med rekryteraren för den specifika praktikplatsen. En intervju är lika med en fot in! Lycka till!

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar