california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Lake Tahoe

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 06.04.2018 | 1 Kommentarer

Lake Tahoe By Miss P

Lake Tahoe eller Tahoe i folkmun hänvisas oftast till området runt sjön Lake Tahoe i bergskedjan Sierra Nevada som ligger 345 km nordöst om Palo Alto på gränsen mellan staterna Kalifornien och Nevada. Det finns 17 skidområden (utförsåkning och längd) i Tahoe med Heavenly som det största och Squaw Valley som kanske det mest kända från att ha varit värd för vinter OS 1960. Naturen är fantastisk och det finns oändliga hiker att utforska. Området bjuder på kända årliga motorcykelträffar, reggaefestivaler, båtmässor och golftävlingar. Delen av Tahoe som tillhör Nevada bjuder på gambling (som är legalt i Nevada men inte i Kalifornien).

Tahoe By Miss P

Sjön Lake Tahoe är 35 km lång och 19 km bred med 115 km strandlinje. Sjöns yta ligger 1900 meter över havet, vilket gör den till den största alpine (yta över 1524 m.ö.h) sjö i Nordamerika. Lake Tahoe är den andra djupaste sjön i USA med ett djup i medeltal på 330 meter och med djupaste stället på 501 meter. Sjön är den andra största i volym i USA. Om Lake Tahoe skulle tömmas på sitt vatten utöver hela Kalifornien, så skulle hela staten täckas i 35 cm vatten. Det kalla vattnet och elevationen på Lake Tahoe gör vattnet i sjön väldigt klart och du kan se 30 meter ner. Lake Tahoe omsluts av berg på alla sidorna. 

Map of Lake Tahoe and Some of the Ski Resorts By Miss P

Tahoe är absolut värt ett besök om du har vägarna förbi. Det finns många små byar runt om sjön och lite högre upp i bergen (främst i norra Tahoe) som erbjuder olika typer av övernattningsmöjligheter, aktiviteter och restauranger. Här finns allt från det enkla till det exklusiva. Något för alla!

Kommentarer

  • Julia Holmqvist 06/04/2018 6:35pm (4 år sen)

    Alltså utsikten ser helt fantastisk ut! När vi kör i Sacramento en solig dag så ser man bergen och snön, måste nog ta mig tid att besöka stället :)

    • Petra Lillandt Durosinmi 07/04/2018 3:10am (4 år sen)

      Ja utsikten är underbar! Se till att åka upp i Heavenlys gondol i South Lake Tahoe så får du se hela sjön uppifrån. :)

Skriv en kommentar