GGB Header By Miss P

Lucka 15: Volontära med jobbet

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 15.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Habitat for Humanity San Francisco Habitat for Humanity San Francisco CA Volunteer Coworkers Work By Miss P

Habitat for Humanity är en global nonprofit organisation som finns i 70 länder. I USA jobbar organisationen lokalt i alla stater med att bygga prisvärda hem tillsammans med familjer som behöver ett hem och annars inte har råd att köpa ett. De familjer som blir de nya ägarna av hemmen måste volontära ett visst antal timmar för att bygga dem tillsammans med andra volontärer. På så sätt kan priset hållas nere jämför med vad marknadspriset är för ett motsvarande hem i samma stad.

Habitat for Humanity San Francisco Habitat for Humanity San Francisco CA Volunteer Coworkers By Miss P

Detta bygge med 36 lägenheter är i Daily City som är 20 minuter med bil söder om San Francisco. Kommer jag ihåg rätt fick familjerna köpa sina lägenheter för $300,000 istället för vad en motsvarande lägenhet skulle kosta på marknaden, vilket är närmare ett tredubbelt pris.

Habitat for Humanity San Francisco Habitat for Humanity San Francisco CA California Volunteer Coworkers Work By Miss P

Jag volontärade med jobbet hos Habitat for Humanity. De flesta företag som jag har jobbat på i Silicon Valley ger sina anställda möjlighet att volontära på olika ställen under året. Det är fantastiskt när företagen står för sina värderingar och faktiskt agerar på det (och inte bara pratar). Jag tycker att det ger så mycket att volontära med jobbet. Samtidigt som vi t.e.x. hos Habitat för Humanity kan bidra med arbetskraft till en annan människa för att underlätta deras möjlighet till att köpa ett prisvärt hem, så får vi umgås med våra arbetskompisar. Ofta blir vi indelade i olika grupper och vi har möjlighet att lära känna en annan människa som jobbar på samma företag, men som vi kanske aldrig har sett innan (beroende på hur stort företaget är), eller så jobbar vi under olika functions och därmed inte känner varandra.

Habitat for Humanity San Francisco Habitat for Humanity San Francisco CA California Volunteer Coworkers By Miss P

När jag volontärade på byggplatsen ovan byggde jag andra våningens tak, vilket skulle småningom bli tredje våningens golv. När jag tittade ner därifrån jag satt såg det ut som på fotot ovan. Det gällde att inte tappa spikar eller hammare ifall om någon skulle råka gå inunder. Alla måste ha en s.k. hard hat på sig. Men jag ville inte skada någon.

Ser framemot när Covid tillåter oss att volontära igen med jobbet!

 

Brukar du volontära med ditt jobb?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar