GGB Header By Miss P

Lucka 16: Fosterförälder till kattungar & hundar

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 16.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Cooper Baby

Jag har en bekant som är en fosterförälder till upphittade kattungar och en annan som fostrar hundar under tiden hunden är i övergång från sitt f.d. hem i väntan på att hitta sitt s.k. Forever Home. Båda bekanta gör ett otroligt jobb som många inte ens tänker på att det existerar. Utöver att vara en fosterförälder till kattungar och hundar har det båda sina heltidsjobb och familjer.

På kortet ovan är vår katt Mr. Cooper några dagar gammal, men idag är han snart 4 år gammal. Mr. Cooper kom till världen med tre andra syskon, varav en som hade dött när kattungarna hittades. Mamman var en vildkatt som rörde sig i området av ett hus i skogen 30 minuter från oss. De tror att mamman hade skrämts iväg för att hon inte kom tillbaka för att ta hand om ungarna och då kontaktades min bekant för att fostra de upphittade kattungar.

Mr. Cooper Cooper Palo Alto California Cat Adopted Kitten Best Cat By Miss P

Kattungarna fostras tills de adopteras eller fortsätter till ett shelter ungefär vid 5 veckors ålder. Under de 5 veckorna blir det lite sömn för fosterföräldern som matar kattungarna upp till 6 gånger per dag, varav till en början med små flaskor. Nu som då blir någon av kattungarna sjuka och behöver besöka veterinären. Mr. Cooper var så sjuk ett tag innan vi fick honom så vi var rädd att han inte skulle klara sig. Kattungarna är potty trained när de lämnas över till sitt nya hem, eller ett shelter, vilket kräver en hel del tålamod liksom tid av fosterföräldern. Om du skall ta emot en av kattungarna som min bekant fostrar, så kommer du att få ett besök av henne i ditt hem där ni går igenom olika saker som säkerhet i hemmet. Likaså får du åka och hälsa på din blivande kattunge några gånger innan den kommer hem med dig. Allt för att ni skall vara en bra match och ditt hem skall bli ett Forever Home.

Hundarna som fostras av en annan bekant kommer endera från hem som inte kan ha dem längre på grund av olika orsaker, eller så har hundarna blivit upphittade/övergivna. Hon fostrar varje hund mellan några månader till något år. Det beror mycket på hundens bakgrund och möjligheten till att hitta en match med ett hem som förhoppningsvis kommer att kunna ha hunden tills hunden levt sitt liv.

Min uppmaning till dig är att endast ta ett husdjur om de kan få plats i ditt hem och ditt liv för de följande 16 - 18 åren, ifall om de får leva så länge. Om du har en katt, snälla kastrera eller sterilisera den så fler kattungar slipper födas så att de inte lämnar vind för våg och i sin tur får fler kattungar. Om du tar en hund, kolla innan att den typ av hund du kommer ta passar din livsstil. Väljer du t.e.x. en jakthund, se då till att bl.a. ha tillräckligt med tid dagligen för längre promenader.

 

Husdjur ger mycket glädje, men du måste också ta hand om dem!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar