GGB Header By Miss P

Lucka 17: Mental hälsa

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 17.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Do Not Fade Away Suicide Prevention Line 1 800 273 8255 You Are Never Alone By Miss P

Hur mår du?

Jag tänker att det är bra att ofta ställa sig själv frågan: Hur mår jag? På djupet. Bör jag prata med en vän dagligen? Bör jag gå till en counselor? Bör jag tillhöra en support grupp? Bör jag se till att röra mig mer fysiskt? Bör jag ändra min kost? Bör jag spendera mer tid i naturen?

 

Hur mår din familj, dina vänner, dina bekanta och dina grannar?

Om jag mår bra, vem i min närhet kan jag stödja med check in telefonsamtal eller check in videosamtal? Kan jag stödja någon genom att gå på promenad med dem, eller kanske koka mat tillsammans? Kan jag hjälpa någon med något annat de önskar hjälp med?

 

I år får du se det som en prestation att vara här när det nya året börjar!

År 2020 har varit ett år som vi kommer minnas. De flesta tänker jag har haft någon eller några utmaningar under året. Jag tänker att du får se det som en prestation i sig att ha levt detta år.

 

Om du har möjlighet

De är många som har olika typer av mentala hälsoproblem och behöver hjälp. Om du har möjlighet, donera pengar till en av alla organisationer eller ställen som jobbar med mental hälsa! Mental hälsa är omfattande och innebär många olika områden. Tyvärr får den mentala hälsan inte lika mycket uppmärksamhet som en del andra sjukdomar och finansieringen är därmed ofta skral eller fattas.

 

Kom ihåg att du är aldrig ensam! Det finns alltid någon du kan tala med!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar