GGB Header By Miss P

Lucka 18: Volontära vid barnets skola

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 18.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ice skating at the Winter Lodge in Palo Alto By Miss PDet årliga skridsko eventet för lågstadieskolan är främst baserat på att föräldrar volontärar.

När Phela började Kindergarten blev vi som föräldrar informerade om alla de möjligheter som fanns att volontära under skolåret. Trots att klasserna hade en lärare och ofta en lärarassistent per 22-24 barn, efterfrågades minst en eller fler föräldrar att volontära i många av klasserna. Upp till tre föräldrar efterfrågades att volontära per matematiklektion, vilket barnen hade varje dag i lågstadiet. Utöver volontärer i klassen behövde skolan ibland volontärer som körde barnen till studiebesök. Andra gånger behövde volontärer köra för att flytta instrument från skolan till konsert ställen utanför skolområdet. Ibland behövdes volontärer när en hel klass skulle bygga pepparkakshus eller ha vinterfest.

På högstadiet ändrades behovet av volontärer från att delta dagligen i klassen till att exempelvis åka med på fyra dagars musikresor. Det var sällan de behövde volontärer för enskilda klass event utan istället för skol event där 1200 elever med familjer är inbjudna. Många av eventen var sociala där elever och familjer kunde umgås samtidigt som pengar samlades ihop för olika ändamål i skolan som Pasta Dinner, Picknick Dinner och International Dinner.

Behovet av volontärer har åter ändrats på gymnasiet. Musikklasserna på gymnasiet har en flea market en gång per månad som behöver en hel del organisation och volontärer. Volontärer har behövts under Friday Night Football och på andra sport event som friidrott. Skolan gör en del resor med olika klasser och team där volontärer efterfrågats. Skolan har ett Career Center som delvis körs med volontärer.

Hur har vi gjort? Vi har volontärat enligt vad vi har haft möjlighet till med hänsyn till våra jobb. I lågstadiet volontärade vi allt från en klass varje vecka i flera år till många olika engångs event som internationella dagen, skridskokväll och Halloweenfest. I högstadiet volontärade vi bl.a. vid musik event. På gymnasiet har vi endast volontärat vid flera Friday Night Football event förra hösten. Två månader efter jullovet stängdes skolan och efter det har det varit online studier och därmed inget volontärande.

Vad har volontär timmarna gett oss? Eftersom vi är inflyttade till Palo Alto precis som de flesta andra så har vi lärt känna många barn och deras föräldrar genom skolan. Det känns bra när jag är ute på promenad, eller är i mataffären när någon kommer fram för att säga hej. Det ger definitivt en känsla av community. Det har varit lärorikt att få se hur skolan här undervisar och hur de använder volontärer som en resurs och att folk ställer upp.

 

Kan du volontära på en skola där du bor?

 

Original text skrevs 18 oktober 2018

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar