GGB Header By Miss P

Lucka 19: Betala för en annan

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 19.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 Snogubbe Snogumma Snowman Snowwoman Holiday Season Holidays Bay Area California By Miss P

 

För några dagar sen hade ett av de crossfuntional teams som jag är del av på jobbet vårt sista möte för detta år. Mot slutet av mötet fick vi frågan om vi har köpt våra gåvor för the Holidays. Vi är en relativt liten grupp i olika åldrar som bor i olika delar av USA. Svaret på frågan blev att ingen hade köpt några gåvor för de ansåg att mottagarna av potentiell gåva och de själva har allt de behöver. Istället blev det en intressant diskussion om hur var och en planerar att hjälpa någon annan.

En berättade om hur hen och hens vänner hade samlat ihop en stor summa. Pengarna använder de till att betala el räkningar för flertalet människor som ligger efter i sin betalning. En annan berättade att hen brukade lägga en större summa till att betala hyra för några olika människor som annars riskerar att bli vräkta från sina hem. (Här finns inget bostadsbidrag. Uppsägning av hyresgäst p.g.a. att de inte har betalt sin hyra är 3 dagar, men förlängning kan fås om någon kan garantera att hyran betalas.) En hade köpt flertalet giftcards till en mataffär som hen har som tradition att dela ut till hemlösa. Några hade olika organisationer de donerade en summa till.

När vi hade avslutat mötet kände jag mig så tacksam över att jobba på ett företag där dessa människor finns och att de dessutom är i detta team! Människor som kan se skillnaden mellan want and need och därmed öppnar sin plånbok för en annan som är i behov av hjälp.

I år är behovet av hjälp som en trasig vattenpost där vattnet sprutar konstant med ett enormt tryck. Igår hörde jag att en kö här i Silicon Valley hade varit fyra kvarter lång där folk stod och väntade på att kunna få allt från toalettartiklar till mat till kläder till förhoppningsvis en gåva till sitt barn. Stället är endast ett av hundratals i Bay Area.

 

Jag hoppas att du väljer att hjälpa en annan denna jul om du har möjlighet!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar