GGB Header By Miss P

Lucka 21: Välj att Inkludera!

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 21.12.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Snoopy Snobben Christmas Holiday Season Jul California Kalifornien By Miss P

Sharing Is Caring är att välja att inkludera andra. Välj att vara den som inkluderar och inte exkluderar. Det är lättare att exkludera, men att inkludera ger dig mer. Det är att ta ett steg mot något du kanske inte känner dig bekväm med eller känner till, men det är så vi växer.

 

Tips på  inkludering:

 

  • Skolresa - Kan du betala extra för en elev som kanske inte har råd att åka på skolresan om egna pengar betalar delar av skolresan?

  • Språk - Kan du hjälpa någon att lära sig kommunicera på svenska, finska eller kanske ett annat språk? En sak är att försöka lära sig grammatik i en bok, en annan är att faktiskt kunna kommunicera.

  • Arbetssökande - Kan du hjälpa en arbetssökande att träna på att intervjua? Kanske du kan läsa över och förbättra deras CV/Resume? Kanske du kan ge dem kläder som följer the dresscode för intervjun om de inte har dem?

  • Invandrare - Kan du vara en stödvän/stödfamilj för någon som är ny i landet? Det hjälper massor att ha någon som kan knäcka koderna som folk i det nya landet växte upp med, men som kanske är okänd till en annan som växte upp med andra koder.

  • Hälsa! - Vad sägs om att hälsa på den du möter? Le och säg hej och du kommer att kanske ha gjort någons dag!

  • Klubb - Om du är del i en klubb/organisation, eller om du kanske startar en ny klubb/organisation på din skola, arbetsplats eller privat, bjud in folk från med olika bakgrunder.

  • Barn/Ungdomar/Unga vuxna - Har du extra skidor, våtdräkter, surfbrädor, skateboards, cyklar eller annan utrustning som kanske inte alla barn, ungdomar eller unga vuxna har, be ditt barn meddela sin vänkrets och deras vänkrets att denna utrustning kan lånas hemma hos er ifall om någon vill pröva på någon ny hobby. Vad är bättre än att dela med de som är vår framtid?

  • Bordet - Om du sitter vid the Table som gör besluten på jobbet, eller i en organisation, eller i en klubb kolla runt och se om alla kollegor och medlemmar är representerade vid bordet? Om inte - bjud in dem! Ett företag, organisation eller klubb kommer endast att fungera lika bra som representanterna runt bordet speglar verkligheten av de som inte sitter runt bordet men är del av företaget, organisationen eller klubben.

 

Vad kan du göra för att vara mer inkluderande?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar