california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Spring Break på skidorten Heavenly

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 07.04.2018 | 0 Kommentarer

Heavenly Ski Resort Lake Tahoe By Miss P

Denna vecka var det Spring Break så vi passade på att åka till Heavenly skidort som ligger i södra Lake Tahoe. Heavenly har 97 nedfarter, 2 terräng parker, 28 stolliftar och 2 gondoler och är därmed den största skidorten av de 17 som finns i Lake Tahoe området. Du kan skida i grön, blå, svart och dubbel svart backe, i skogen (så länge du skidar inom Heavenlys område) eller terräng parkerna. Du kan skida både i Kalifornien och Nevada. Den längsta nedfarten är 8.9 km lång. 

Heavenly Lake Tahoe CA By Miss P

De flesta nedfarter på den Kaliforniska sidan bjuder på mer eller mindre utsikt av Lake Tahoe. Något som jag aldrig tröttnar på.

State line California and Nevada at Heavenly By Miss P

Detta är vid statsgränsen mellan Kalifornien (till vänster) och Nevada (till höger). Nevada bjuder på utsikt över deras torra och ökenliknande landskap. Backarna på Nevada sidan är riktigt bra. Oftast är de färre skidåkare där så det är kortare kö till liftarna.

Good Place to Network By Miss P

Dagens tips är att passa på och nätverka när du sitter i liften! Denna gång träffade vi bl.a. en familj från Indiana som flyger till Tahoe några gånger per månad. Kanske vi träffar dem nästa gång vi är i Tahoe? Träffade även några från New Jersey och naturligtvis många från olika delar av Kalifornien. Alltid intressant att höra olika människors historia om varför de är i Heavenly.

At 10040 FT Elevation at Heavenly By Miss P

Högsta punkten i Heavenly ligger på 10,040 feet vilket är 3060 meters höjd.

Tamarck Lodge at Heavenly By Miss P

Skidorten har flertalet lodger i olika storlekar och med olika cuisines. Detta är Tamarack lodge som ligger bredvid gondolen som du kan ta upp hit även om du inte skidar. Gondolen går även under sommaren.

Heavenly Village By Miss P

Nere i Heavenly Village som ligger på 1907 m.ö.h. där gondolen (ses på foto) tar dig upp till Tamarack lodge. Här finns after ski fester med live musik, shoppar, restauranger, hotell och.. 

Ice Skating at Heavenly Village By Miss P

.. skridskobana.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar