california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Super Bowl

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 04.02.2018 | 1 Kommentarer

Lewis Stadium Santa Clara By Miss PI en av suiterna på Lewis Stadium i Santa Clara där 77,000 människor får plats.

Mitt första år i USA lärde jag mig hur viktigt Super Bowl är för de flesta amerikaner. Jag blev inbjuden till en riktig fest där soffor och tv skärmar hade gjorts i ordning utomhus med massor med tillhörande mat och dryck. Jag är glad att jag tog del av denna fest även om jag knappt åt något av maten eller tittade på fotbollsmatchen för att jag tyckte att den verkade rätt tråkigt, men jag lärde mig att Super Bowl är en amerikanska tradition. Många fester och många år senare äter jag inte mycket av maten som serveras, men jag tar alltid med mig alternativ mat för den som vill äta det jag äter. Reglerna för amerikansk fotboll förstår jag fortfarande ej antagligen för att jag har inget intresse för sporten. Tackar dock ej nej till en trevlig sammankomst med goda vänner och nya bekanta!

 Ferry Building San Francisco Super Bowl 50 By Miss P Super Bowl 50 firades bl.a. vid Ferry Building, San Francisco.

Golden Mercedes Super Bowl 50 By Miss P Guld Mercedes med neon gröna fälgar har jag endast sett kvällen innan Super Bowl 50.

Under åren har jag lärt mig att uppskatta underhållningen i pausen som oftast består av en eller flera kända artister. 2016 var Super Bowl 50 i Silicon Valley strax efter att San Franciscos fotbollslag San Francisco 49:ers hade fått en nybyggd stadium, Lewis Stadium, i Santa Clara. Det blev en riktig folkfest i Bay Area veckan som ledde upp till Super Bowl. På lördag kväll uppträdde bl.a. Alicia Keys vid Ferry Building i San Francisco som var en öppen konsert för allmänheten. Mitt jobb var då lokaliserat några kvarter från stadion, så vi kunde höra hur helikoptrarna flög in och ut under hela veckan med artisterna som förberedde sig för uppträdandet. Lady Gaga sjöng inledande National Anthem, medan Beyonce, Coldplay och Bruno Mars stod för underhållningen i pausen.

Super Bowl 50 sign in San Jose By Miss P Super Bowl 50 firades även i San Jose..

Super Bowl 50 Cupcakes By Miss P . och på jobbet med BBQ och cupcakes. 

Om tre timmar startar årets Super Bowl 52 med Pink som sjunger National Anthem och Justin Timberlake som står för underhållningen i pausen. Matchen spelas i Minneapolis, Minnesota, där temperaturen just nu är -17 C. De två lagen som spelar är Philadelphia Eagles och New England Patriots (med sin stjärna Tom Brady som är hemma från San Mateo i Bay Area). Låt bästa lag vinna under tiden vi umgås, äter gott och kanske ser någon extraordinär reklam!

Kommentarer

 • Leif L. 27/02/2018 10:28pm (4 år sen)

  Med tanke på onödigt vetande så är frun till killen bredvid mig på min profilbild på FB kommentator för en tysk TV-kanal som sänder Super Bowl.

  Vidare, en vän på FB, vet det mesta om amerikansk fotboll och bevakar SB för Expressen(.se).

  -17gr, då får de väl spela inomhus, eller hur?

  • Petra Lillandt Durosinmi 06/03/2018 2:21am (4 år sen)

   Ja de spelade inomhus. :)

Skriv en kommentar