theheader

Wrap with a hint of katastrof

Skrivet av Izabella Fant 01.07.2022 | 0 Kommentarer

I onsdags var det inspelningsdag 24 av 24, vilket betyder att tv-serien nu är wrapped up! Detta i sin tur betyder leeedigheeet resten av sommaren (eller tills jag fiilar att börja jobba igen). Detta har varit en av de bästa produktionerna jag har jobbat på under mina 4 år i filmbranschen. Himla underbart team.IMG 1315IMG 1160cf857c70 5338 46cf b6e6 eb4990ccedd0 2IMG 0903

Dagen efter var det dags för karonka, festen efter produktionen. Bästa sortens festen. Vi var på en takbastu i Sörnäs hela kvällen och vid midnatt flyttade vi oss ut till Katri Valas park, var vi hängde fram till morgonen. Gick hem och fick sovet ett par timmar före en helvetesmorgon satt igång. Men först, lite underbara sommarnattsbilder från igår varsågoda:

IMG 1264IMG 1261

Så där. Helvetesmorgonen då... Steg upp helt yrvaken 1,5 timme före tåget till Vasa skulle gå. Är annars sällan en tidsoptimist, men då det kommer till tåg blir det ALLTID SÅ TAJT och jag fattar inte varför det ska behöva vara så varje gång. Nåväl, jag packade, bykade, städade och 15 minuter före tåget skulle gå steg jag stressad ut genom dörren med alla mina väskor. Lämnade hyresnyckeln inne och stängde dörren. Sen slog det mej att man inte slipper in till innergården utan nyckel. På innergården fanns min cykel, som jag skulle rulla till järnvägsstationen med på 10 min. Jaha, nå cykeln fick bli hit då. Sprang ut på gatan, såg en buss som jag skulle ha kunnat hinna till tåget med. Åkte rakt framför näsan på mej. En till buss. Swish rakt framför näsan. Sprang till en spårahållplats och åkte en station ner till Hagnäs. Därifrån slipper man på 2 minuter till tågstationen med metro. Missade en metro med typ 10 sekunder. Hamnade vänta i fyra minuter. Tid kvar förrän tåget skulle gå: 8 min. Då jag steg av metron på järnvägsstationen hade jag 1,5 minut på mej före Vasatåget gick. Sprang så hårt det gick i rulltrappor med 3 tunga väskor, i 30 grader. Kom fram till tågspåren exakt 11:03 då tåget skulle gå. Och det gick... lååångsamt iväg från mej. För jag var ungefär 10 sekunder sen, igen. Och jag hade bara mej själv att beskylla. Snyft snyft, ny biljett och sen väntan i nästan 3 timmar på nästa tåg, som jag sitter på just nu.

IMG 1291

Av mina tre väntetimmar, tillbringades en ganska stor del vid första bästa frysdisk i desperat försök att få ner kroppstemperaturen och pulsen. Kunde inte släppa tanken att jag egentligen kunde ha sovit tre timmar längre </3 Nåväl, köpte bra snacks och väntade på att dagen skulle vända. Och det gjorde den ju. Bredvid mej på tåget satt det nämligen en sju veckor liten hundvalp som jag fick vakta då ägaren gick på vessa och sånt.

IMG 1305 2

Om en timme får jag landa i Vasa. Vara där ordentligt för första gången sen vi flyttade in för fyra månader sedan. Helsingfors har varit underbart, men fyfaaan vad underbart det ska bli med egen säng, pojkvän, Vasavänner, ledighet och mökkilajf. Ah. Lååt somarin böri.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar